Scildon

Scildon Huurverzekering

Jullie wonen in een huurhuis. Maar wat als één van jullie twee overlijdt? Kan de achterblijvende partner dan nog wel de huur betalen? Of omgekeerd: kan je partner de huur blijven betalen als jij overlijdt? Hoe zorg je ervoor dat hij of zij financieel onbezorgd in jullie huurhuis kan blijven wonen?

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Naar contact

Financiële zekerheid voor jouw nabestaanden

Als je een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluit, kun je veel financiële problemen voorkomen. Een ORV keert bij overlijden het verzekerde bedrag uit. Dat is fijn als je een hypotheek hebt. Voor jou, als huurder, is dat minder handig omdat je iedere maand de huur moet betalen. Daarom hebben wij de Scildon Huurverzekering bedacht. Daarmee ontvang jij of je partner iedere maand een uitkering om zo de huur te kunnen betalen.

Zelf de hoogte en de duur van maandelijkse uitkering kiezen
Samen met je financieel adviseur kijk je naar wat er in jullie situatie nodig is. Op basis van de hoogte van de maandelijkse huur bepaal je de hoogte van de maandelijkse uitkering. En je kijkt hoe lang die uitkering nodig is, bijvoorbeeld drie, vijf of tien jaar. Daarmee geef je de achterblijvende partner ook de financiële ruimte en tijd om eventueel een andere (huur)woning te vinden. Als je partner verhuist, blijft de uitkering gewoon doorlopen als aanvulling op de nieuwe maandelijkse lasten.

Belangrijke informatie voordat je deze ORV afsluit
Als je deze ORV afsluit, moet je een aantal keuzes maken, bijvoorbeeld over de hoogte van het verzekerde bedrag en hoe lang je de verzekering wilt laten lopen (de looptijd). De hoogte van de premie hangt af van je leeftijd, de looptijd en of je rookt of niet. Je gezondheid is van invloed bij de acceptatie van de verzekering. Waar je nog meer op moet letten voordat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit hebben we voor jou op een rijtje gezet.

De pluspunten van de Huurverzekering

 • Je laat je nabestaanden financieel verzorgd achter
 • Maandelijkse uitkering, zodat nabestaande maandelijks de huur kan blijven betalen
 • Als je niet rookt, een nog scherpere premie
 • Scildon, een betrouwbare verzekeraar
 • Werelddekking
 • Looptijd vanaf twee jaar en gebroken duren mogelijk
 • Geen premieverhoging tijdens de looptijd van je verzekering

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • mevrouw Baromeo – ZOETERMEER
  19-12-2022
  Noord-Oost ORV

  Ik ben erg blij met de mogelijkheid dat de verzekering bied en de snelle terugkoppeling

 • heer Aalberts – ‘s-Graveland
  15-11-2022
  Noord-Oost ORV

  Wat flexibeler inspelen op aanpassing van een lopende verzekering ipv een nieuwe verzekering. Dit heeft mijn extra geld gekost. (€195).

 • heer Taillie – Voorhout
  08-11-2022
  Noord-West ORV

  Zeer snelle afhandeling

 • mevrouw van der Hoef – van der Hoef – Enschede
  10-10-2022
  Noord-Oost ORV

  Wij waren overgestapt naar Scildon omdat de andere verzekeraar erg indringende, persoonlijke vragen stelde over alle medische gegevens. Scildon deed dit niet, en dit is ons erg goed bevallen

 • heer Szyjka – SPIJKENISSE
  09-09-2022
  Noord-Oost ORV

  Echt goed

Kun jij of je partner in het huurhuis blijven wonen?

Als één van jullie tweeën overlijdt, heeft de achterblijvende partner niet automatisch het recht om het huidige huurhuis te blijven wonen. Meer informatie hierover vind je bij de Woonbond. En natuurlijk kan jouw verhuurder uitleggen hoe dat bij jullie huurwoning geregeld is. Moet de achterblijvende partner verhuizen naar een andere huurwoning? Dan heeft hij of zij uiteraard geld nodig om de huur van een andere woning te kunnen betalen. Ook hiervoor kan de maandelijkse uitkering van de Scildon Huurverzekering worden gebruikt.

Uitkering niet belast
De uitkeringen uit de huurverzekering worden niet belast voor de inkomstenbelasting. Wel wordt de waarde van een lopende overlijdensrisicoverzekering na een overlijden belast in box 3. Als de verzekering uitkeert, ontvang je jaarlijks van ons een overzicht voor de belastingopgave.

Documenten

Duurzaam beleggen

Je betaalt premies aan ons voor je verzekering. Die premies beleggen wij om jouw financiële toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we een uitkering aan je doen op het moment dat dat nodig is. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. De bedragen die jij betaalt, gebruiken we alleen voor zaken die verantwoord zijn en liefst een positieve invloed hebben op duurzaamheid. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Hoe zit het met een overlijdensrisicoverzekering als ik in het buitenland ga wonen?

De overlijdensrisicoverzekeringen, zoals de Huurverzekering, zijn geldig in de hele wereld.

Is de premie voor de Scildon Huurverzekering aftrekbaar?

Bij een Scildon Huurverzekering betaal je een vast bedrag per maand aan premie. Deze premie is niet aftrekbaar van de belasting.

Betaalt de nabestaande belasting over de uitkeringen vanuit de Scildon Huurverzekering?

De uitkeringen uit de huurverzekering worden niet belast voor de inkomstenbelasting. Wel wordt de waarde van een lopende overlijdensrisicoverzekering na een overlijden belast in box 3. Als de verzekering uitkeert, ontvang je jaarlijks van ons een overzicht voor de belastingopgave.

Bekijk meer vragen

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.