Zo simpel kan het zijn
Scildon

Vermogensopbouw

Je wilt een vermogen opbouwen om in de toekomst je droom of wens waar te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan geld voor de studie van je (klein)kinderen, een (tweede) huis, een wereldreis of een camper. Scildon heeft daarvoor aantrekkelijke oplossingen op basis van een levensverzekering. Deze levensverzekering heeft lage kosten en je kunt zelf kiezen uit een breed assortiment beleggingsfondsen. Scildon heeft geen huisfondsen.

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Naar contact

Onze producten voor vermogensopbouw

Beleggen vrije fondskeuze

Met Scildon Beleggen heb je de keuze uit veel verschillende toonaangevende fondsen. Dat zijn altijd fondsen van externe fondshuizen. Welke fondsen het beste bij jou en jouw financiële doelen passen? Ga om tafel met je financieel adviseur.

 • Je dromen waarmaken met beleggen
 • Keuze uit ruim aanbod van externe fondsen
 • Lage kosten
 • Maandelijkse inleg vanaf €50,-
 • Eenmalige inleg vanaf €1.000,-

Beleggen in profielfondsen

Ben je op zoek naar een eenvoudige en ook duurzame beleggingsoplossing? Dan is Scildon Easy B (op basis van profiel beleggen) een goede mogelijkheid. Je hoeft zelf geen fondskeuzes te maken. Je kiest uit drie profielen; defensief, neutraal of offensief. Wel zo makkelijk!

 • Je dromen waarmaken met beleggen
 • Eenvoudig met één van de duurzame mixfondsen van Cardano
 • Lage kosten
 • Maandelijkse inleg vanaf €50,-
 • Eenmalige inleg vanaf €1.000,-

Ontslagvergoeding beleggen

Heb je vóór 1 januari 2014 een ontslagvergoeding (gouden handdruk) ontvangen? En heb je die geheel of gedeeltelijk gestort in een gouden handdruk product, bijvoorbeeld in een Stamrecht BV of op een beleggingsrekening? Oversluiten naar de Gouden Handdruk Polis van Scildon kan interessant voor je zijn.

 • Keuze uit groot aanbod van externe fondsen
 • Aanvulling op je inkomen tot de AOW-leeftijd
 • Het kapitaal dat je niet gebruikt, rendeert verder
 • Scildon, een betrouwbare verzekeraar

Ben je al klant?

Vermogen opbouwen, waar begin je?

Je wilt vermogen opbouwen om in de toekomst je dromen waar te maken. Daarvoor heb je meerdere manieren. Je kunt kiezen tussen sparen of beleggen. Door de lage spaarrente levert sparen, in combinatie met de inflatie, op dit moment niet veel extra vermogen op. Een goed alternatief is om een deel van je vermogen te beleggen. Beleggen heeft vooral voordelen als je voor een langere tijd geld kunt missen. Voordat je begint met beleggen bepaal je een doelstelling, zeg maar je stip op de horizon. Door het einddoel goed voor ogen te hebben, kun je berekenen hoeveel vermogen je moet inleggen en hoeveel rendement je moet behalen. Een idee hebben wat verstandig is; aflossen, sparen of beleggen?

Omdat niet iedereen de kennis of tijd heeft om verstandig te kunnen beleggen, helpt je adviseur je hier graag bij. Samen met hem of haar bespreek je wat voor jou de beste oplossing is.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Is lange termijn beleggen slim?

Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Hoe langer de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. De kans dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden, zijn bij een lange horizon groter dan bij een korte horizon. Lees meer.

Wat is vermogensrendementsheffing?

Vermogensrendementsheffing (ook wel vermogensbelasting) is de belasting die je over je vermogen betaalt. De overheid gaat er vanuit dat je met je vermogen een bepaald (fictief) rendement kunt behalen. En daarover berekent de Belastingdienst vervolgens de hoogte van de te betalen belasting. Lees meer.

Kun je beter sparen of beleggen?

De grootste verschillen tussen sparen en beleggen zijn het risico en het rendement. Beleggen is meestal geschikt voor de lange termijn, onder andere omdat het meer risico met zich meebrengt. Als je voor een korte termijn doel zoals bijvoorbeeld een nieuwe auto geld opzij zet, kun je beter voor sparen kiezen. Lees meer.

Bekijk meer vragen

Advies door een deskundige

Wil je weten hoe je voldoende inkomen hebt voor later of hoe je je plannen kunt waarmaken? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu zelf geld opzij te zetten voor later. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels

Betaalachterstand op je verzekering?

Meer informatie