Scildon

Beleggen in profielfondsen met Scildon Easy B

Je wilt uitzicht op een duurzaam rendement. Maar je wilt geen keuzes maken tussen de verschillende externe fondsen die Scildon aanbiedt. Dan is Scildon Easy B (op basis van profiel beleggen) een eenvoudige én ook nog eens duurzame oplossing. Scildon Easy B is een levensverzekering op basis van beleggingen. Dat wil zeggen dat de bedragen die je inlegt, worden belegd. Op die manier bouw je vermogen op om je persoonlijke doelstellingen te realiseren. Fiscaal noemen wij dit vermogensopbouw in box 3. De EU onderscheidt voor duurzaamheid drie soorten beleggingen; grijs, lichtgroen en donkergroen. Scildon Easy B is lichtgroen. Dit betekent dat de beleggingen deels rekening houden met ecologische en/of social maatschappelijke factoren.

Wat is verstandig?

Aflossen, sparen of beleggen? Met deze rekentool zie je wat voor jou de beste keuze is.

Reken het uit

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Je helpt mee de wereld groener te maken

Om het groene en duurzame karakter van Scildon Easy B met de Actiam duurzame mixfondsen te onderstrepen, gaan Scildon en Actiam samen met Justdiggit investeren in een project in Tanzania. Justdiggit heeft als missie om Afrika te vergroenen en zo de aarde te laten afkoelen. Dat doen zij met lokale vergroeningsprojecten, met wateropvang en het planten van inmiddels miljoenen bomen. Samen met de lokale bevolking maken zij dorre grond weer vruchtbaar en wordt CO2 verminderd.

Sluit jij (vanaf 1 november 2022) een Scildon Easy B verzekering? Dan help jij direct mee aan het vergroeningsproject van Justdiggit in Tanzania! Dit is jouw bijdrage in 2023 met jouw Scildon Easy B verzekering:

  • 2600 m2 land vergroenen
  • 10 bomen terugbrengen
  • 2 ton CO2 vastleggen
  • 54.250 liter water opvangen
  • 1 lokale inwoner betrekken bij het landschapsherstel

Tijdelijk geen aankoopkosten

Van 1 november 2022 tot en met 31 januari 2023 betaal je geen aankoopkosten (0,5%) over de eerste inleg (premie en/of koopsom) en eventuele bijstortingen. Dat maakt duurzaam beleggen met Scildon Easy B natuurlijk extra interessant!

Beleggen met Scildon Easy B

Je persoonlijk risicoprofiel is de basis. Je financieel adviseur stelt dat vast aan de hand van een aantal vragen. Hierbij spelen je doelstellingen, je financiële mogelijkheden en je persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. Je neemt nooit meer risico dan je zelf wilt. Op basis van je risicoprofiel heb je binnen Scildon Easy B de keuze uit drie mixfondsen van Actiam:

  • ACTIAM Duurzaam Mixfonds Defensief
  • ACTIAM Duurzaam Mixfonds Neutraal
  • ACTIAM Duurzaam Mixfonds Offensief

Actiam heeft al ruim 25 jaar ervaring op het gebied van duurzaam beleggen. Dit blijft niet onopgemerkt. Deze vermogensbeheerder heeft de afgelopen jaren al diverse prijzen gewonnen.

Met de mixfondsen van Actiam beleg je verantwoord, voor jezelf én de samenleving. Met Scildon Easy B. Zo simpel kan profiel beleggen zijn.

Zekerheid bij overlijden

Bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering wordt de waarde van de beleggingen, vermeerderd met 10%, uitgekeerd.

Lage minimale inleg

Deelnemen aan Scildon Easy B is al mogelijk vanaf € 50,- per maand of door een eenmalige inleg (koopsom) vanaf € 1.000,-. Ook een combinatie is mogelijk.

Lage kosten

  • 0,36% administratiekosten per jaar over de waarde van je beleggingen
  • 0,50% aan- en verkoopkosten

Daarnaast zijn er nog fondskosten die door Actiam in de koers worden verwerkt.

Documenten

Duurzaamheid

Met Scildon Easy B wil Scildon, naast het nastreven van jouw financiële doelstellingen, ook bijdragen aan een duurzamere samenleving. Daarom voldoet het fonds, waarin je binnen Scildon Easy B gaat beleggen, aan bepaalde duurzaamheidseisen. Zo streven we met Scildon Easy B naar een gezonde, toekomstbestendige samenleving en veilige leefomgeving.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Scildon Easy B is een beleggingsverzekering. Wat is dat?

Een beleggingsverzekering is een verzekering waarmee je door te beleggen vermogen opbouwt. Dit type levensverzekering bestaat uit een combinatie van verzekeren en beleggen. Je betaalt een premie en deze wordt vervolgens belegd. Lees meer.

Hoe lang mag ik mijn moment van lijfrente-uitkering uitstellen?

In de wet is vastgelegd tot welk moment je je lijfrente-uitkering mag uitstellen. Je mag je lijfrente-uitkering uitstellen tot vijf jaar na het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Dit is de uiterste datum en dan moet je je opgebouwde lijfrentekapitaal omzetten in een lijfrente-uitkering.

Wat is vermogensrendementsheffing?

Vermogensrendementsheffing (ook wel vermogensbelasting) is de belasting die je over je vermogen betaalt. De overheid gaat er vanuit dat je met je vermogen een bepaald (fictief) rendement kunt behalen. En daarover berekent de Belastingdienst vervolgens de hoogte van de te betalen belasting. Lees meer.

Bekijk meer vragen

Financieel advies

Wil je weten of je voldoende inkomen hebt voor later of hoe je je plannen kunt waarmaken? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu geld opzij te zetten voor later. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.