Scildon

Keymanverzekering

Is iedereen gemakkelijk vervangbaar?

Binnen een bedrijf zijn sommige mensen onvervangbaar door bijvoorbeeld zeer specialistische kennis of jarenlange ervaring. Zij zijn sleutelfiguren (keymen) voor het succes van je bedrijf. Maar het blijven mensen. Het kan gebeuren dat een belangrijke kracht binnen je bedrijf door een overlijden wegvalt. Als werkgever sta je dan voor de opgave om die plek snel weer op te vullen. Die zoektocht brengt hoge kosten met zich mee. Denk aan kosten van een vervanger, het inhuren van een interim-manager of extra opleiding van medewerkers. Maar ook aan (tijdelijke) winstdalingen. Je kunt je tegen dit risico verzekeren door een zogeheten ‘keymanverzekering’ af te sluiten.

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar van 9.00u -17.00u.

Naar contact

Een vervanger vinden

De keymanverzekering is een overlijdensrisicoverzekering. Scildon biedt deze aan tegen een scherpe premie, in het bijzonder voor niet-rokers.

Voor wie is de keymanverzekering?
De keymanverzekering is voor bedrijven.

Financieel advies
Om te bepalen of je het risico van overlijden van één of meer mensen binnen je bedrijf zou moeten verzekeren, raden wij je aan advies te vragen bij een financieel adviseur. Samen met jou zoekt de adviseur naar de financiële oplossing die het beste bij jouw situatie en die van je bedrijf past.

De keymanverzekering kan afgesloten worden met de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering (ORV).

Pluspunten Keymanverzekering

 • Scherpe premie
 • Geen premieverhoging tijdens de looptijd
 • Kostendekking bij overlijden sleutelfiguur
 • Niet-rokerskorting

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • heer Dimitrova – Almere
  26-12-2022
  Noord-Oost ORV

  ik denk dat het een geweldige manier is om financiële zekerheid te bieden voor mij en mijn gezin.

 • mevrouw Boom – Apeldoorn
  25-11-2022
  Noord-Oost ORV

  In eerste instantie moesten wij een redelijk uitgebreide medische keuring doen (allebei gezond en onder de 50) wij vonden die erg overdreven en omslachtig. Dit voelde niet goed. Uiteindelijk bleek dat dit niet meer hoefde en kon het ook zonder keuring. Dit vonden wel wat verwarrend maar fijn dat het zo is opgelost.

 • mevrouw van der Linden-Priem – PUTTEN
  08-11-2022
  Noord-Oost ORV

  is via Independer afgesloten en in het selectieproces waren niet alle voor- en nadelen van deze verzekering even helder qua vergelijkbaarheid.

 • mevrouw Ernest-Freijsen – Roosendaal
  10-10-2022
  Zuid ORV

  Nette prijs en goede voorwaarden

 • heer van Vliet – Katwijk
  09-09-2022
  Zuid ORV

  Al prima ervaringen gehad met Scildon.

Documenten

Duurzaam beleggen

Je betaalt premies aan ons voor je verzekering. Die premies beleggen wij om jouw financiële toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we een uitkering aan je doen op het moment dat dat nodig is. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. De bedragen die jij betaalt, gebruiken we alleen voor zaken die verantwoord zijn en liefst een positieve invloed hebben op duurzaamheid. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Wat als één van mijn belangrijkste medewerkers plotseling wegvalt?

Een sleutelfiguur (keyman) binnen je organisatie is tot op zekere hoogte onvervangbaar. Hij of zij weet namelijk alles over een onderwerp of heeft belangrijke contacten. Een goede vervanger is dan niet zomaar snel gevonden. Je kunt je tegen dit financiële risico verzekeren met een zogeheten Keymanverzekering.

Financieel advies

Overlijdensrisico/vermogen