Scildon

Scildon Lifestyle ORV

Met de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering (ORV) van Scildon verzeker je de financiële gevolgen van jouw overlijden. Bij overlijden keert deze verzekering eenmalig een bedrag uit dat je nabestaande(n) kunnen gebruiken om de (hypotheek)schuld af te lossen, de huur te betalen en/of om aan andere financiële verplichtingen te voldoen. Je bepaalt zelf welk bedrag je verzekert.

 • Scildon Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering heeft vijf sterren ontvangen voor onze Voorwaarden in de MoneyView ProductRating. MoneyView biedt inzicht in de voorwaarden en tarieven van vrijwel alle Nederlandse financiële producten.

Premie berekenen

Vul de vragen in en je ziet direct hoeveel premie je betaalt voor de Lifestyle ORV.

Bereken je premie

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Hoe werkt de Lifestyle ORV

De Lifestyle ORV keert het bedrag in één keer uit. Je kunt de verzekering afsluiten op jouw leven, op dat van je partner of op allebei jullie levens. Als je niet rookt, profiteer je van een nog scherpere premie. De ORV heeft een einddatum. Als je tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, ontvangen jouw nabestaanden het verzekerde bedrag.

Belangrijke informatie voordat je deze ORV afsluit
Als je niet rookt, kun je de Lifestyle ORV afsluiten tot je 80e jaar. Daarnaast moet je een aantal keuzes maken, bijvoorbeeld over de hoogte van het verzekerde bedrag en hoe lang je de verzekering wilt laten lopen (de looptijd). De hoogte van de premie hangt af van je leeftijd, de looptijd, de verzekeringsvorm en of je rookt of niet. Je gezondheid is van invloed bij de acceptatie van de verzekering. Waar je nog meer op moet letten voordat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Pluspunten Lifestyle ORV

 • Je profiteert van een scherpe premie
 • Je laat je nabestaande(n) financieel verzorgd achter
 • Scildon is een Nederlandse verzekeraar onder toezicht van DNB en de AFM
 • Je kunt het verzekerd bedrag verhogen tijdens de looptijd
 • Als je terminaal ziek bent, kun je nog tijdens leven een uitkering krijgen.
 • Je profiteert van een scherpe premie
 • Geen premieverhoging tijdens looptijd
 • Als je niet rookt, ontvang je een nog scherpere premie

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • heer Roy – ROTTERDAM
  15-12-2022
  Zuid ORV

  Scildon insurance is very helpful for my family as a life insurance to support my mortgage.

 • mevrouw Ailani – Amsterdam
  15-11-2022
  Noord-West ORV

  I had filled out a form to explicitly specify the nominee but I did not hear from Scildon on it for a long time. Multiple follow ups were dont but nobody responded.

 • heer Kramer – Lochem
  06-11-2022
  Noord-Oost ORV

  Vlotte afhandeling

 • heer de Vreugd – Beek
  10-10-2022
  Noord-Oost ORV

  Via tussen persoon geregeld was prima

 • heer Smit – Winschoten
  04-09-2022
  Noord-Oost ORV

  snel en vlot geregeld

Documenten

Duurzaam beleggen

Je betaalt premies aan ons voor je verzekering. Die premies beleggen wij om jouw financiële toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we een uitkering aan je doen op het moment dat dat nodig is. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. De bedragen die jij betaalt, gebruiken we alleen voor zaken die verantwoord zijn en liefst een positieve invloed hebben op duurzaamheid. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Ik ben genezen van kanker. Kan ik bij Scildon een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Scildon onderschrijft de zogenaamde schone lei-regeling. Dit houdt in dat als je tien jaar kankervrij bent, je bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering niet meer hoeft te melden dat je kanker hebt gehad. Deze termijn is vijf jaar voor mensen die twintig jaar of jonger waren toen ze kanker hadden. Voor een aantal soorten kanker gelden kortere termijnen. Meer informatie vind je in onze gezondheidsverklaring op pagina 3.

Welk bedrag kan ik verzekeren binnen de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering?

De Scildon Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering kent geen maximale hoogte voor het verzekerde bedrag. Wel vragen wij boven een bepaald bedrag om een (uitgebreide) medische keuring. Vaak is dat pas bij bedragen boven de €1 miljoen. Dus in de meeste gevallen hoef je alleen een digitale gezondheidsverklaring in te vullen.

Hoe lang kan de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering lopen?

Voor de Scildon Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering geldt dat de verzekering loopt tot aan de 80e levensjaar van de (niet rokende) verzekerde(n).

Bekijk meer vragen

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.