Scildon

Nabestaanden Polis

Je wilt natuurlijk goed voor je gezin zorgen. Niet alleen nu, maar ook als een kostwinner onverwacht overlijdt. Met de Nabestaanden Polis van Scildon zorg je ervoor dat je nabestaanden financieel goed verzorgd achterblijven. Op die manier kunnen zij dan de dingen blijven doen die zij graag doen.

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Naar contact

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Een vast regelmatig inkomen met de Nabestaanden Polis

De Nabestaanden Polis is een overlijdensrisicoverzekering. Hiermee vang je het verlies aan inkomen op voor je nabestaanden als je overlijdt. Wettelijk is er voor nabestaanden nauwelijks iets geregeld. Als je partner overlijdt, kun je een beroep doen op de Algemene nabestaandenwet (Anw). Maar vanuit de Anw ontvangt de nabestaande maximaal 70% van het minimumloon. Áls je er al voor in aanmerking komt. Want de voorwaarden voor een Anw-uitkering zijn streng. Met de Nabestaanden Polis van Scildon ontvangen je nabestaanden een inkomen waarmee zij de dagelijkse kosten kunnen blijven betalen. Zoals bijvoorbeeld de maandelijkse huur of hypotheek, studiekosten of andere vaste lasten.

De pluspunten van de Nabestaanden Polis

 • De verzekering garandeert je voor een bepaalde periode een vast en regelmatig inkomen
 • Je kunt je verzekering volledig afstemmen op de Anw-uitkering en je (gezins)situatie.
 • Rook je niet? Dan ontvang je een scherpere premie.
 • Aanvullende verzekeringen kunnen extra zekerheid bieden
 • Je kiest zelf hoe vaak je nabestaanden uitkeringen ontvangen over het jaar.

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • heer Dimitrova – Almere
  26-12-2022
  Noord-Oost ORV

  ik denk dat het een geweldige manier is om financiële zekerheid te bieden voor mij en mijn gezin.

 • mevrouw Boom – Apeldoorn
  25-11-2022
  Noord-Oost ORV

  In eerste instantie moesten wij een redelijk uitgebreide medische keuring doen (allebei gezond en onder de 50) wij vonden die erg overdreven en omslachtig. Dit voelde niet goed. Uiteindelijk bleek dat dit niet meer hoefde en kon het ook zonder keuring. Dit vonden wel wat verwarrend maar fijn dat het zo is opgelost.

 • mevrouw van der Linden-Priem – PUTTEN
  08-11-2022
  Noord-Oost ORV

  is via Independer afgesloten en in het selectieproces waren niet alle voor- en nadelen van deze verzekering even helder qua vergelijkbaarheid.

 • mevrouw Ernest-Freijsen – Roosendaal
  10-10-2022
  Zuid ORV

  Nette prijs en goede voorwaarden

 • heer van Vliet – Katwijk
  09-09-2022
  Zuid ORV

  Al prima ervaringen gehad met Scildon.

Voor wie is de Nabestaanden Polis?

De verzekering keert uit als de verzekerde overlijdt binnen de looptijd van de Nabestaanden Polis. De uitkeringen vanuit de Nabestaanden Polis kunnen de nabestaanden gebruiken voor verschillende doelen. Dit kunnen bijvoorbeeld de vaste lasten van je gezin zijn, de kosten voor de studie van de kinderen of andere grote uitgaven. Bij de start van de uitkering kiezen de nabestaanden voor de uitkeringsperiode, bijvoorbeeld per maand of per kwartaal. Met de Nabestaanden Polis van Scildon zorg je er in ieder geval voor dat jouw dierbaren geen financiële zorgen hebben bij een onverwacht overlijden.

Belangrijke informatie voordat je deze ORV afsluit
Als je deze ORV afsluit, moet je een aantal keuzes maken, bijvoorbeeld over de hoogte van het verzekerde bedrag en hoe lang je de verzekering wilt laten lopen (de looptijd). De hoogte van de premie hangt af van je leeftijd, de looptijd, de verzekeringsvorm en of je rookt of niet. Je gezondheid is van invloed bij de acceptatie van de verzekering. Waar je nog meer op moet letten voordat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Waarvoor kun je de uitkeringen gebruiken?

Het opvangen van vaste lasten, zoals het:

 • (af)betalen van de hypotheek of andere leningen
 • betalen van de maandelijkse huur
 • betalen van de andere vaste lasten, zoals rekeningen voor gas/water/licht of de wekelijkse boodschappen

Het afdekken van grote uitgaven, zoals de:

 • studiekosten van de kinderen
 • vervanging van een auto
 • betaling van erfbelasting

Documenten

Duurzaam beleggen

Je betaalt premies aan ons voor je verzekering. Die premies beleggen wij om jouw financiële toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we een uitkering aan je doen op het moment dat dat nodig is. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. De bedragen die jij betaalt, gebruiken we alleen voor zaken die verantwoord zijn en liefst een positieve invloed hebben op duurzaamheid. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Ik ben genezen van kanker. Kan ik bij Scildon een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Scildon onderschrijft de zogenaamde schone lei-regeling. Dit houdt in dat als je tien jaar kankervrij bent, je bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering niet meer hoeft te melden dat je kanker hebt gehad. Deze termijn is vijf jaar voor mensen die twintig jaar of jonger waren toen ze kanker hadden. Voor een aantal soorten kanker gelden kortere termijnen. Meer informatie vind je in onze gezondheidsverklaring op pagina 3.

Is de premie van de Nabestaanden Polis aftrekbaar?

Dat kan en is afhankelijk van je keuze. De Nabestaanden Polis is er in twee varianten. De overlevingsrente en de erfrente.

 1. In de vorm van overlevingsrente is de premie van de Nabestaanden Polis als lijfrentepremie fiscaal aftrekbaar. De uitkeringen worden in dat geval wel belast. Bij overlijden van de verzekerde wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd tot de einddatum van de verzekering. Dat gebeurt zolang de begunstigde leeft.
 2. Als vaste rente is de premie van de Nabestaanden Polis niet fiscaal aftrekbaar. De uitkeringen zijn in dit geval onbelast voor de inkomstenbelasting. Er wordt uitgekeerd tot de einddatum van de verzekering. In tegenstelling tot de overlevingsrente loopt de uitkering in dit geval wel door als de begunstigde overlijdt. De vaste rente is dus niet afhankelijk van het in leven zijn van de partner.

Kan de uitkering uit de Nabestaanden Polis worden afgestemd op de behoefte?

De Nabestaandenpolis van Scildon kan voorzien worden van een wisseldatum. Hierdoor kan de Nabestaandenpolis volledig worden afgestemd op het uitkeringsverloop van de uitkering die nabestaanden van de overheid ontvangen (Anw). De Anw-uitkering stopt namelijk als het jongste kind 18 jaar wordt. Meestal bestaat er vanaf dat moment behoefte aan een hogere uitkering, bijvoorbeeld voor een studie. De wisseldatum kun je tijdens de looptijd wijzigen.

Bekijk meer vragen

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.