Zo simpel kan het zijn
Scildon

Beveiligd mailen met Zivver

Meestal deelt u informatie met Scildon via de post of via MijnScildon. Soms vragen wij om medische gegevens via e-mail met ons te delen. Wij gebruiken daarvoor Zivver.

Zivver is een manier om e-mails te beveiligen. Zivver berichten zijn versleuteld. Dat betekent dat alleen u en de medewerker van Scildon die u deze berichten stuurt, de informatie kunnen lezen. Uw vertrouwelijke informatie is dus veilig.

U kunt alleen reageren op een Zivver-bericht dat wij u sturen. U kunt ons dus niet zelf (als eerste) een Zivver-bericht sturen. U heeft een code nodig om het Zivver-bericht te openen.

Hoe werkt Zivver?

U ontvangt van ons een e-mail die beveiligd is via Zivver. In het bericht staat welke Scildon medewerker u een vertrouwelijk bericht heeft gestuurd. U kunt het als volgt openen en beantwoorden:

  1. Klik in uw inbox op het bericht om het te openen. Daarin staat de blauwe knop ‘Klik voor bericht’.
  2. Klik op deze blauwe knop. U komt dan in de veilige online omgeving van Zivver.
  3. Klik daarna op de knop ‘Stuur sms’.
  4. Vul in het scherm de code in die u per sms ontvangt op uw mobiele telefoon.
  5. Klik op de knop ‘Ontgrendel’ om het bericht te lezen en te kunnen beantwoorden. Klik op de knop ‘Beantwoorden’ om een bericht terug te sturen. Het antwoord dat u stuurt is dan ook beveiligd.

Nadat wij het Zivver-bericht hebben verzonden, kunt u het 8 weken lezen. Daarna wordt de inhoud automatisch verwijderd. Wilt u de inhoud van het bericht en de bijlagen bewaren? Sla deze dan meteen op in uw eigen archief.

Let op: als wij geen 06-nummer van u hebben, wordt u gevraagd om een toegangscode in te voeren in plaats van een sms-code. Deze code wordt dan per e-mail toegestuurd nadat u de link opent. Ontvangt geen sms-code of toegangscode? Neem dan telefonisch contact op met de afzender van het Zivver-bericht. Als u belt, houd dan uw Zivver-bericht bij de hand.

Bekijk deze video over de beveiligde e-mail.

Let op: verandert uw e-mailadres of uw telefoonnummer? Geef uw wijzigingen dan aan ons door. Zo kunnen wij met u blijven communiceren.

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.