Scildon maakt echt het verschil

HET BESTE VOOR JE BEDRIJF EN WERKNEMERS

Je vindt het belangrijk dat je werknemers nu al geld opzij zetten voor een goed pensioen later. Daarom investeer je in een goede pensioenregeling. Maar heb je zo je vragen bij de kosten van die pensioenregeling? Ervaar je de communicatie rondom pensioen als onduidelijk en onbegrijpelijk? Vind je de flexibiliteit binnen zo’n pensioenregeling erg beperkt? Scildon denkt met je mee!

Lees meer >


ONTMOET HET TEAM

Jan-Albert
Manager Client Serviceteam Zakelijk

Meer over Jan-Albert

Ilse
Accountmanager

Meer over Ilse
Jordi Desk Accountmanager

Meer over Jordi

SCILDON BIEDT ONDERSTEUNING


Wij vinden het belangrijk dat we je volledig
ontzorgen bij het uitvoeren van de aan jou
toegezegde pensioenregeling.

Bekijk onze PensioenServices

KLANTEN OVER SCILDON PENSIOEN

Onderstaand vind je interviews met onze klanten. Zij vertellen over ons pensioenproduct. In deze video’s heeft het product nog zijn oude naam.

Algemeen directeur Gerard van Gorkum over de samenwerking met Scildon en de pensioenregeling Scildon Pensioen.
Bekijk de ervaring van human development manager Jacqueline Spits met ons collectief pensioenproduct Scildon Pensioen.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de Wet toekomst pensioenen voor Scildon Pensioen?

Scildon bereidt zich voor op aanpassingen van Scildon Pensioen. Zo gaan wij voldoen aan de nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp). De Tweede Kamer heeft de Wtp inmiddels goedgekeurd. Nu is het in behandeling in de Eerste Kamer. Er kunnen dus nog veranderingen plaatsvinden. Tijdens de overgangsperiode, die ingaat nadat de wet is ingegaan, blijven de huidige opties van Scildon Pensioen bestaan. Naar verwachting gaat de Wtp in op 1 juli 2023. Onderstaand vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

 • Wat is de uiterlijke datum waarop pensioenregelingen moeten zijn aangepast aan de Wtp? Uiterlijk op 1 januari 2027 moeten pensioenregelingen zijn aangepast.
 • Wat verandert er in de spaarpremie? De spaarpremie wordt een leeftijdsonafhankelijke premie (vlakke staffel) van maximaal 30% over de pensioengrondslag.
 • Wat houdt het overgangsrecht in? De leeftijdsafhankelijke progressieve premie mag voor bestaande deelnemers blijven bestaan.
 • Wat verandert er in de risicodekkingen voor de pensioendatum? Het partnerpensioen en het wezenpensioen worden berekend op basis van een percentage van het salaris, onafhankelijk van de diensttijd. Voor het partnerpensioen is dit percentage maximaal 50% en voor het wezenpensioen maximaal 20% (voor volle wezen maximaal 40%). Het wezenpensioen wordt uitgekeerd tot een vaste eindleeftijd van 25 jaar.
 • Wat verandert er in de Wtp in de risicodekkingen als een deelnemer uit dienst gaat? Zolang de werknemer geen nieuwe baan heeft loopt de risicodekking de eerste drie maanden of, ingeval van een WW uitkering, de hele WW periode door. Ook kan een werknemer na die periode vrijwillig de risicodekking voortzetten zolang er geen nieuw dienstverband is.
 • Zijn er aanpassingen te verwachten in de lifecycles? Wij hebben een risicopreferentie onderzoek uitgevoerd onder onze (ex)deelnemers. Ook hebben wij de lifecycles doorgerekend in het kader van de Wtp. Beide onderzoeken wezen uit dat er geen noodzaak is om de lifecycles aan te passen.
 • Blijft restitutie bij overlijden bestaan in Scildon Pensioen? Hierover geeft de Wtp nog geen uitsluitsel.
 • Blijft de dekking voor het ANW hiaat bestaan in Scildon Pensioen? Ja, de dekking voor het ANW hiaat blijven wij aanbieden.
 • Hoe helpt Scildon bij de keuzes die moeten worden gemaakt? Scildon stelt aan de adviseurs een rekentool beschikbaar om te helpen bij de keuze voor de hoogte van de vlakke premie en de hoogte van de risicodekkingen. Werknemers gaan wij helpen met klantreizen en portalen, waardoor zij passende keuzes kunnen maken.
 • Moet er een transitieplan komen? Als de hele pensioenregeling overgaat naar een vlakke staffel, moet er een transitieplan van de werkgever komen. In het transitieplan wordt opgenomen hoe de nieuwe pensioenregeling eruit ziet en wat de achtergrond en gevolgen zijn van de gemaakte keuzes. Scildon kan helpen bij het opstellen van dit plan.
 • Heeft Scildon een implementatieplan? Als de hele pensioenregeling overgaat naar een vlakke staffel zal Scildon een implementatieplan opstellen waarin staat hoe de nieuwe pensioenregeling wordt geïmplementeerd. Ook staat hierin hoe we alle betrokkenen informeren over de gevolgen van de veranderingen.
 • Wat doet Scildon met eventuele compensatie? Scildon gaat ervan uit dat eventuele compensatie door werkgevers in het salaris wordt verrekend. Deze compensatie kan de deelnemer binnen de fiscale mogelijkheden aanwenden om bij te sparen in de pensioenregeling.

