Scildon

Pensioen opbouwen

Je wilt een vermogen opbouwen voor je pensioen. Want je wilt na je pensioen net zo kunnen leven als nu. Lijfrente is een fiscaal voordelige manier om een vermogen op te bouwen dat je kunt gebruiken voor je pensioen. En het geld dat je nu opzij zet voor later kun je in veel gevallen aftrekken van de belasting. Scildon heeft twee aantrekkelijke oplossingen op basis van een levensverzekering. Deze levensverzekeringen hebben lage kosten en je kunt kiezen uit toonaangevende beleggingsfondsen.

Scan je pensioen

Weet jij hoe je ervoor staat als je met pensioen gaat?

Start de pensioenscan

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Scildon Beleggen

Scildon geeft je de keuze uit veel verschillende toonaangevende fondsen. Dat zijn altijd fondsen van externe fondshuizen. Welke fondsen het beste bij jou en jouw financiële doelen passen? Ga om tafel met je financieel adviseur.

  • Met een lijfrente je pensioen opbouwen
  • Keuze uit ruim aanbod van externe fondsen
  • Je profiteert van fiscale voordelen
  • Maandelijkse inleg vanaf € 50,-
  • Eenmalige inleg vanaf € 1.000,-.

Scildon Easy B

Ben je op zoek naar een eenvoudige en ook duurzame beleggingsoplossing? Dan is Scildon Easy B een goede mogelijkheid. Je hoeft zelf geen fondskeuzes te maken. Je kiest uit drie profielen; defensief, neutraal of offensief.

  • Met een lijfrente je pensioen opbouwen
  • Eenvoudig met één van de duurzame mixfondsen van Cardano
  • Je profiteert van fiscale voordelen
  • Maandelijkse inleg vanaf € 50,-
  • Eenmalige inleg vanaf € 1.000,-.

Ben je al klant?

Meer over pensioen opbouwen met een lijfrenteverzekering

Er zijn verschillende manieren om pensioen op te bouwen. Zo kun je gaan sparen op een spaarrekening, beleggen, banksparen door middel van een lijfrentespaarrekening of je kunt een (tijdelijke) lijfrenteverzekering afsluiten.Met een lijfrente spaar je lijfrentekapitaal. Dit kapitaal kun je gebruiken voor je pensioen. Je kunt in één keer een groot bedrag inleggen (koopsom) of periodiek een premie betalen. Wanneer jouw lijfrente afloopt kun je een lijfrenteverzekering afsluiten. Dat hoeft niet bij dezelfde verzekeraar te gebeuren als waar het kapitaal is opgebouwd. Tijdens de uitkeringsfase ontvang je periodiek een bedrag. Dit is jouw pensioen.

Informatie over het pensioenstelsel in Nederland.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Kun je beter sparen of beleggen?

De grootste verschillen tussen sparen en beleggen zijn het risico en het rendement. Beleggen is meestal geschikt voor de lange termijn, onder andere omdat het meer risico met zich meebrengt. Als je voor een korte termijn doel zoals bijvoorbeeld een nieuwe auto geld opzij zet, kun je beter voor sparen kiezen. Lees meer.

Hoe kun je je spaargeld investeren?

Er zijn verschillende manieren om te beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld de premie van je levensverzekering beleggen, maar ook de ontslagvergoeding die je hebt ontvangen. Lees meer.

Wat is een beleggingsverzekering?

Een beleggingsverzekering is een verzekering waarmee je door te beleggen vermogen opbouwt. Dit type levensverzekering bestaat uit een combinatie van verzekeren en beleggen. Je betaalt een premie en deze wordt vervolgens belegd. Lees meer.

Bekijk meer vragen

Advies door een deskundige

Wil je weten hoe je voldoende inkomen hebt als je met pensioen gaat? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu geld opzij te zetten voor later. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.