Keuzemogelijkheden Scildon Pensioen

Welke keuzemogelijkheden heb je bij het Scildon Pensioen?

Je werkgever kan bij het Scildon Pensioen verschillende keuzemogelijkheden aanbieden. Daardoor kun je je pensioen laten aansluiten op je persoonlijke wensen. Hieronder lees je welke keuzes je werkgever kan aanbieden. In de pensioenregeling ligt vast welke keuzemogelijkheden hij je aanbiedt. Ben je deelnemer van Scildon Pensioen? Log dan in op Scildon Online Pensioenen om te zien welke keuzemogelijkheden je werkgever voor je hebt opengesteld. Wij raden je aan je goed te laten adviseren over de keuzes die je kunt maken. Zo kun je jouw pensioen laten aansluiten bij jouw inkomensbehoefte vanaf de pensioendatum en bij die van jouw partner en/of kind(eren) als je komt te overlijden.

Je kunt een vrijwillige eigen bijdrage betalen

Voor een hoger of eerder ingaand ouderdomspensioen kun je vrijwillig extra premies bijdragen. Je werkgever houdt deze eigen bijdrage in op je bruto salaris.

Je kunt een nabestaandenoverbruggingspensioen (Anw-hiaat) meeverzekeren

Het nabestaandenoverbruggingspensioen is een aanvulling op het partner- en wezenpensioen dat je partner en kind(eren) krijgen tot de pensioendatum van je pensioenregeling. Het voorkomt dat je partner na je overlijden een inkomenstekort krijgt omdat hij of zij geen of beperkt recht heeft op de Anw-uitkeringen volgens de Algemene nabestaandenwet.

Je kunt zelf beleggingskeuzes maken

Je kunt zelf beleggingskeuzes maken. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het kiezen van de beleggingsmix en beleggingsfondsen met een verantwoorde balans tussen rendement en risico. Meer hierover lees je bij de beleggingsmogelijkheden.

Je kunt beleggen voor een vast of een variabel pensioen

Hoewel je nu nog niet met pensioen gaat, is het van belang dat je ook tijdens de opbouw van je pensioenkapitaal al nadenkt over je voorkeur voor een vast of een variabel pensioen. Je keuze is van invloed op de waardeontwikkeling van je pensioenverzekering. Het bepaalt namelijk de manier waarop Scildon je pensioenkapitaal voor je beheert. Maak je geen keuze dan worden jouw beleggingen beheerd voor een vast pensioen. Lees meer over vast of variabel pensioen.

Je kunt de pensioendatum vervroegen of uitstellen of met deeltijdpensioen gaan.

Je kunt jouw pensioendatum vervroegen, uitstellen of gedeeltelijk met pensioen (deeltijdpensioen) gaan. Je hebt daarvoor wel toestemming nodig van je werkgever. Als je eerder met pensioen gaat, zal je pensioeninkomen lager uitvallen dan de voor jou berekende schattingen van je pensioen. Ga je later met pensioen dan de vastgestelde pensioendatum? Dan zal je pensioeninkomen naar verwachting stijgen ten opzichte van onze schattingen van je pensioeninkomen.

Je kiest zelf bij welke verzekeraar je jouw pensioenkapitaal omzet

Bij Scildon Pensioen moet je op de pensioendatum kiezen bij welke verzekeraar je jouw pensioenkapitaal omzet in periodieke pensioenuitkeringen. Uiteraard kun je hiervoor ook bij Scildon terecht. Het is verstandig daarvoor bij verschillende pensioenuitvoerders een offerte op te vragen. Je kunt zo vergelijken welke pensioenuitvoerder je de beste pensioenuitkering geeft en onder welke voorwaarden.