Zo simpel kan het zijn
Pensioenregeling

Collectief pensioen

Voor werkgevers en werknemers is pensioen een zeer belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Vaak worden de kosten als ondoorzichtig ervaren en is de communicatie onduidelijk. Scildon Pensioen is een collectief pensioenproduct met duidelijke taal en goed inzicht in de kosten en de te betalen premies. Wij werken alleen met het professioneel en onafhankelijk intermediair. Onze dienstverlening is hier dan ook volledig op ingericht.

Direct inloggen op ons portaal

Log direct in en bekijk alle gegevens die je nodig hebt.

Nieuwe lifecycles

Scildon heeft haar lifecycles verbeterd, de kosten verlaagd en tarieven aangescherpt!

Alles over Wet toekomst pensioen (Wtp) vind je hier

Wtp offerte

Wil je een Wtp offerte aanvragen? Dat kan via je accountmanager. Je kan ook contact opnemen met het Client service team.

Klik hier om naar de contact pagina te gaan >

Ontmoet het team

Een bevlogen team van professionals, met allemaal een eigen expertise, maar er is een passie die ze delen: Pensioen! Leer onze accountmanagers kennen.

Winfried

Accountmanager
Meer over Winfried

Ilse

Accountmanager
Meer over Ilse

Jordi

Desk Accountmanager
Meer over Jordi

Scildon biedt ondersteuning

Wij vinden het belangrijk dat we je volledig
ontzorgen bij het uitvoeren van de aan jou
toegezegde pensioenregeling.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mutaties doorvoeren voor de werkgever?

Wanneer je als adviseur mutaties wilt kunnen doorvoeren voor de werkgever, dan moet je hiervoor een machtiging aanvragen. Dit kan via een ketenmachting die je met eHerkenning snel en gemakkelijk kunt regelen. Het aanvragen van deze machtiging moet samen met de werkgever, de werkgever krijgt hier namelijk geen bericht van als jij de machtiging aanvraagt. Zowel de werkgever als jij moeten zelf actief een aanvraag doen via eHerkenning.

Je kunt vervolgens een machtiging op naam van één (of meerdere) medewerker(s) laten registeren. Zo is die betreffende medewerker bevoegd om namens jullie organisatie te handelen via eHerkenning. De werkgever hoeft in dat geval zelf geen eHerkenning aan te vragen, ze moeten je wel toestemming geven voor deze ketenmachtiging. Op de website eHerkenning staat een handige video waarin wordt uitgelegd hoe de ketenmachtiging werkt.

Wanneer de werkgever niet werkt met eHerkenning kan de werkgever je ook machtigen via de Scildon controlroom.

Is er iets veranderd in het Scildon Pensioen?

Op de website staat een overzicht van de wijzigingen in ons product. Mocht je hierover vragen hebben neem dan contact op met je accountmanager.

 

Hoe werkt het nieuwe pensioenportaal?

We hebben van het nieuwe portaal een instructievideo gemaakt. Vind je het ook leuk om te zien hoe het nieuwe portaal voor de werkgevers er uit ziet, bekijk dan hier de video voor werkgevers. Het nieuwe pensioenportaal voor de deelnemers kun je hier bekijken.

 

Bekijk meer vragen

Wanneer kan Scildon Wtp-offertes en juridische documenten leveren?

We werken momenteel nog aan de noodzakelijke wijzigingen. We verwachten in het eerste kwartaal van 2024 klaar te zijn. Wel is het op dit moment al mogelijk om pensioenlasten van een volledige Wtp-regeling door te laten rekenen. Je kunt hiervoor contact opnemen met je accountmanager.

Hoe helpt Scildon bij de keuzes die moeten worden gemaakt? 

Scildon stelt aan de adviseurs een rekentool beschikbaar om te helpen bij de keuze voor de hoogte van de vlakke premie en de hoogte van de risicodekkingen. Werknemers gaan wij helpen met klantreizen en portalen, waardoor zij passende keuzes kunnen maken.

Moet er een transitieplan komen? 

Als de hele pensioenregeling overgaat naar een vlakke staffel, moet er een transitieplan van de werkgever komen. In het transitieplan wordt opgenomen hoe de nieuwe pensioenregeling eruit ziet en wat de achtergrond en gevolgen zijn van de gemaakte keuzes. Scildon kan helpen bij het opstellen van dit plan.

Bekijk meer vragen

Events en onderzoek

Scildon Pensioen Trilogie: eerste Webinar 24 maart

  • Bekijk hier de presentatie van Lise Brüggen. Bekijk hier het webinar!

Wtp Pensioenevent 3 februari

  • Bekijk hier de presentatie van Theo Gommer, Ilse Heermens en Jan-Albert van Laar

Onderzoek HR managers

  • Klik hier voor de infographic over de kennisbehoefte Wtp bij werkgevers

Aanbevolen door

Vragen? Neem contact met ons op

Telefoon

Direct persoonlijk contact met een van onze professionals.

E-mailadres

Binnen 48 uur reactie.