Betaalachterstand op je verzekering

Het betalen van je rekeningen is een belangrijke financiële verplichting. Dat geldt ook voor de premie voor je levensverzekering. Zolang je op tijd betaalt, blijf je goed verzekerd. Maar een betalingsachterstand kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld als je door persoonlijke veranderingen minder inkomen hebt. Belangrijk is dat je op tijd actie neemt. En weet dat je adviseur én wij altijd voor je klaarstaan, om mee te denken over passende oplossingen!

Mogelijke gevolgen bij betalingsachterstanden

De gevolgen van een betalingsachterstand verschillen per verzekering. Voor een overlijdensrisicoverzekering kan de verzekering bijvoorbeeld uiteindelijk stoppen. Bij een beleggingsverzekering bouw je dan misschien te weinig waarde op – om bijvoorbeeld je hypotheek af te lossen. Bel ons gerust om te vragen wat een achterstand voor jou betekent.

Een premiebetaling gemist?

Dan ontvang je van ons een herinnering. Per post en/of per e-mail. Dan kan je de premie alsnog eenvoudig betalen. Lukt dat je niet? Neem dan contact met ons op. Dan denken we met je mee over mogelijke afspraken, afhankelijk van je verzekering.

Voorbeelden van oplossingen

Zoals gezegd verschilt dat per levensverzekering en de bijbehorende polisvoorwaarden. Maar hieronder vind je voorbeelden van oplossingen.

Overlijdensrisicoverzekering

  • Het verlagen van het verzekerd kapitaal en daarmee de bijbehorende premie.
  • Het stoppen van de verzekering.

Beleggingsverzekering

  • Het verlagen van de periodieke premie en later eventueel weer verhogen.
  • Het overslaan van de premie voor een bepaalde periode: een premievakantie.
  • De premiebetaling definitief stoppen: premievrijmaking.
  • De verzekering stoppen door afkoop.

Advies is belangrijk

Een aanpassing van je verzekering kan financiële en fiscale gevolgen hebben. Onze tip is om je goed te laten adviseren door je eigen adviseur! Aanpassingen? Dan krijg je een wijzigingsofferte van ons via jouw adviseur, die jouw adviseur met je doorneemt.

Een verzekering in onderpand gegeven aan een hypotheekverstrekker?

Dan heeft de hypotheekverstrekker recht op de uitkering uit jouw verzekering. Goed om te weten: bij een premieachterstand zijn wij wettelijk verplicht de hypotheekverstrekker hierover te informeren.