Scildon maakt echt het verschil

Overlijdensrisicoverzekering speciaal voor uw hypotheek

Een woning kopen is waarschijnlijk de grootste aankoop van uw leven. Maar een huis kunt u meestal niet kopen zonder een hypotheek af te sluiten. Een hypotheek heeft gemiddeld een looptijd van 30 jaar. U wilt er liever niet aan denken maar het kan voorkomen dat u of uw partner komt te overlijden tijdens de looptijd van de hypotheek. Om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden financieel verzorgd achterblijven is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Met het uit te keren bedrag kunnen de hypotheeklasten betaald worden, zodat u of uw nabestaanden in het huis kunnen blijven wonen.

In sommige gevallen is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij een hypotheek verplicht. De geldverstrekker wil vaak zekerheid dat een deel van de hypotheek wordt afgelost op het moment dat u, of uw partner, komt te overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering is hier een goede oplossing voor. Deze verzekering keert in één keer een bedrag uit als u, of uw partner, komt te overlijden. Met dat bedrag kan (een deel van) de hypotheek afgelost worden. De hoogte van het bedrag bepaalt u samen met uw hypotheekadviseur.

Voor wie is de Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering?

U kunt dit product aanvragen als u en uw partner op de dag van het aanvragen
van de verzekering:

 • tussen de 18 en 46 jaar zijn;
 • een nieuwe woning gaan kopen, of
 • de hypotheek gaan oversluiten en een nieuwe overlijdensrisicoverzekering willen afsluiten, of
 • de bestaande overlijdensrisicoverzekering willen oversluiten;
 • een bedrag willen verzekeren tussen de €50.000,- en €350.000,-.

Voldoet u niet aan bovenstaande voorwaarden. Vraag dan de Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering aan.

U gaat een nieuwe woning kopen

Bij een nieuwe woning hoort een nieuwe hypotheek. Omdat de huizen steeds korter te koop staan wilt u snel duidelijkheid over de acceptatie van de hypotheek, maar ook van de overlijdensrisicoverzekering. Daarom hebben wij speciaal voor huizenkopers de Scildon Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering. Bij deze hypotheek orv heeft u direct duidelijkheid door heldere acceptatiecriteria en acceptatie vooraf.

U gaat uw bestaande hypotheek oversluiten

Gaat u uw bestaande hypotheek oversluiten? En wilt u daarbij een overlijdensrisicoverzekering? Dan is de Scildon Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering een uitstekende oplossing. Door duidelijke acceptatiecriteria en acceptatie vooraf heeft u direct duidelijkheid.

U wilt uw bestaande overlijdensrisicoverzekering oversluiten

U heeft al een overlijdensrisicoverzekering maar u wilt minder premie betalen? Dan is de Scildon Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering met haar scherpe premie wellicht een interessant alternatief. Met slecht drie antwoorden weet u of u geaccepteerd wordt. Het is helaas niet mogelijk om een bestaande Scildon overlijdensrisicoverzekering over te sluiten.

Bereken hier uw premie voor een hypotheek overlijdensrisicoverzekering van Scildon

 

Veelgestelde vragen over een overlijdensrisicoverzekering hypotheek

Heeft u vragen over een overlijdensrisicoverzekering voor uw hypotheek? Bekijk dan onderstaande informatie of neem contact op met een financieel adviseur bij u in de buurt.

Hoe hoog moet een overlijdensrisicoverzekering voor een hypotheek zijn?

Een overlijdensrisicoverzekering bij een hypotheek is bij sommige hypotheekverstrekkers verplicht. Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is in de meeste gevallen geen overlijdensrisicoverzekering meer nodig. De hoogte van het te verzekeren bedrag hangt af van de eisen van de hypotheekverstrekker en uw financiële situatie. Bij de meeste hypotheekverstrekkers moet het bedrag  boven de 80% van de marktwaarde verzekerd worden.

Het kan voorkomen dat het beter is om een hoger bedrag te verzekeren dan verplicht is. Dit vermindert bij overlijden de druk op uw nabestaanden. Een financieel adviseur kan u helpen om het geschikte bedrag te bepalen.

Kan ik mijn overlijdensrisicoverzekering mee nemen naar een nieuwe hypotheek?

In de meeste gevallen kunt u uw overlijdensrisicoverzekering (ORV) meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Dit kan zowel als u bij uw huidige hypotheekverstrekker een nieuwe hypotheek aanvraagt, als bij een andere hypotheekverstrekker. Om zeker te weten of u uw huidige orv mee kunt nemen neemt u contact op met de hypotheekverstrekker.

Is het mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering te verpanden?

Het verpanden van een overlijdensrisicoverzekering betekent dat u uw orv koppelt aan uw hypotheek. In dit geval krijgt de hypotheekverstrekker direct het geld van de overlijdensrisicoverzekering als u binnen de looptijd overlijdt. Het verpanden van uw overlijdensrisicoverzekering is mogelijk maar niet verplicht. Bij sommige hypotheekverstrekkers wordt zelfs geëist om de overlijdensrisicoverzekering af te sluiten en te verpanden.

Is een hypotheek overlijdensrisicoverzekering aftrekbaar?

Bij een hypotheek orv betaald u een vast bedrag per maand aan premie. Deze premie is niet aftrekbaar van de belasting.

 

Direct duidelijkheid met de Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering

Bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering hoort altijd een gezondheidsverklaring. Vaak is dat een uitgebreide vragenlijst. Op basis van uw antwoorden beoordeelt een verzekeraar of uw aanvraag geaccepteerd wordt. Meestal duurt het enige tijd voordat u hoort of uw aanvraag geaccepteerd  is en of uw premie nog verandert.

Bij de Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering van Scildon hoeft u niet meer te wachten op de acceptatie. Vóórdat u samen met uw adviseur de aanvraag invult, weet u al of u geaccepteerd bent. En de premie staat dan ook vast.

De nieuwe woning snel een stap dichterbij

Door een unieke manier van acceptatie weet u nog vóórdat u de aanvraag invult of u en uw partner in aanmerking komen voor de verzekering. Vooraf vragen wij u namelijk akkoord te gaan met drie voorwaarden. Als die akkoord zijn, weet u dat u geaccepteerd bent en hoe hoog uw premie is. En daarmee is de aankoop van uw nieuwe woning meteen een stap dichterbij!

Wat doet de Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering?

 • De verzekering keert het verzekerde bedrag uit op het moment dat u, of uw partner, overlijdt vóór de einddatum van de verzekering.
 • Met het uitgekeerde bedrag lost u een gedeelte van uw hypotheek af.

Voordelen

 • Vooraf duidelijkheid over de acceptatie
 • Scherpe premie
 • Na verzending van de aanvraag krijgt u meteen de digitale polis terug
 • Zes maanden voorlopige dekking

Nadelen

 • Aanvraag verzekering kan tot 46 jaar
 • Alleen mogelijk in combinatie met hypotheek
 • Oversluiten van een al lopende overlijdensrisicoverzekering bij Scildon is niet mogelijk

Wat kost de Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering?

De Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering heeft een scherpe premie. Uw adviseur berekent uw premie graag voor u.

De verzekering aanvragen?

Vraag uw financieel adviseur om de Scildon Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering.