Scildon

Ontslagvergoeding beleggen

Het is vanaf 1 januari 2014 niet meer mogelijk om de uitkering van een ontslagvergoeding door te schuiven naar de toekomst. Je ontslagvergoeding wordt direct opgeteld bij je eventuele salaris en daarover betaal je inkomstenbelasting. Nadat je inkomstenbelasting hebt betaald, ontvangt je een netto ontslagvergoeding.
Heb je vóór 1 januari 2014 een ontslagvergoeding ontvangen? En heb je je ontslagvergoeding geheel of gedeeltelijk gestort in een gouden handdruk product, bijvoorbeeld in een Stamrecht BV of op een beleggingsrekening? Dan is het wellicht interessant voor je om deze over te sluiten.

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Naar contact

Oversluiten naar Gouden Handdruk Polis

De Gouden Handdruk Polis van Scildon is een verzekeringsoplossing. Als je overlijdt, ontvangen je nabestaanden 90% (het wettelijk maximum) van het geld dat in de polis staat. Je ontslagvergoeding wordt belegd. Je maakt zelf een keuze uit de beleggingsfondsen die Scildon aanbiedt. Het aanbod is groot en divers; van aandelenfondsen, obligatiefondsen tot geldmarktfondsen.

Aanvullend inkomen
Tot de AOW-leeftijd kun je de waarde van je gouden handdruk gebruiken als aanvulling op je inkomen. Op elk moment kun je het geld opnemen voor de aankoop van een periodieke uitkering. Je kunt het gehele kapitaal gebruiken, maar ook een deel daarvan. In dit laatste geval blijft een deel van het geld belegd in de verzekering. Op de AOW-leeftijd koop je met de nog resterende waarde een direct ingaande lijfrente aan. En dat geeft dan een aanvulling op je pensioen. Dat kan bij Scildon, maar mag ook bij een andere maatschappij.
Zolang je het kapitaal niet wilt gebruiken voor de aankoop van een periodieke uitkering, rendeert het geld gewoon verder. Het rendement is afhankelijk van de door jou gekozen beleggingen.

Documenten

Duurzaamheid

We geven je graag inzicht in de mate van duurzaamheid van de fondsen waarin je gaat beleggen binnen de Gouden Handdruk Polis.

Scildon selecteert bij voorkeur fondsen die hoog scoren op ESG-kenmerken. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (ondernemingsbestuur) en verwijst naar drie centrale kenmerken in het meten van de duurzaamheid van een belegging. De ESG-kenmerken zijn echter geen verplicht selectiecriterium voor de Gouden Handdruk Polis.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Wat te doen met je ontslagvergoeding?

Je hebt diverse mogelijkheden om je ontslagvergoeding fiscaal zo gunstig mogelijk te besteden. Je kunt met je netto ontslagvergoeding onder andere sparen, je hypotheek aflossen of beleggen. Lees meer.

Ik heb recent een ontslagvergoeding gekregen. Kan ik die ook in een Gouden Handrukpolis storten?

Nee, alleen als je je ontslagvergoeding vóór 1 januari 2014 hebt ontvangen en je deze geheel of gedeeltelijk in een gouden handdruk product hebt gestort (bijvoorbeeld in een Stamrecht BV of op een beleggingsrekening), is het wellicht interessant om deze over te sluiten.

Advies door een deskundige

Een financieel adviseur kan je adviseren of het aantrekkelijk is om je gouden handdruk product over te sluiten. Als het voor je voordeliger is om over te sluiten zal de adviseur alle gouden handdruk producten van verschillende aanbieders vergelijken en de beste polis voor jouw situatie kiezen.

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.