Scildon maakt echt het verschil

EEN GOED PENSIOEN BEGINT BIJ EEN GOEDE PENSIOENREGELING

Misschien staat het nog ver van je af: je pensioen. Toch is het belangrijk om daar nu al bij stil te staan. Pensioen betekent vaak meer vrije tijd. Tijd om leuke dingen te doen. Samen iets te ondernemen. Je wilt dat je je plannen kunt uitvoeren en dat je daar straks voldoende geld voor hebt. Jouw werkgever investeert in je pensioenregeling en vindt het belangrijk dat zijn werknemers na pensionering pensioen hebben.

Wil je meer weten over het Scildon Pensioen?

Download de brochure

Je dromen waarmaken

Je pensioen ligt misschien nog heel ver weg. We begrijpen dat je hier daarom niet dagelijks mee bezig bent. Maar het pensioen kan een hele mooie fase in je leven zijn met zeeën van vrije tijd en hopelijk ook voldoende geld om te genieten en je dromen waar te maken.

Vermogen opbouwen

Pensioen is eigenlijk geld voor straks. Voor een onbezorgd pensioen is het fijn om straks genoeg geld te hebben. We hebben een aantal belangrijke dingen voor je op een rij gezet.

Met je meebewegen

De Scildon pensioenregeling verandert met jou mee. Er zijn gebeurtenissen in je persoonlijke leven of werkomgeving die impact kunnen hebben op jouw pensioen. We hebben deze levensmomenten voor je in kaart gebracht.

Heb jij bij ons een Prisma Pensioen regeling lopen? Deze wordt straks omgezet naar Scildon Pensioen. Hierover ontvang je bericht.

WAAROM EEN SCILDON PENSIOEN?

  • Prijswinnend
  • Gemak & Up-to-date
  • Duurzaam
  • Online+Offline hulp

DIRECT INLOGGEN OP ONS PORTAAL


Verhalen van onze klanten

img_customer_story

Ik ben nergens bang voor

Jan Stoker, 87

Jan woont in een verzorgingstehuis in Drachten. Hij reed in de jaren 80 al een mustang, toen zijn vrouw in 2009 overleed besloot hij er weer een te kopen om te toeren over de Friese landweggetjes.Toen ik samen met mijn zoon in Heerenveen reed, zag…

AANBEVOLEN DOOR


Veelgestelde vragen

Invloed coronacrisis op je pensioen

Het zijn uitzonderlijke tijden in onze samenleving. Wij begrijpen als je je, naast de zorgen om jezelf, je familie en geliefden, ook zorgen maakt over de mogelijke gevolgen van het coronavirus op de opbouw van je pensioen. De beurzen zijn immers flink in beweging. Hieronder leggen wij uit hoe je werknemerspensioen bij Scildon in elkaar zit.

Pensioenpremie
Voor je pensioen betaal je iedere maand premie aan Scildon. Scildon belegt de premie voor jou. Alle belegde premies samen vormen jouw pensioenvermogen. Hoe hoger het pensioenvermogen op jouw pensioendatum is, hoe hoger jouw pensioenuitkering zal zijn.

Risicoprofiel en beleggingsmix
De impact van de coronacrisis op jouw pensioenvermogen hangt af van je risicoprofiel en de daaruit voortvloeiende beleggingsmix. Deze mix bestaat uit een combinatie van aandelen, obligaties en geldmarktfondsen. Een offensief beleggingsprofiel met vaak meer aandelen in de beleggingsmix is gevoeliger voor koersschommelingen op de beurzen. Er is een grotere kans op een hoger rende­ment maar ook een kans op grotere verliezen. Pensioenbeleggen is en blijft een zaak van de lange termijn, koersen kunnen zich ook weer herstellen.

Afhankelijk van welke pensioenvorm jij hebt, kun je ook zelf een keuze hebben gemaakt uit een van de zeven risicoprofielen van Scildon. Wil je hier meer over weten of overweeg je je profiel aan te passen, dan kun je dit bespreken met je financieel adviseur.

Lifecycle beleggen
Scildon belegt jouw pensioenvermogen in zogenaamde lifecycles. Bij lifecycle beleggen wordt het beleggingsrisico automatisch afgebouwd naarmate de pensioendatum nadert. De verhouding tussen meer risicovolle beleggingen (aandelen) en minder risicovolle beleggingen (obligaties en geldmarktfondsen) wordt gedurende de looptijd aangepast. Als het nog vele jaren duurt voordat je met pensioen gaat, kunt u risicovoller beleggen wat een hoger rendement en dus een hoger pensioen kan opleveren. De gevolgen van een eventuele koersdaling kunnen dan nog worden goedgemaakt. Dit geldt niet als er een forse daling van uw beleggingen zou plaatsvinden kort voor jouw pensionering.

Naarmate jouw pensioendatum nadert, wordt het percentage beleggingen met een hoog risico daarom verlaagd en het aantal beleggingen met een laag risico verhoogd. Hierdoor verkleinen wij voor jou de kans op een lager pensioen door negatieve rendementen op aandelen in de laatste fase van jouw pensioenopbouw.

Doorbeleggen
Wanneer je bijna met pensioen gaat en jouw pensioenvermogen lager is dan je had gehoopt, kun je er voor kiezen om door te gaan met beleggen. Je krijgt dan een lagere pensioenuitkering maar met een gedeelte van jouw opgebouwde pensioenvermogen kun je blijven beleggen waardoor je mogelijk een hoger rendement en dus een hogere pensioenuitkering kunt realiseren.

Wil je hierover meer informatie, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Regelt mijn werkgever mijn pensioen?

Deze vraag kun je je werkgever stellen. Indien jouw werkgever nog niets geregeld heeft willen wij jouw werkgever, uiteraard via een pensioenadviseur, graag van dienst zijn.

Meer veelgestelde vragen >

HOE STA IK ER VOOR?


Deel de informatie over de Scildon pensioenregeling met je werkgever

Wij vinden het erg leuk dat je net zo enthousiast bent over ons Scildon Pensioen als wij! Vertel je dit aan je werkgever of HR manager? Dan willen wij je enthousiasme belonen en geven we je graag een dopper cadeau!
Wat moet je daar voor doen? Vul het formulier in, dan nemen we contact met je op en checken we even of je werkgever je bericht over het Scildon Pensioen goed heeft ontvangen.

Wij werken hard aan ons vernieuwde pensioenproduct; het Scildon Pensioen! Op deze website geven we je alvast een kijkje. In het tweede kwartaal zullen wij het Scildon Pensioen portaal lanceren. Tot die tijd kunnen adviseurs offertes maken voor Prisma Pensioen in ons huidige portaal.