Scildon maakt echt het verschil

Een overlijdensrisicoverzekering, hoe werkt dat?

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat uw partner (plus eventuele kinderen) financieel verzorgd achterblijft na uw overlijden. U verzekert voor een bepaalde periode een bepaald bedrag en daarvoor betaalt u premie. Het verzekerde bedrag wordt per maand uitgekeerd als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Met andere woorden, u regelt financiële zekerheid.

De voordelen van een overlijdensrisicoverzekering

LIFESTYLE

 • Scherpe premie
 • Eenmalige uitkering voor de nabestaanden
 • Geen premieverhoging tijdens de looptijd
 • Verzekerd bij een Nederlandse verzekeraar

BEKIJK DE BROCHURE

Wat is wel en niet gedekt? Het staat op de verzekeringskaart.

VERZEKERINGSKAART

NABESTAANDEN POLIS

 • Scherpe premie
 • Een vast regelmatig inkomen voor de nabestaanden
 • Geen premieverhoging tijdens de looptijd
 • Verzekerd bij een Nederlandse verzekeraar

BEKIJK DE BROCHURE

Wat is wel en niet gedekt? Het staat op de verzekeringskaart.

VERZEKERINGSKAART

VOOR UW HYPOTHEEK

 • Scherpe premie
 • Vooraf duidelijkheid over de acceptatie
 • Direct de digitale polis in uw mailbox
 • Verzekerd bij een Nederlandse verzekeraar

MEER INFORMATIE

Wat is wel en niet gedekt? Het staat op de verzekeringskaart.

VERZEKERINGSKAART

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering orv is één van de verschillende soorten levensverzekeringen die er zijn. De orv zorgt ervoor dat u of uw partner (plus eventuele kinderen) financieel verzorgd achterblijft na het overlijden van één van beiden. De orv dient niet te worden verward met de uitvaartverzekering. Er is namelijk verschil tussen de overlijdensrisicoverzekering en de uitvaartverzekering. Met een uitvaartverzekering verzekert u de kosten van de begrafenis of crematie. Deze verzekering keert altijd uit en loopt levenslang. Bij een overlijdensrisicoverzekering verzekert u voor een bepaalde looptijd een bepaald bedrag waarvoor u premie betaalt. De orv is daarmee dus een tijdelijke verzekering met een vooraf afgesproken eindtijd. Wanneer de verzekerde binnen de afgesproken looptijd overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit aan de begunstigden. Is de verzekerde na afloop van de looptijd nog in leven, dan stopt de verzekering en hoeft er geen premie meer te worden betaald, maar keert de verzekeraar ook geen bedrag meer uit bij overlijden.

Veelgestelde vragen over een overlijdensrisicoverzekering

Heeft u vragen over een overlijdensrisicoverzekering? Bekijk dan onderstaande informatie of neem contact op met een financieel adviseur bij u in de buurt.

Heb ik een overlijdensrisicoverzekering nodig?

Wanneer heeft u een orv nodig? Als u een partner of gezin heeft is een orv eigenlijk onmisbaar. Hoe groot het overlijdensrisico is hangt van een aantal factoren af.

 • Bent u tweeverdiener? Dan is uw bestedingspatroon waarschijnlijk ook afgestemd op twee inkomens. Valt één van de u beiden weg, dan zou de achterblijvende partner bijvoorbeeld de hoge lasten van de woning niet meer kunnen opbrengen. Met een verzekering kan uw gezin dus blijven wonen in de huidige woning.
 • Overlijdt de kostwinner binnen het gezin? Dan daalt het inkomen van de achterblijvende partner. De woonlasten of de kosten voor de kinderen kunnen dan al snel onbetaalbaar worden.
 • Overlijdt een niet-werkende ouder? Dan zal juist de kostwinner voor extra financiële uitgaven komen te staan, bijvoorbeeld voor kinderopvang bij kleine kinderen en voor studie bij opgroeiende kinderen.

Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht?

In een aantal gevallen kan een overlijdensrisicoverzekering verplicht zijn, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een hypotheek. Lees meer

Overlijdensrisicoverzekering, welk bedrag moet ik verzekeren?

Bereken snel en eenvoudig welk bedrag u nodig heeft met de Risico-scanner.

Welk bedrag heeft u nodig als extra inkomen na het overlijden van uw partner? Uiteraard hangt dit af van uw persoonlijke situatie en de grootte van het overlijdensrisico. Het is belangrijk om in ieder geval een schatting te maken van uw  huidige gezamenlijke uitgaven. Houd daarbij rekening met:

 • Wat zijn de vaste lasten voor bijv. de huur, aflossing van de hypotheek en/of andere geldleningen, energie/water, telefoon, verzekeringen, auto, studie en abonnementen?
 • Hoe hoog zijn de variabele lasten, zoals huishoudelijke uitgaven, kleding en reizen?
 • Welke bedragen zijn nodig voor vakantie, onderhoud en belastingen?

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

De kosten van uw orv hangen van een aantal factoren af. Lees hier alle informatie.

Wat moet ik op letten bij een overlijdensrisicoverzekering?

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden bij een orv. Bekijk ze hier.

Is een overlijdensrisicoverzekering aftrekbaar?

In een aantal gevallen is de premie voor een orv fiscaal aftrekbaar. De meeste premies komen hier echter niet voor in aanmerking. Lees meer

Wat is kruislings verzekeren?

Kruislings verzekeren is een manier waarop u premie kunt betalen voor een overlijdensrisicoverzekering zodat u geen erfbelasting hoeft te betalen. Lees meer

Wat is een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering?

Het uit te keren bedrag daalt bij een lineaire dalende overlijdensrisicoverzekering elk jaar met hetzelfde bedrag. Lees meer

Wat is een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering?

Het uit te keren bedrag daalt bij een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering elk jaar met een vastgesteld percentage. Lees meer

Wat is een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering?

Het uit te keren bedrag blijft bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering gedurende de gehele looptijd van de verzekering gelijk. Lees meer

 

Wilt u zelf een overlijdensrisicoverzekering?

Een orv van Scildon kunt u zelf online regelen. Dat gaat wel via een financieel adviseur. U vraagt zelf de verzekering aan en een financieel adviseur neemt de aanvraag telefonisch met u door. Dan weet u zeker dat u de juiste keuzes maakt.

De overlijdensrisicoverzekering van Scildon

Onze overlijdensrisicoverzekering is de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering keert éénmalig een bedrag uit aan uw nabestaande(n) als u komt te overlijden tijdens de looptijd van de verzekering.

Pluspunten van de verzekering:

 • Scherpe premie.
 • Geen financiële zorgen als u of uw partner overlijdt.
 • Als u niet rookt en geen nicotinehoudende middelen gebruikt ontvangt u een korting op de premie.
 • Geen premieverhoging tijdens de looptijd.
Meer productinformatie leest u in de brochure