Medische beoordeling

Bij een levensverzekering vragen wij in veel gevallen informatie over jouw gezondheidssituatie. In de meeste gevallen zal Scildon je vragen een (digitale) gezondheidsverklaring in te vullen. Wil je meer informatie over de gezondheidsverklaring? Het Verbond van Verzekeraars heeft hierover een uitgebreide brochure gemaakt.

In de tabel met keuringsgrenzen kun je aflezen wat wij wanneer van je nodig hebben.

Heb je nog specifieke vragen? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.

Heb je al een andere overlijdensrisicoverzekering?

Wellicht heb je de afgelopen drie jaar een levensverzekering(en) met overlijdensrisico afgesloten. Als je een verzekering hebt lopen bij Scildon en je hebt een nieuwe verzekering nodig, neem dan contact op met jouw adviseur voor het afstemmen van de juiste medische waarborg.

Meer informatie over het medisch adviestraject, vind je in het stappenschema medisch advies.Wij werken samen met professionele keuringsinstanties.

Meer informatie over een medische keuring

Als je een levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt afsluiten,
dan kan Scildon je vragen een medische keuring te ondergaan. Wanneer dit is kun je zien in de tabel met keuringsgrenzen. In de folder van het Verbond van Verzekeraars wordt uitgelegd waarom je moet worden gekeurd. Daarna volgt informatie over de keuring zelf, zodat je weet wat je kunt verwachten. Vervolgens worden je rechten en plichten beschreven en wordt uitgelegd wat er gebeurt met de uitkomsten van de keuring. Ten slotte kun je lezen wat je kunt doen als je niet tevreden bent over de manier waarop de keuring is verlopen.

Arbeidsongeschikt?

Ben je arbeidsongeschikt en wil je premievrijstelling of een uitkering aanvragen dan kan je meer lezen in de brochure.

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.