Scildon

Compagnonsverzekering

Overlijdensrisico compagnon

Je hebt samen met één of meerdere compagnons je eigen bedrijf. Als één van de compagnons overlijdt, kom je voor een heel nieuwe (financiële) situatie te staan. Het betekent vaak dat de aandelen van degene die overleden is naar zijn/haar erfgenamen gaan. Het terugkopen van deze aandelen door de achterblijvende compagnon(s) kan een kostbare zaak zijn. En kun je het bedrijf voortzetten zonder (de inkomsten van) die compagnon? Met de compagnonsverzekering van Scildon verzeker je je tegen dit financiële risico.

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar van 9.00u -17.00u.

Naar contact

Hoe werkt de compagnonsverzekering?

Als je compagnon overlijdt, krijg jij , als achterblijvende compagnon, een bedrag uitgekeerd waarmee je bijvoorbeeld de aandelen terug kan kopen. Zo kun je zonder financiële zorgen het bedrijf voortzetten. De compagnonsverzekering heeft een scherp tarief.

Voor wie is de compagnonsverzekering?

De compagnonsverzekering is voor bedrijven (of andere samenwerkingsverbanden) met een aantal compagnons. Om te bepalen of je het risico van overlijden van één of meer mensen binnen je bedrijf zou moeten verzekeren, raden wij je aan advies te vragen bij een financieel adviseur . Samen met jou zoekt de adviseur naar de financiële oplossing die het beste bij jouw situatie en die van je bedrijf past.

De compagnonsverzekering kan afgesloten worden met de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering (ORV).

Pluspunten compagnonsverzekering

  • Financiële zekerheid met een scherpe premie
  • Geen premieverhoging tijdens de looptijd
  • Je krijgt korting op de overlijdensrisicopremie als je niet rookt

Documenten

Duurzaam beleggen

Je betaalt premies aan ons voor je verzekering. Die premies beleggen wij om jouw financiële toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we een uitkering aan je doen op het moment dat dat nodig is. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. De bedragen die jij betaalt, gebruiken we alleen voor zaken die verantwoord zijn en liefst een positieve invloed hebben op duurzaamheid. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Ik heb mijn bedrijf met meer dan één compagnon. Als één van hen overlijdt, is de compagnonsverzekering dan ook een oplossing?

Ook als je met meer dan één compagnon in je bedrijf hebt, kun je jet risico dat één van hen overlijdt verzekeren met een Compagnonsverzekering.

Wat is een compagnonsverzekering?

Een compagnonsverzekering is een overlijdensrisicoverzekering voor compagnons. Een compagnonsverzekering geeft je de (financiële) zekerheid dat je je bedrijf kunt voorzetten na het overlijden van één van je compagnons.

Maakt het uit welke bedrijfsvormen mijn bedrijf heeft?

Je bedrijfsvorm kan een BV, VOF, CV of maatschap zijn. Voor iedere vorm gelden andere regels, voor- en nadelen bij het afsluiten van een compagnonsverzekering. Daarom is het verstandig om dit met je financieel adviseur te bespreken.

Financieel advies

Overlijdensrisico/vermogen