Scildon

Voor je nabestaandenpensioen

Nabestaanden Polis

Je hebt een eigen zaak en wilt je nabestaanden verzorgd achterlaten als je komt te overlijden.

Als je jouw pensioen in eigen beheer opbouwt, is een voorziening voor jouw nabestaanden niet standaard geregeld. Het nabestaandenpensioen kan nog wel toegezegd zijn, maar in de praktijk blijkt bij een overlijden vaak dat het geld voor deze uitkering er niet is. Daarvoor biedt een nabestaandenverzekering uitkomst.

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar van 9.00u -17.00u.

Naar contact

Hoe werkt de Nabestaanden Polis?

De Nabestaanden Polis is geschikt voor de DGA die in eigen beheer pensioen opbouwt. Met de Nabestaanden Polis verzeker je een uitkering voor jouw nabestaanden. Na je overlijden krijgen zij iedere maand een gegarandeerd vast bedrag uitgekeerd. Je kan de uitkering afstemmen op de hoogte van een eventuele Anw-uitkering. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank vind je meer informatie over de Anw.

Puspunten Nabestaanden Polis

 • Scherpe premie.
 • Jouw nabestaanden ontvangen een gegarandeerd vast inkomen.
 • Je kunt de uitkering afstemmen op de Anw.
 • Geen premieverhoging tijdens de looptijd.
 • Je krijgt korting op de overlijdensrisicopremie als je niet rookt.
 • Geen extra kosten. Kosten zijn al verwerkt in de premie.

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • heer Immens – Sint-Michielsgestel
  21-12-2022
  Zuid ORV

  Ik praat met vrienden en/of familie over dit soort onderwerpen, jullie dienstverlening heeft hier geen invloed op.

 • heer Philippi – Culemborg
  17-11-2022
  Noord-West ORV

  Ik vond de vragen die ingevuld moesten worden erg omslachtig en wist daarom niet altijd wat ik in moest vullen zonder hulp van anderen

 • heer Foulon – Groningen
  08-11-2022
  Noord-Oost ORV

  Vond het aanmelden best een gedoe waarbij adviseur geen zicht heeft op de werkelijke kosten die al heel snel afwijken van de standaard. Toen ik alternatieven wou laten berekenen werd ik terugverwezen naar de adviseur die me geen antwoord kon geven.

 • heer Bakker – Zuid-Scharwoude
  10-10-2022
  Noord-West ORV

  Zeer gemakkelijk en transparant aanmeldproces en concurrerende premies.

 • heer Marrevee – Schiedam
  09-09-2022
  Zuid ORV

  Speciaal onderzoek die dit vreemd vinden als ik bij meditel verschijn.

Documenten

Duurzaam beleggen

Je betaalt premies aan ons voor je verzekering. Die premies beleggen wij om jouw financiële toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we een uitkering aan je doen op het moment dat dat nodig is. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. De bedragen die jij betaalt, gebruiken we alleen voor zaken die verantwoord zijn en liefst een positieve invloed hebben op duurzaamheid. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Ik ben genezen van kanker. Kan ik bij Scildon een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Scildon onderschrijft de zogenaamde schone lei-regeling. Dit houdt in dat als je tien jaar kankervrij bent, je bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering niet meer hoeft te melden dat je kanker hebt gehad. Deze termijn is vijf jaar voor mensen die twintig jaar of jonger waren toen ze kanker hadden. Voor een aantal soorten kanker gelden kortere termijnen. Meer informatie vind je in onze gezondheidsverklaring op pagina 3.

Is de premie van de Nabestaanden Polis aftrekbaar?

Dat kan en is afhankelijk van je keuze. De Nabestaanden Polis is er in twee varianten. De overlevingsrente en de erfrente.

 1. In de vorm van overlevingsrente is de premie van de Nabestaanden Polis als lijfrentepremie fiscaal aftrekbaar. De uitkeringen worden in dat geval wel belast. Bij overlijden van de verzekerde wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd tot de einddatum van de verzekering. Dat gebeurt zolang de begunstigde leeft.
 2. Als vaste rente is de premie van de Nabestaanden Polis niet fiscaal aftrekbaar. De uitkeringen zijn in dit geval onbelast voor de inkomstenbelasting. Er wordt uitgekeerd tot de einddatum van de verzekering. In tegenstelling tot de overlevingsrente loopt de uitkering in dit geval wel door als de begunstigde overlijdt. De vaste rente is dus niet afhankelijk van het in leven zijn van de partner.

Kan de uitkering uit de Nabestaanden Polis worden afgestemd op de behoefte?

De Nabestaandenpolis van Scildon kan voorzien worden van een wisseldatum. Hierdoor kan de Nabestaandenpolis volledig worden afgestemd op het uitkeringsverloop van de uitkering die nabestaanden van de overheid ontvangen (Anw). De Anw-uitkering stopt namelijk als het jongste kind 18 jaar wordt. Meestal bestaat er vanaf dat moment behoefte aan een hogere uitkering, bijvoorbeeld voor een studie. De wisseldatum kun je tijdens de looptijd wijzigen.

Bekijk meer vragen

Financieel advies

Overlijdensrisico/vermogen