Scildon maakt echt het verschil

Kunt u de huur betalen als uw partner overlijdt?

U woont in een huurhuis. Maar wat als uw partner overlijdt? Kunt u dan nog wel de huur betalen? Of omgekeerd: kan uw partner de huur blijven betalen als u overlijdt?

Een maandelijkse financiële zekerheid voor uw nabestaanden

U woont nu samen met uw partner (en wellicht ook kinderen) in een huurhuis. Heeft u er weleens bij stilgestaan of u of uw partner de huur nog wel kunnen betalen als één van de twee overlijdt?

Financiële zekerheid

Als u een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluit, kunt u veel financiële problemen voorkomen. Een ORV keert bij overlijden het verzekerde bedrag uit. Dat is fijn als u een hypotheek heeft. Voor u, als huurder, is dat minder handig, omdat u per maand de huur moet betalen. Daarom hebben wij de Scildon Huurverzekering bedacht. Daarmee ontvangt u of uw partner iedere maand een uitkering om zo de huur te kunnen betalen.

U kiest zelf de hoogte van de maandelijkse uitkering en voor hoe lang

Samen met uw financieel adviseur kijkt u naar wat er in uw situatie nodig is. Op basis van de hoogte van de maandelijkse huur bepaalt u de hoogte van de maandelijkse uitkering. En u kijkt hoe lang die uitkering nodig is, bijvoorbeeld drie, vijf of tien jaar. Daarmee geeft u de achterblijvende partner ook de financiële ruimte om eventueel een andere (huur)woning te vinden. Als uw partner verhuist, blijft de uitkering gewoon doorlopen als aanvulling op de nieuwe maandelijkse lasten.

Uitkering belast

De uitkeringen uit de huurverzekering worden niet belast voor de inkomstenbelasting. Wel wordt de waarde van een lopende overlijdensrisicoverzekering na een overlijden belast in box 3. Als de verzekering uitkeert, ontvangt u jaarlijks van ons een overzicht voor uw belastingopgave.

Veelgestelde vragen

Welk bedrag kan ik verzekeren binnen de Scildon Huurverzekering?

De Scildon Huurverzekering kunt u afsluiten voor een uitkeringsbedrag tot € 1.500,- per maand.

Hoe lang kan de Scildon Huurverzekering uitkeren?

De Scildon Huurverzekering kent een uitkeringsperiode van maximaal 10 jaar.

Wanneer keert de Scildon Huurverzekering uit?

De Scildon Huurverzekering sluit u af voor een bepaalde periode. Overlijdt de verzekerde voor de einddatum van de verzekering? Dan keren wij uit aan degene(n) die u daarvoor heeft aangewezen. Die noemen wij ‘de begunstigde(n)’. Uiteraard hebben wij voordat we uitkeren een aantal gegevens nodig. Zoals een akte van overlijden, het rekeningnummer en een kopie van een legitimatiebewijs van de begunstigde(n). Als de verzekerde nog leeft op de einddatum van de verzekering, keren wij niets uit.

Wie krijgt de uitkering na overlijden?

Voor de Scildon Huurverzekering hebben wij standaard geregeld wie de uitkering ontvangt: de partner en/of de kinderen.

Op welke dag van de maand schrijven jullie de premie van mijn rekening af als ik kies voor automatische incasso?

Bij automatisch incasso schrijven wij de premie af van uw rekening rond de ingangsdatum van de verzekering.

Hoe zit het met een overlijdensrisicoverzekering als ik in het buitenland ga wonen?

De overlijdensrisicoverzekeringen, zoals de Huurverzekering, zijn geldig in de hele wereld.

Is een de premie voor de Scildon Huurverzekering aftrekbaar?

Bij een Scildon Huurverzekering betaalt u een vast bedrag per maand aan premie. Deze premie is niet aftrekbaar van de belasting.

Betaalt de nabestaande belasting over de uitkeringen vanuit de Scildon Huurverzekering?

De uitkeringen uit de huurverzekering worden niet belast voor de inkomstenbelasting. Wel wordt de waarde van een lopende overlijdensrisicoverzekering na een overlijden belast in box 3. Als de verzekering uitkeert, ontvangt u jaarlijks van ons een overzicht voor de belastingopgave.

Waar kan ik de Huurverzekering afsluiten?

De huurverzekering kunt u afsluiten bij een onafhankelijk financieel adviseur. Vind hier een onafhankelijk financieel adviseur bij u in de buurt.