Zo simpel kan het zijn
Scildon

DGA

Nu zorgen voor later

Je hebt een eigen zaak. En als DGA investeer je daar vanzelfsprekend veel in: energie, tijd en geld. Dan wil je je geen zorgen maken over je pensioen. En heb je een partner en kinderen? Dan wil je hen natuurlijk financieel goed verzorgd achterlaten als jou iets overkomt.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Naar contact

Onze levensverzekeringen voor DGA’s

Voor je pensioen

Om als DGA een pensioenvoorziening op te bouwen heb je de mogelijkheid om je te verzekeren bij een verzekeraar. Zo bouw je een pensioenkapitaal op dat is beschermd bij een eventueel faillissement. Dat is wel zo veilig.

 • Keuze uit een gegarandeerde uitkering voor jouw partner of kinderen of een verzekering die 10% extra uitkeert bovenop het pensioenkapitaal
 • Je kunt kiezen voor het meeverzekeren van het Anw-hiaat
 • Je kunt een arbeidsongeschiktheidspensioen verzekeren
 • Je kunt jouw pensioendatum vervroegen of uitstellen

Voor je nabestaandenpensioen periodieke uitkering

Met de Nabestaanden Polis zorg je voor een regelmatig inkomen voor de nabestaanden als degene die verzekerd is, overlijdt.

 • Scherpe premie
 • Een vast regelmatig inkomen voor de nabestaanden
 • Geen premieverhoging tijdens de looptijd
 • Verzekerd bij een Nederlandse verzekeraar

Voor jou en je compagnons

Je hebt samen met één of meerdere compagnons jullie eigen bedrijf. Maar wat als één van de compagnons overlijdt? Met een Compagnonsverzekering kun je het bedrijf (financiële) goed voortzetten.

 • Financiële zekerheid om uw bedrijf voort te zetten
 • Een scherpe premie
 • Geen premieverhoging tijdens de looptijd
 • Je krijgt korting op de overlijdensrisicopremie als je niet rookt.

Voor je nabestaandenpensioen eenmalige uitkering

Je bouwt je pensioen op in eigen beheer. Met de Dekkingspolis zorg je ervoor dat bij jouw overlijden het nabestaandenpensioen vanuit de BV kan worden betaald.

 • Je nabestaanden goed verzorgd achterlaten
 • Het bedrijf kan de nabestaandenuitkering zonder problemen betalen
 • Een scherpe premie
 • Geen premieverhoging tijdens de looptijd

Ben je al klant?

Je pensioen goed geregeld

Je denkt vast niet dagelijks aan je financiële situatie als je gepensioneerd bent. Toch is het verstandig je pensioenvoorziening regelmatig onder de loep te nemen. Zodat je later voldoende geld hebt om die dingen te (blijven) doen die je leuk vindt. Om een goed pensioen op te bouwen kun je gebruikmaken van een pensioenverzekering. Je financieel adviseur vertelt je graag meer over de mogelijkheden voor een goede pensioenvoorziening voor jou als DGA. Hij of zij kijkt naar je persoonlijke situatie en vergelijkt productoplossingen van verschillende aanbieders. Samen met je bekijkt de adviseur wat het beste aansluit bij jouw situatie en wensen.

Jouw nabestaanden en bedrijf verzorgd achterlaten

Natuurlijk wil je je kostbare bezit, zowel zakelijk als privé, goed verzorgen. Je bent ook maar een mens: ook jij kunt onverwacht wegvallen en dat geldt ook voor jouw eventuele compagnon. Hoe vang je het overlijden van jou of je compagnon financieel goed op?

 • Oplossing voor je gezin

Met de Nabestaanden Polis van Scildon ontvangen je nabestaanden een gegarandeerd vast inkomen.

 • Oplossingen voor je bedrijf

Om er zeker van te zijn dat je bedrijf kan worden voortgezet als jij of je compagnon overlijdt, kun je bij Scildon een compagnonsverzekering of dekkingspolis afsluiten.Om te bepalen welke financiële risico’s je loopt en hoe je die wilt beperken of wegnemen, raden wij je advies te vragen bij een financieel adviseur.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Ik ben genezen van kanker. Kan ik bij Scildon een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Scildon onderschrijft de zogenaamde schone lei-regeling. Dit houdt in dat als je tien jaar kankervrij bent, je bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering niet meer hoeft te melden dat je kanker hebt gehad. Deze termijn is vijf jaar voor mensen die twintig jaar of jonger waren toen ze kanker hadden. Voor een aantal soorten kanker gelden kortere termijnen. Meer informatie vind je in onze gezondheidsverklaring op pagina 3.

Heb ik een overlijdensrisicoverzekering nodig?

Wanneer heb je een orv nodig? Als je een partner of gezin hebt is een orv eigenlijk onmisbaar. Hoe groot het overlijdensrisico is hangt van een aantal factoren af.

 • Ben je een tweeverdiener? Dan is je bestedingspatroon waarschijnlijk ook afgestemd op twee inkomens. Wanneer jij of jouw partner overlijdt, kan het zijn dat de hoge lasten van de woning niet meer opgebracht kunnen worden. Met een verzekering kan je gezin ook bij het wegvallen van jij of jouw partner in de huidige woning blijven wonen.
 • Overlijdt de kostwinner binnen het gezin? Dan daalt het inkomen van de achterblijvende partner. De woonlasten of de kosten voor de kinderen kunnen dan al snel onbetaalbaar worden.
 • Overlijdt een niet-werkende ouder? In dit geval zal de kostwinner voor extra financiële uitgaven komen te staan. Hierbij kan je denken aan de kinderopvang bij kleine kinderen en studiekosten bij opgroeiende kinderen.

Welk bedrag moet ik voor een ORV verzekeren?

Welk bedrag heb je nodig als extra inkomen na het overlijden van je partner? Uiteraard hangt dit af van jouw persoonlijke situatie en de grootte van het overlijdensrisico. Het is belangrijk om een schatting te maken van je huidige gezamenlijke uitgaven. Houd daarbij rekening met:

 1. Wat zijn de vaste lasten? Denk hierbij aan de huur of aflossing van de hypotheek, energie/water, verzekeringen, auto en studiekosten.
 2. Hoe hoog zijn de variabele lasten? Denk hierbij aan huishoudelijke uitgaven, kleding en reizen.
 3. Welke bedragen zijn nodig voor vakantie, onderhoud en belastingen?
Bekijk meer vragen

Financieel advies

Om te bepalen welke financiële risico’s je loopt en hoe je die wilt beperken of wegnemen, raden wij je om advies te vragen bij een financieel adviseur.

Overlijdensrisico/vermogen