Scildon

Voor je nabestaandenpensioen

Dekkingspolis

Je hebt een eigen zaak. Je pensioen, zowel voor jou als voor je nabestaanden, bouw je op in eigen beheer. Als je overlijdt, moet het nabestaandenpensioen vanuit de BV worden betaald. Een dergelijk groot bedrag kan het voortbestaan van je bedrijf in gevaar brengen. Met een zogeheten dekkingspolis dek je dit financiële risico af.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar van 9.00u -17.00u.

Naar contact

Het werkt de dekkingspolis?

De Dekkingspolis is geschikt voor de DGA die in eigen beheer pensioen opbouwt. De verzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden van een bedrag ineens, aan de BV. Dit bedrag is bedoeld voor de uitkering die de BV doet aan de nabestaanden.

De dekkingspolis van Scildon kent een scherpe premie. Vraag je financieel adviseur om meer informatie.

Pluspunten dekkingspolis

  • Een verzekering met een scherpe premie.
  • Geen premieverhoging tijdens de looptijd.
  • Je krijgt korting op de overlijdensrisicopremie als je niet rookt.

De dekkingspolis kan afgesloten worden met de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering (ORV).

Documenten

Duurzaam beleggen

Je betaalt premies aan ons voor je verzekering. Die premies beleggen wij om jouw financiële toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we een uitkering aan je doen op het moment dat dat nodig is. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. De bedragen die jij betaalt, gebruiken we alleen voor zaken die verantwoord zijn en liefst een positieve invloed hebben op duurzaamheid. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Wat gebeurt er met je opgebouwde pensioen in je BV als je overlijdt?

Bij de uitkeringen kunnen de belastingheffingen oplopen tot 55% van het bedrijfsvermogen. Dat kan dus grote gevolgen hebben; voor het voortbestaan van je BV en daarmee uiteraard ook voor je nabestaanden. Met een Dekkingspolis regel je in de BV de uitkering aan je nabestaanden.

Financieel advies

Om te bepalen of een dekkingspolis bij jouw situatie aansluit, raden wij je contact op te nemen met een financieel adviseur. Samen met jou zoekt de adviseur naar de financiële oplossing die het beste bij jouw situatie en die van je bedrijf past.

Overlijdensrisico/vermogen