Je wilt uitzicht op een duurzaam rendement. Maar je wilt geen keuzes maken tussen de verschillende externe fondsen die Scildon aanbiedt. Dan is Scildon Easy B (op basis van profiel beleggen) een eenvoudige én ook nog eens duurzame oplossing. Scildon Easy B is een levensverzekering op basis van beleggingen. Dat wil zeggen dat de bedragen die je inlegt, worden belegd. Op die manier bouw je vermogen op om je persoonlijke doelstellingen te realiseren. Fiscaal noemen wij dit vermogensopbouw in box 3. De EU onderscheidt voor duurzaamheid drie soorten beleggingen; grijs, lichtgroen en donkergroen. Scildon Easy B is lichtgroen. Dit betekent dat de beleggingen deels rekening houden met ecologische en/of social maatschappelijke factoren.
Wat is verstandig?Aflossen, sparen of beleggen? Met deze rekentool zie je wat voor jou de beste keuze is.
Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.
Je persoonlijk risicoprofiel is de basis. Je financieel adviseur stelt dat vast aan de hand van een aantal vragen. Hierbij spelen je doelstellingen, je financiële mogelijkheden en je persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. Je neemt nooit meer risico dan je zelf wilt. Op basis van je risicoprofiel heb je binnen Scildon Easy B de keuze uit drie mixfondsen van Actiam:
Actiam heeft al ruim 25 jaar ervaring op het gebied van duurzaam beleggen. Dit blijft niet onopgemerkt. Deze vermogensbeheerder heeft de afgelopen jaren al diverse prijzen gewonnen.
Met de mixfondsen van Actiam beleg je verantwoord, voor jezelf én de samenleving. Met Scildon Easy B. Zo simpel kan profiel beleggen zijn.
Bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering wordt de waarde van de beleggingen, vermeerderd met 10%, uitgekeerd.
Deelnemen aan Scildon Easy B is al mogelijk vanaf € 50,- per maand of door een eenmalige inleg (koopsom) vanaf € 1.000,-. Ook een combinatie is mogelijk.
Daarnaast zijn er nog fondskosten die door Actiam in de koers worden verwerkt.
Met Scildon Easy B wil Scildon, naast het nastreven van jouw financiële doelstellingen, ook bijdragen aan een duurzamere samenleving. Daarom voldoet het fonds, waarin je binnen Scildon Easy B gaat beleggen, aan bepaalde duurzaamheidseisen. Zo streven we met Scildon Easy B naar een gezonde, toekomstbestendige samenleving en veilige leefomgeving. Hieronder lees je meer hoe wij hieraan invulling geven.
Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.
Vermogensrendementsheffing (ook wel vermogensbelasting) is de belasting die je over je vermogen betaalt. De overheid gaat er vanuit dat je met je vermogen een bepaald (fictief) rendement kunt behalen. En daarover berekent de Belastingdienst vervolgens de hoogte van de te betalen belasting. Lees meer.
Een beleggingsverzekering is een verzekering waarmee je door te beleggen vermogen opbouwt. Dit type levensverzekering bestaat uit een combinatie van verzekeren en beleggen. Je betaalt een premie en deze wordt vervolgens belegd. Lees meer.
De premies die je inlegt voor Scildon Easy B, beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Hoe langer de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. De kans dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden, zijn bij een lange horizon groter dan bij een korte horizon. Lees meer.
De premies die je inlegt voor Scildon Easy B, beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt daarom alleen beleggen met het geld dat je op korte termijn kunt missen. Door (een gedeelte van) je spaargeld te beleggen, kun je meer rendement behalen dan door te sparen. Toch kan het zijn dat beleggen niet past in je situatie. Beleggen kan voor sommige spaardoelen zinvol zijn, maar dit is niet altijd het geval. Lees meer.
In de wet is vastgelegd tot welk moment je je lijfrente-uitkering mag uitstellen. Je mag je lijfrente-uitkering uitstellen tot 31 december, 5 jaar na het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Dit is de uiterste datum en dan moet je je opgebouwde lijfrentekapitaal omzetten in een lijfrente-uitkering.
Wil je weten of je voldoende inkomen hebt voor later of hoe je je plannen kunt waarmaken? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu geld opzij te zetten voor later. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.