Scildon

Pensioen opbouwen

Je wilt een vermogen opbouwen voor je pensioen. Want je wilt na je pensioen net zo kunnen leven als nu. Lijfrente is een fiscaal voordelige manier om een vermogen op te bouwen dat je kunt gebruiken voor je pensioen. En het geld dat je nu opzij zet voor later kun je in veel gevallen aftrekken van de belasting. Scildon heeft een paar aantrekkelijke oplossingen op basis van een levensverzekering. Deze levensverzekeringen hebben lage kosten en je kunt kiezen uit toonaangevende beleggingsfondsen.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar van 9.00u -17.00u.

Naar contact

Scildon Beleggen

Scildon geeft je de keuze uit veel verschillende toonaangevende fondsen. Dat zijn altijd fondsen van externe fondshuizen. Welke fondsen het beste bij jou en jouw financiële doelen passen? Ga om tafel met je financieel adviseur.

 • Met een lijfrente een pensioen opbouwen
 • Keuze uit ruim aanbod van externe fondsen
 • Je profiteert van fiscale voordelen
 • Maandelijkse inleg vanaf € 50,-
 • Eenmalige inleg vanaf € 1.000,-.

Scildon Easy B

Ben je op zoek naar een eenvoudige en ook duurzame beleggingsoplossing? Dan is Scildon Easy B een goede mogelijkheid. Je hoeft zelf geen fondskeuzes te maken. Je kiest uit drie profielen; defensief, neutraal of offensief.

 • Met een lijfrente je pensioen opbouwen
 • Eenvoudig met één van de duurzame mixfondsen van Actiam
 • Je profiteert van fiscale voordelen
 • Maandelijkse inleg vanaf € 50,-
 • Eenmalige inleg vanaf € 1.000,-.

Nova Polis

Je wilt vermogen opbouwen en als je overlijdt meer financiële zekerheid voor je
nabestaanden? Kies dan voor de Nova Polis. Dit is een levensverzekering op basis van beleggingen.

 • Je kunt, binnen de fiscale regels, de verzekering altijd aanpassen en de inleg jaarlijks aan te passen aan je situatie
 • Je krijgt korting op de overlijdensrisicopremie als je niet rookt
 • Je kunt voor je partner en kinderen vervangend inkomen regelen bij je overlijden
 • Je krijgt voor elke € 22.500,- van de opgebouwde waarde een rendementsbonus.

Ben je al klant?

Meer over pensioen opbouwen met een lijfrenteverzekering

Er zijn verschillende manieren om pensioen op te bouwen. Zo kun je gaan sparen op een spaarrekening, beleggen, banksparen door middel van een lijfrentespaarrekening of je kunt een (tijdelijke) lijfrenteverzekering afsluiten.Met een lijfrente spaar je lijfrentekapitaal. Dit kapitaal kun je gebruiken voor je pensioen. Je kunt in één keer een groot bedrag inleggen (koopsom) of periodiek een premie betalen. Wanneer jouw lijfrente afloopt kun je een lijfrenteverzekering afsluiten. Dat hoeft niet bij dezelfde verzekeraar te gebeuren als waar het kapitaal is opgebouwd. Tijdens de uitkeringsfase ontvang je periodiek een bedrag. Dit is jouw pensioen.

Informatie over het pensioenstelsel in Nederland.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Wat te doen met je ontslagvergoeding?

Je hebt diverse mogelijkheden om je ontslagvergoeding fiscaal zo gunstig mogelijk te besteden. Je kunt met je netto ontslagvergoeding onder andere sparen, je hypotheek aflossen of beleggen. Lees meer.

Wat is vermogensrendementsheffing?

Vermogensrendementsheffing (ook wel vermogensbelasting) is de belasting die je over je vermogen betaalt. De overheid gaat er vanuit dat je met je vermogen een bepaald (fictief) rendement kunt behalen. En daarover berekent de Belastingdienst vervolgens de hoogte van de te betalen belasting. Lees meer.

Wat is een beleggingsverzekering?

Een beleggingsverzekering is een verzekering waarmee je door te beleggen vermogen opbouwt. Dit type levensverzekering bestaat uit een combinatie van verzekeren en beleggen. Je betaalt een premie en deze wordt vervolgens belegd. Lees meer.

Kun je beter sparen of beleggen?

De grootste verschillen tussen sparen en beleggen zijn het risico en het rendement. Beleggen is meestal geschikt voor de lange termijn, onder andere omdat het meer risico met zich meebrengt. Als je voor een korte termijn doel zoals bijvoorbeeld een nieuwe auto geld opzij zet, kun je beter voor sparen kiezen. Lees meer.

Is lange termijn beleggen slim?

Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Hoe langer de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. De kans dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden, zijn bij een lange horizon groter dan bij een korte horizon. Lees meer.

Wat is vermogensrendementsheffing?

Vermogensrendementsheffing (ook wel vermogensbelasting) is de belasting die je over je vermogen betaalt. De overheid gaat er vanuit dat je met je vermogen een bepaald (fictief) rendement kunt behalen. En daarover berekent de Belastingdienst vervolgens de hoogte van de te betalen belasting. Lees meer.

Is lange termijn beleggen met de Nova Polis slim?

De premies die je inlegt voor de Nova Polis beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Hoe langer de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. De kans dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden, zijn bij een lange horizon groter dan bij een korte horizon. Lees meer.

Is beleggen met de Nova Polis verstandig?

De premies die je inlegt voor de Nova Polis beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt daarom alleen beleggen met het geld dat je op korte termijn kunt missen. Door (een gedeelte van) je spaargeld te beleggen, kun je meer rendement behalen dan door te sparen. Toch kan het zijn dat beleggen niet past in je situatie. Beleggen kan voor sommige spaardoelen zinvol zijn, maar dit is niet altijd het geval. Lees meer.

Advies door een deskundige

Wil je weten hoe je voldoende inkomen hebt als je met pensioen gaat? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu geld opzij te zetten voor later. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.