Scildon maakt echt het verschil

Gouden handdruk beleggen (ontslagvergoeding)

Het is vanaf 1 januari 2014 niet meer mogelijk om de uitkering van een ontslagvergoeding door te schuiven naar de toekomst. In dit geval betaalt u direct inkomstenbelasting over uw bruto inkomen, zoals uw salaris en ook uw ontslagvergoeding. Nadat u inkomstenbelasting heeft betaald ontvangt u een netto ontslagvergoeding.

Gouden handdruk verzekering

Heeft u vóór 1 januari 2014 een gouden handdruk (ontslagvergoeding) van een ex-werkgever ontvangen? En heeft u uw ontslagvergoeding geheel of gedeeltelijk gestort in een gouden handdruk product, bijvoorbeeld in een Stamrecht BV of op een beleggingsrekening? Dan is het wellicht interessant voor u om deze over te sluiten.

Gouden Handdruk Polis

De Gouden Handdruk Polis van Scildon is een verzekeringsoplossing. Als u overlijdt, ontvangen uw nabestaanden 90% (wettelijk maximum) van het geld dat in de polis staat.

Uw ontslagvergoeding wordt belegd. U maakt zelf een keuze uit de beleggingsfondsen die Scildon aanbiedt. Het aanbod is groot en divers; van garantiefondsen tot aandelenfondsen.

Lees meer in de brochure Gouden Handdruk Polis

Aanvullend inkomen

Tot de AOW leeftijd kunt u de waarde van uw gouden handdruk gebruiken als aanvullend inkomen. Op elk moment kunt u het geld opnemen voor de aankoop van een periodieke uitkering. U kunt het gehele kapitaal (de depotwaarde) gebruiken maar ook een deel daarvan. In dit laatste geval blijft een deel van het geld belegd in de polis. Op de AOW leeftijd koopt u met de nog resterende depotwaarde een direct ingaande lijfrente aan. Dat kan bij Scildon, maar mag ook bij een andere maatschappij.

Download hier het opnameformulier

Rendement

Zolang u het kapitaal niet wilt gebruiken voor de aankoop van een periodieke uitkering, rendeert het geld gewoon verder. Het rendement is afhankelijk van de door u gekozen beleggingen.

Lees het essentiële infomatiedocument

De voordelen van de Gouden Handdruk Polis

  • U kunt uw ontslagvergoeding optimaal inzetten.
  • Vrijheid in het aankopen van periodieke uitkeringen.
  • Bij overlijden staan uw nabestaanden niet met lege handen: 90% (wettelijk maximum) van het geld in de polis gaat naar uw partner of kinderen.
  • Ruime keuze uit verschillende beleggingsfondsen.
  • U kunt op elk moment van de dag online uw beleggingsportefeuille en de waarde van uw verzekering bekijken.
  • Duidelijkheid over kosten en voorwaarden.

Uw gouden handdruk product oversluiten? Laat uw adviseren

Een financieel adviseur kan u adviseren of het aantrekkelijk is om uw gouden handdruk product over te sluiten. Wanneer het voor u voordeliger is om over te sluiten zal de adviseur alle gouden handdruk producten van verschillende aanbieders vergelijken en de beste polis voor uw situatie kiezen. Vind hier een financieel adviseur in uw omgeving.