Scildon

Scildon Lifestyle ORV

Met de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering (ORV) van Scildon verzeker je de financiële gevolgen van jouw overlijden. Bij overlijden keert deze verzekering eenmalig een bedrag uit dat je nabestaande(n) kunnen gebruiken om de (hypotheek)schuld af te lossen, de huur te betalen en/of om aan andere financiële verplichtingen te voldoen. Je bepaalt zelf welk bedrag je verzekert.

Bereken je premie

Vul de vragen in en je ziet direct hoeveel premie je betaalt voor de Lifestyle ORV.

Naar de rekenmodule

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Hoe werkt de Lifestyle ORV?

De Lifestyle ORV keert het bedrag in één keer uit aan je nabestaanden. Je kunt de verzekering afsluiten op jouw leven, op dat van je partner of op allebei jullie levens. Als je niet rookt, profiteer je van een nog scherpere premie. De ORV heeft een einddatum. Als je tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, ontvangen je nabestaanden het verzekerde bedrag.

Belangrijke informatie voordat je deze ORV afsluit
Als je niet rookt, kun je de Lifestyle ORV afsluiten tot je 80e jaar. Daarnaast moet je een aantal keuzes maken, bijvoorbeeld over de hoogte van het verzekerde bedrag en hoe lang je de verzekering wilt laten lopen (de looptijd). De hoogte van de premie hangt af van je leeftijd, de looptijd, de verzekeringsvorm en of je rookt of niet. Je gezondheid is van invloed bij de acceptatie van de verzekering. Wil je meer weten over waarop je moet letten voordat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit? Lees dan hier verder.

De pluspunten van de Lifestyle ORV

 • Je profiteert van een scherpe premie
 • Je laat je nabestaande(n) financieel verzorgd achter
 • Scildon is een Nederlandse verzekeraar onder toezicht van DNB en de AFM
 • Je kunt het verzekerd bedrag verhogen tijdens de looptijd
 • Als je terminaal ziek bent, kun je nog tijdens leven een uitkering krijgen. Je profiteert van een scherpe premie
 • Geen premieverhoging tijdens looptijd
 • Als je niet rookt, ontvang je een nog scherpere premie

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • heer Scholten – Enschede
  29-08-2022
  Noord-Oost ORV

  Eigenlijk heb ik niet zoveel te melden. Ik heb alleen een vragenlijst ingevuld en verder geen direct contact met jullie gehad. Enige puntje is dat wanneer je zoekt in de lijst van medische aandoeningen veel begrippen erg op elkaar lijken. Uiteindelijk heb ik maar gekozen waarvan ik dacht dat dit het meest in de buurt kwam.

 • heer Sil – Nieuwegein
  27-07-2022
  Noord-West ORV

  Smooth and hassle free process.

 • heer Arends – Zeewolde
  11-07-2022
  Noord-Oost ORV

  Over het algemeen beveel ik geen verzekeringen aan bij familie of vrienden, heeft dus niet zoveel met jullie te maken.

 • heer Verwijk – Roermond
  18-08-2023
  Noord-Oost ORV

  Makkelijk aanvraagproces, heldere informatie. Helaas stroperige afhandeling.

 • heer Freriks – Raalte
  17-07-2023
  Noord-Oost ORV

  Rekeningnummer aanpassen lukt tot 3x toe niet. Hiervoor heb ik hulp moeten inschakelen van mijn hypotheekadviseur en zij hebben het uiteindelijk kunnen regelen.

  Verder prima.

Documenten

Duurzaam beleggen

Je betaalt premies aan ons voor je verzekering. Die premies beleggen wij om jouw financiële toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we een uitkering aan je doen op het moment dat dat nodig is. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. De bedragen die jij betaalt, gebruiken we alleen voor zaken die verantwoord zijn en liefst een positieve invloed hebben op duurzaamheid. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Ik ben genezen van kanker. Kan ik bij Scildon een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Scildon onderschrijft de zogenaamde schone lei-regeling. Dit houdt in dat als je tien jaar kankervrij bent, je bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering niet meer hoeft te melden dat je kanker hebt gehad. Deze termijn is vijf jaar voor mensen die twintig jaar of jonger waren toen ze kanker hadden. Voor een aantal soorten kanker gelden kortere termijnen. Meer informatie vind je in onze gezondheidsverklaring op pagina 3.

Wanneer keert de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering uit? 

De Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor een bepaalde periode. Overlijdt de verzekerde voor de einddatum van de verzekering? Dan keren wij uit aan degene(n) die je daarvoor hebt aangewezen. Die noemen wij ‘de begunstigde(n)’. Uiteraard hebben wij voordat we uitkeren een aantal gegevens nodig. Zoals een akte van overlijden, het rekeningnummer en een kopie van een legitimatiebewijs van de begunstigde(n).

Als de verzekerde nog leeft op de einddatum van de verzekering, keren wij niets uit.

Wie krijgt de uitkering na overlijden?

Als je de overlijdensverzekering afsluit, geef je door wie de verzekerde(n) is/zijn en wie de uitkering ontvangt/ontvangen. Degene(n) die de uitkering ontvangt/ontvangen, noemen wij de begunstigde(n). Dat kunnen je partner, (klein)kinderen of zakenpartner zijn; jij bepaalt dat.

Bekijk meer vragen

Financieel advies

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.