Scildon

Beleggen in profielfondsen met Scildon Easy B

Je wilt uitzicht op een duurzaam rendement. Maar je wilt geen keuzes maken tussen de verschillende externe fondsen die Scildon aanbiedt. Dan is Scildon Easy B (op basis van profiel beleggen) een eenvoudige én ook nog eens duurzame oplossing. Scildon Easy B is een levensverzekering op basis van beleggingen. Dat wil zeggen dat de bedragen die je inlegt, worden belegd. Op die manier bouw je vermogen op om je persoonlijke doelstellingen te realiseren. Fiscaal noemen wij dit vermogensopbouw in box 3. De EU onderscheidt voor duurzaamheid drie soorten beleggingen; grijs, lichtgroen en donkergroen. Scildon Easy B is lichtgroen. Dit betekent dat de beleggingen deels rekening houden met ecologische en/of social maatschappelijke factoren.

Wat is verstandig?

Aflossen, sparen of beleggen? Met deze rekentool zie je wat voor jou de beste keuze is.

Reken het uit

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Je helpt mee de wereld groener te maken met Justdiggit

Om het groene en duurzame karakter van Scildon Easy B met de Cardano duurzame mixfondsen te onderstrepen, gaan Scildon en Cardano samen met Justdiggit investeren in een project in Tanzania. Justdiggit heeft als missie om Afrika te vergroenen en zo de aarde te laten afkoelen. Dat doen zij met lokale vergroeningsprojecten, met wateropvang en het planten van inmiddels miljoenen bomen. Samen met de lokale bevolking maken zij dorre grond weer vruchtbaar en wordt CO2 verminderd.Sluit jij (vanaf 1 november 2022) een Scildon Easy B verzekering? Dan help jij direct mee aan het vergroeningsproject van Justdiggit in Tanzania!

Beleggen met Scildon Easy B

Je persoonlijk risicoprofiel is de basis. Je financieel adviseur stelt dat vast aan de hand van een aantal vragen. Hierbij spelen je doelstellingen, je financiële mogelijkheden en je persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. Je neemt nooit meer risico dan je zelf wilt. Op basis van je risicoprofiel heb je binnen Scildon Easy B de keuze uit drie mixfondsen van Cardano:

 • Cardano Duurzaam Mixfonds Defensief
 • Cardano Duurzaam Mixfonds Neutraal
 • Cardano Duurzaam Mixfonds Offensief

Cardano (voorheen ACTIAM) heeft al ruim 25 jaar ervaring op het gebied van duurzaam beleggen. Dit blijft niet onopgemerkt. Deze vermogensbeheerder heeft de afgelopen jaren al diverse prijzen gewonnen.

Met de mixfondsen van Cardano beleg je verantwoord, voor jezelf én de samenleving. Met Scildon Easy B. Zo simpel kan profiel beleggen zijn.

Zekerheid bij overlijden

Bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering wordt de waarde van de beleggingen, vermeerderd met 10%, uitgekeerd.

Lage minimale inleg

Deelnemen aan Scildon Easy B is al mogelijk vanaf € 50,- per maand of door een eenmalige inleg (koopsom) vanaf € 1.000,-. Ook een combinatie is mogelijk.

Lage kosten

 • 0,36% administratiekosten per jaar over de waarde van je beleggingen
 • 0,50% aan- en verkoopkosten

Daarnaast zijn er nog fondskosten die door Cardano in de koers worden verwerkt.

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • heer Krijnen – Eemnes
  15-12-2022
  Noord-West Beleggen

  De invulling van de portefeuille liet lang op zich wachten. Blijkbaar hadden jullie het druk…..

 • heer Bakker – Hilversum
  16-09-2022
  Zuid Beleggen

  Meer tooling inzicht om inhaal jaarruimte te berekenen zou prettig zijn.

 • heer Strooper – Heerhugowaard
  10-11-2022
  Noord-West Beleggen

  Even afwachten wat de resultaten zijn op korte termijn

 • heer de Bruijn – Almere
  10-07-2023
  Noord-West Beleggen

  Geen idee

 • heer van den Berg – Bergschenhoek
  15-12-2022
  Noord-West Beleggen

  Soepel en open verlopen

Documenten

Duurzaamheid

Met Scildon Easy B wil Scildon, naast het nastreven van jouw financiële doelstellingen, ook bijdragen aan een duurzamere samenleving. Daarom voldoet het fonds, waarin je binnen Scildon Easy B gaat beleggen, aan bepaalde duurzaamheidseisen. Zo streven we met Scildon Easy B naar een gezonde, toekomstbestendige samenleving en veilige leefomgeving.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Wat is vermogensrendementsheffing?

Vermogensrendementsheffing (ook wel vermogensbelasting) is de belasting die je over je vermogen betaalt. De overheid gaat er vanuit dat je met je vermogen een bepaald (fictief) rendement kunt behalen. En daarover berekent de Belastingdienst vervolgens de hoogte van de te betalen belasting. Lees meer.

Is lange termijn beleggen met Scildon Easy B slim?

Je inleg voor Scildon Easy B beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Hoe langer de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. De kans dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden, zijn bij een lange horizon groter dan bij een korte horizon. Lees meer.

Is beleggen met Scildon Easy B verstandig?

Je inleg voor Scildon Easy B beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt daarom alleen beleggen met het geld dat je op korte termijn kunt missen. Door (een gedeelte van) je spaargeld te beleggen, kun je meer rendement behalen dan door te sparen. Toch kan het zijn dat beleggen niet past in je situatie. Beleggen kan voor sommige spaardoelen zinvol zijn, maar dit is niet altijd het geval. Lees meer.

Bekijk meer vragen

Financieel advies

Wil je weten of je voldoende inkomen hebt voor later of hoe je je plannen kunt waarmaken? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu geld opzij te zetten voor later. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.