Scildon

Scildon Lifestyle ORV

Met de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering (ORV) van Scildon verzeker je de financiële gevolgen van jouw overlijden. Bij overlijden keert deze verzekering een bedrag uit dat je nabestaande(n) kunnen gebruiken om de (hypotheek)schuld af te lossen, de huur te betalen en/of om aan andere financiële verplichtingen te voldoen. Je bepaalt zelf welk bedrag je verzekert.

Premie berekenen

Vul de vragen in en je ziet direct hoeveel premie je betaalt voor de Lifestyle ORV.

Bereken je premie

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Hoe werkt de Lifestyle ORV

De Lifestyle ORV keert het bedrag in één keer uit. Je kunt de verzekering afsluiten op jouw leven, op dat van je partner of op allebei jullie levens. Als je niet rookt, profiteer je van een nog scherpere premie. De ORV heeft een einddatum. Als je tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, ontvangen jouw nabestaanden het verzekerde bedrag.

Belangrijke informatie voordat je deze ORV afsluit
Als je niet rookt, kun je de Lifestyle ORV afsluiten tot je 70e jaar. Daarnaast moet je een aantal keuzes maken, bijvoorbeeld over de hoogte van het verzekerde bedrag en hoe lang je de verzekering wilt laten lopen (de looptijd). De hoogte van de premie hangt af van je leeftijd, de looptijd, de verzekeringsvorm en of je rookt of niet. Je gezondheid is van invloed bij de acceptatie van de verzekering. Waar je nog meer op moet letten voordat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Pluspunten Lifestyle ORV

 • Je profiteert van een scherpe premie
 • Je laat je nabestaande(n) financieel verzorgd achter
 • Scildon is een Nederlandse verzekeraar onder toezicht van DNB en de AFM
 • Je kunt het verzekerd bedrag verhogen tijdens de looptijd
 • Als je terminaal ziek bent, kun je nog tijdens leven een uitkering krijgen. Je profiteert van een scherpe premie
 • Geen premieverhoging tijdens looptijd
 • Direct afsluiten mogelijk
 • Als je niet rookt, ontvang je een nog scherpere premie

Lifestyle ORV (direct) afsluiten

Met het afsluiten van een ORV zorg je ervoor dat jouw nabestaanden financieel goed verzorgd achterblijven. Het is mogelijk om de Lifestyle ORV online aan te vragen. Scildon vindt het belangrijk dat je de juiste financiële keuzes maakt. Daarom neemt een onafhankelijk financieel adviseur je aanvraag daarna telefonisch met je door. Die kosten zijn vanzelfsprekend lager dan voor een uitgebreid persoonlijk adviesgesprek. Zo ben je zeker van de juiste keuze.

Documenten

Duurzaam beleggen

Je betaalt premies aan ons voor je verzekering. Die premies beleggen wij om jouw financiële toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we een uitkering aan je doen op het moment dat dat nodig is. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. De bedragen die jij betaalt, gebruiken we alleen voor zaken die verantwoord zijn en liefst een positieve invloed hebben op duurzaamheid. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Hoe zit het met een overlijdensrisicoverzekering als ik in het buitenland ga wonen?

De overlijdensrisicoverzekeringen zijn geldig in de hele wereld.

Hoelang kan de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering lopen?

Voor de Scildon Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering geldt dat de verzekering loopt tot aan de 80e levensjaar van de (niet rokende) verzekerde(n).

Ik zoek een adviseur

Vind hier een onafhankelijk financieel adviseur bij jou in de buurt.

Kan ik mijn Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering aanpassen?

Je kunt het verzekerde bedrag verlagen tot uiterlijk het minimum kapitaal van. € 50.000,-. Is je polis verpand (gekoppeld aan een hypotheek)? Dan kun je het verzekerd bedrag verlagen tot het bedrag dat is verpand of geaccepteerd. Anders moet je bij een verlaging de toestemming van de pandhouder of de aanvaard-begunstigde aan ons doorgeven.

Je kunt het verzekerde bedrag verhogen. Dan kunnen wij om medische waarborgen vragen. We vragen geen medische waarborgen in de volgende situaties:

 • de eerste verhoging van het verzekerde bedrag vindt plaats nadat ten minste een periode van een jaar is verstreken vanaf de ingangsdatum van de verzekering
 • bij het aanvragen van een volgende verhoging als de laatst doorgevoerde verhoging ten minste 12 maanden en niet meer dan 60 maanden geleden is.
 • het verzekerde bedrag wordt met minimaal 1% en maximaal 15% per keer verhoogd; deze percentages worden afgeleid van het verzekerde bedrag onmiddellijk voor de beoogde verhoging.
 • de verzekerde(n) is/zijn jonger dan 60 jaar

Op welke dag van de maand schrijven jullie de premie van mijn rekening af als ik kies voor automatische incasso?

Bij automatische incasso schrijven wij de premie af van je rekening rond de ingangsdatum van de verzekering.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.