Wat betekent de Wet toekomst pensioenen voor Scildon Pensioen?

Scildon bereidt zich voor op aanpassingen van Scildon Pensioen. Zo gaan wij voldoen aan de nieuwe Wet toekomst pensioenen zodra de Eerste en Tweede Kamer een besluit hebben genomen over het wetsvoorstel. Er kunnen dus nog veranderingen plaatsvinden. Tijdens de overgangsperiode, die ingaat nadat de wet is ingegaan, blijven de huidige opties van Scildon Pensioen bestaan.

Wij houden je op de hoogte.

Ik heb mutaties van voor 1 mei. Hoe kan ik mijn terugwerkende kracht mutatie (TWK-mutatie ) doorvoeren?

Wij zijn op 1 mei begonnen met de migratie naar ons nieuwe portaal, hierdoor is het niet mogelijk om TWK-mutaties van vóór 1 mei zelf door te voeren in het nieuwe portaal. Heb je nog mutaties van voor 1 mei stuur deze dan per mail naar pensioenservice@scildon.nl dan zullen wij de mutaties voor je verwerken.

Alle veelgestelde vragen >


Nieuws

02-11-2022Duurzaam pensioenbeleggen

Meer dan de helft van het aantal werkgevers vindt duurzaamheid belangrijk bij de keuze van een pensioenregeling. Voor pensioenadviseurs dus een belangrijk onderwerp in hun gesprekken met werkgevers….

Lees meer

12-05-2022Tevreden over 2021 en vertrouwen voor 2022

Levensverzekeringsmaatschappij Scildon kijkt in haar jaarverslag over 2021 met tevredenheid terug. Ondanks de vele onzekerheden heeft Scildon vertrouwen in een verdere versterking van haar…

Lees meer

08-03-2022Wat zijn de gevolgen van de situatie in Oekraïne voor de beleggingen in pensioen?

De militaire acties van Rusland tegen Oekraïne en de economische sancties tegen Rusland en Belarus leiden tot turbulentie op de financiële markten. Dit heeft ook consequenties voor de beleggingen…

Lees meer

Nieuwsarchief >


VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP

Telefoon

Bel 035-625 48 85

Direct persoonlijk contact met een van onze professionals.

E-mailadres

pensioenservice@scildon.nl

Binnen 48 uur reactie.

VIND EEN ADVISEUR BIJ JOU IN DE BUURT

NIEUWE LIFECYCLES

Scildon heeft haar lifecycles verbeterd, de kosten verlaagd en tarieven aangescherpt!

DIRECT INLOGGEN OP ONS PORTAAL

WAAROM EEN SCILDON PENSIOEN?

 • Prijswinnend
 • Gemak & up-to-date
 • Online + Offline hulp

Heb jij bij ons een Prisma Pensioen regeling afgesloten? Deze is omgezet naar Scildon Pensioen. Hierover heb je bericht ontvangen.

ALS EEN

WERKNEMER EEN

KIND KRIJGT MOET

HET VOOR JOU

GEEN BEVALLING

WORDEN