Zo simpel kan het zijn
Scildon

Zzp’er

Werken zonder zorgen

Je bent niet voor niets zelfstandige. Zelf beslissingen nemen en verantwoordelijkheid dragen. Dit betekent dat je ook zélf moet zorgen voor zaken, zoals verzekeringen. Er is geen werkgever meer die dat voor je regelt. Om zorgeloos te kunnen werken, is het verstandig om stil te staan bij de risico’s die je loopt en de wensen die je hebt. Wat gebeurt er als je arbeidsongeschikt raakt? Of als je overlijdt? Vaak zullen je opgebouwde reserves die kosten niet kunnen opvangen. Daarnaast bouw je geen pensioen op. Ook dat moet je zelf regelen.

Lees meer over het pensioenstelsel in Nederland.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Naar contact

Onze levensverzekeringen voor Zzp’ers

Voor je nabestaanden eenmalige uitkering

Met de Scildon Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering (ORV) heb je maximale vrijheid bij het regelen van financiële zekerheid voor je nabestaanden.

 • Hoge verzekerde bedragen mogelijk
 • Digitale gezondheidsverklaring
 • Vooruitkering bij terminale ziekte
 • Verhogen verzekerd bedrag tijdens de looptijd
 • Snelle (eenmalige) uitkering bij overlijden

Voor je nabestaanden periodieke uitkering

Met de Nabestaanden Polis zorg je voor een regelmatig inkomen voor je nabestaanden als je overlijdt.

 • Scherpe premie
 • Een vast regelmatig inkomen voor de nabestaanden
 • Geen premieverhoging tijdens de looptijd
 • Verzekerd bij een Nederlandse verzekeraar

Pensioen opbouwen

Je wilt een vermogen opbouwen voor je pensioen.Want als zelfstandige heb je geen werkgeverspensioen.

 • Met een lijfrente een aanvulling op je pensioen opbouwen
 • Keuze uit ruim aanbod van externe fondsen
 • Je profiteert van fiscale voordelen
 • Maandelijkse inleg vanaf € 50,-
 • Eenmalige inleg vanaf € 1.000,-

Ben je al klant?

Nu zorgen voor een goede oudedagsvoorziening

Zoals je ongetwijfeld weet, word je als zzp’er niet als werknemer aangemerkt. Hierop is een klein aantal uitzonderingen, zoals voor artsen of notarissen. Daarom kunnen zzp’ers geen pensioen opbouwen bij een pensioenfonds. Wel heb je een mogelijkheid om jaarlijks een bedrag te storten voor je lijfrente bij een verzekeringsmaatschappij. Je kunt ook een oudedagsvoorziening opbouwen door te sparen of te beleggen. Je kunt je situatie het beste samen met je financieel adviseur bekijken.

Jouw nabestaanden verzorgd achterlaten

Wist je dat er jaarlijks zo’n 10.000 mannen en vrouwen overlijden voor hun 50e levensjaar? Naast verdriet, heeft een overlijden voor nabestaanden vanzelfsprekend zeer ingrijpende gevolgen. De huur of hypotheek, schoolgaande kinderen en andere verplichtingen gaan gewoon door. Om je partner niet met grote financiële problemen achter te laten, is een overlijdensrisicoverzekering het overwegen waard. Daarnaast hebben veel zzp’ers geen goede inkomensvoorziening voor hun nabestaanden.

Veelgestelde vragen

Als uw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met uw financieel adviseur.

Ik ben genezen van kanker. Kan ik bij Scildon een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Scildon onderschrijft de zogenaamde schone lei-regeling. Dit houdt in dat als je tien jaar kankervrij bent, je bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering niet meer hoeft te melden dat je kanker hebt gehad. Deze termijn is vijf jaar voor mensen die twintig jaar of jonger waren toen ze kanker hadden. Voor een aantal soorten kanker gelden kortere termijnen. Meer informatie vind je in onze gezondheidsverklaring op pagina 3.

Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht?

Niemand is wettelijk verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het komt regelmatig voor dat geldverstrekkers een overlijdensrisicoverzekering verplicht stellen, bijvoorbeeld bij de aanvraag van een hypotheek. Lees meer

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

Je betaalt maandelijks of jaarlijks een bedrag aan premie. De kosten van jouw orv premie hangen van een aantal factoren af:

 • De hoogte van het verzekerd bedrag 
 • De looptijd van de verzekering 
 • De verzekeringsvorm
 • De leeftijd en de gezondheid van de verzekerde

Lees hier alle informatie.

Bekijk meer vragen

Is lange termijn beleggen slim?

Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Hoe langer de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. De kans dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden, zijn bij een lange horizon groter dan bij een korte horizon. Lees meer.

Wat is vermogensrendementsheffing?

Vermogensrendementsheffing (ook wel vermogensbelasting) is de belasting die je over je vermogen betaalt. De overheid gaat er vanuit dat je met je vermogen een bepaald (fictief) rendement kunt behalen. En daarover berekent de Belastingdienst vervolgens de hoogte van de te betalen belasting. Lees meer.

Kun je beter sparen of beleggen?

De grootste verschillen tussen sparen en beleggen zijn het risico en het rendement. Beleggen is meestal geschikt voor de lange termijn, onder andere omdat het meer risico met zich meebrengt. Als je voor een korte termijn doel zoals bijvoorbeeld een nieuwe auto geld opzij zet, kun je beter voor sparen kiezen. Lees meer.

Bekijk meer vragen

Financieel advies

Om te bepalen welke financiële risico’s je loopt en hoe je die wilt beperken of wegnemen, raden wij je om advies te vragen bij een financieel adviseur.

Overlijdensrisico/vermogen

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.