Opnameformulieren

Een uitkering starten of een opname doen

Bij Scildon bepaal je zelf de hoogte en duur van jouw aanvullende inkomen. Dit geldt zowel voor de lijfrenteverzekering Particulier Pensioen Plan als voor de Gouden Handdruk Polis.

Voor het starten van een uitkering of een opname uit jouw polis, kan je gebruik maken van speciale ‘opnameformulieren’.

Opname gehele bedrag

Helaas is een opname van het gehele bedrag in één keer niet mogelijk via onderstaande opnameformulieren. Wij verstrekken hiervoor een afkoopofferte.

Opname restwaarde lijfrente-uitkering

Als je de restwaarde uit jouw verzekering wilt opnemen, dan kan dat met een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier. Deze kun je opvragen bij jouw financieel adviseur.

Er zijn vijf verschillende formulieren:

Het opnameformulier is er in vijf varianten, omdat voor ieder product specifieke (fiscale) regels gelden. In de toelichting op de achterzijde van de formulieren worden de spelregels en fiscaliteiten uitgelegd.

Raadpleeg je adviseur

Het is verstandig om eerst met je financieel adviseur te overleggen voordat je overgaat tot het starten van uitkeringen of doen van opnames. Jouw adviseur legt graag de mogelijkheden uit en zoekt samen met je naar de financiële oplossing die het beste bij jouw situatie past. Hij/zij kan de informatie op het opnameformulier ook nader toelichten.