Scildon

Scildon Lifestyle ORV

Met de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering (ORV) van Scildon verzeker je de financiële gevolgen van jouw overlijden. Bij overlijden keert deze verzekering eenmalig een bedrag uit dat je nabestaande(n) kunnen gebruiken om de (hypotheek)schuld af te lossen, de huur te betalen en/of om aan andere financiële verplichtingen te voldoen. Je bepaalt zelf welk bedrag je verzekert.

Premie berekenen

Vul de vragen in en je ziet direct hoeveel premie je betaalt voor de Lifestyle ORV.

Bereken je premie

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Hoe werkt de Lifestyle ORV

De Lifestyle ORV keert het bedrag in één keer uit. Je kunt de verzekering afsluiten op jouw leven, op dat van je partner of op allebei jullie levens. Als je niet rookt, profiteer je van een nog scherpere premie. De ORV heeft een einddatum. Als je tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, ontvangen jouw nabestaanden het verzekerde bedrag.

Belangrijke informatie voordat je deze ORV afsluit
Als je niet rookt, kun je de Lifestyle ORV afsluiten tot je 70e jaar. Daarnaast moet je een aantal keuzes maken, bijvoorbeeld over de hoogte van het verzekerde bedrag en hoe lang je de verzekering wilt laten lopen (de looptijd). De hoogte van de premie hangt af van je leeftijd, de looptijd, de verzekeringsvorm en of je rookt of niet. Je gezondheid is van invloed bij de acceptatie van de verzekering. Waar je nog meer op moet letten voordat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Pluspunten Lifestyle ORV

  • Je profiteert van een scherpe premie
  • Je laat je nabestaande(n) financieel verzorgd achter
  • Scildon is een Nederlandse verzekeraar onder toezicht van DNB en de AFM
  • Je kunt het verzekerd bedrag verhogen tijdens de looptijd
  • Als je terminaal ziek bent, kun je nog tijdens leven een uitkering krijgen. Je profiteert van een scherpe premie
  • Geen premieverhoging tijdens looptijd
  • Direct afsluiten mogelijk
  • Als je niet rookt, ontvang je een nog scherpere premie

Lifestyle ORV (direct) afsluiten

Met het afsluiten van een ORV zorg je ervoor dat jouw nabestaanden financieel goed verzorgd achterblijven. Het is mogelijk om de Lifestyle ORV online aan te vragen. Scildon vindt het belangrijk dat je de juiste financiële keuzes maakt. Daarom neemt een onafhankelijk financieel adviseur je aanvraag daarna telefonisch met je door. Die kosten zijn vanzelfsprekend lager dan voor een uitgebreid persoonlijk adviesgesprek. Zo ben je zeker van de juiste keuze.

Documenten

Duurzaam beleggen

Je betaalt premies aan ons voor je verzekering. Die premies beleggen wij om jouw financiële toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we een uitkering aan je doen op het moment dat dat nodig is. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. De bedragen die jij betaalt, gebruiken we alleen voor zaken die verantwoord zijn en liefst een positieve invloed hebben op duurzaamheid. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Wie krijgt de uitkering na overlijden?

Als je de overlijdensverzekering afsluit, geef je door wie de verzekerde(n) is/zijn en wie de uitkering ontvangt/ontvangen. Degene(n) die de uitkering ontvangt/ontvangen, noemen wij de begunstigde(n). Dat kunnen je partner, (klein)kinderen of zakenpartner zijn; jij bepaalt dat.

Wie is wie op de polis

Op de polis van een overlijdensrisicoverzekering vind je verschillende personen.

Handig schema

Veel mensen is het niet duidelijk wie bijvoorbeeld de verzekeringnemer is of de verzekerde. Daarom hebben wij een schema gemaakt waarin je in een oogopslag ziet wie wie is op de polis.

Welk bedrag kan ik verzekeren binnen de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering?

De Scildon Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering kent geen maximale hoogte voor het verzekerde bedrag. Wel vragen wij boven een bepaald bedrag om een (uitgebreide) medische keuring. Vaak is dat pas bij bedragen boven de €1 miljoen. Dus in de meeste gevallen hoef je alleen een digitale gezondheidsverklaring in te vullen.

Wat gebeurt er met mijn verzekering als ik weer ga roken?

Een niet-roker heeft een lagere kans om te overlijden. Daarom ga je een lagere premie betalen als je de laatste 24 maanden niet hebt gerookt. En in deze periode ook geen andere producten met nicotine hebt gebruikt. Geef aan ons door als je inmiddels 24 maanden geleden gestopt bent met roken. Dat kun je snel en eenvoudig doen via mijnscildon.nl.

Wanneer keert de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering uit? 

De Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor een bepaalde periode. Overlijdt de verzekerde voor de einddatum van de verzekering? Dan keren wij uit aan degene(n) die je daarvoor hebt afgewezen. Die noemen wij ‘de begunstigde(n)’. Uiteraard hebben wij voordat we uitkeren een aantal gegevens nodig. Zoals een akte van overlijden, het rekeningnummer en een kopie van een legitimatiebewijs van de begunstigde(n).

Als de verzekerde nog leeft op de einddatum van de verzekering, keren wij niets uit.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.