Scildon

Scildon Hypotheek ORV

Een woning kopen is waarschijnlijk de grootste aankoop van je leven. Maar een huis kun je meestal niet kopen zonder een hypotheek af te sluiten. Je wilt er liever niet aan denken maar wat als jij of je partner overlijdt? Kan de achterblijvende partner dan de hypotheek blijven betalen en dus in het huis blijven wonen? Om ervoor te zorgen dat je nabestaanden financieel verzorgd achterblijven, is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. Met de uitkering uit de ORV kan de nabestaande (een deel van) de hypotheek aflossen en zo dus in het huis blijven wonen. In sommige gevallen is het afsluiten van een ORV bij een hypotheek verplicht. De geldverstrekker wil dan zekerheid dat een deel van de hypotheek wordt afgelost op het moment dat jij, of je partner, overlijdt.

Premie berekenen

Vul de vragen in en je ziet direct hoeveel premie je betaalt voor de Hypotheek ORV.

Bereken je premie

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Voor wie is de Hypotheek ORV?

Je kunt dit product aanvragen als jij en je partner op de dag van het aanvragen van de verzekering:

 • tussen de 18 en 46 jaar zijn
 • een nieuwe woning gaan kopen, of
 • de hypotheek gaan oversluiten en een nieuwe ORV willen afsluiten, of
 • de bestaande ORV willen oversluiten
 • een bedrag willen verzekeren tussen de €50.000,- en €350.000,-.

Voldoe je niet aan alle acceptatiecriteria? Dan is de Scildon Lifestyle ORV een uitstekend alternatief.

Wat is jouw situatie?

Je gaat een nieuwe woning kopen
Bij een nieuwe woning hoort vaak een nieuwe hypotheek. Omdat de huizen steeds korter te koop staan, wil je snel duidelijkheid over de acceptatie van de hypotheek. Maar ook van de ORV. Daarom hebben wij speciaal voor huizenkopers de Scildon Hypotheek ORV. Bij deze Hypotheek ORV heb je direct duidelijkheid door heldere acceptatiecriteria en acceptatie vooraf.

Je gaat je bestaande hypotheek oversluiten
Ga je je bestaande hypotheek oversluiten? En wil je daarbij een ORV? Dan is de Scildon Hypotheek ORV een uitstekende oplossing. Door duidelijke acceptatiecriteria en de acceptatie vooraf heb je direct duidelijkheid.

Je wilt je bestaande ORV oversluiten
Heb je al een ORV bij een andere verzekeraar, maar wil je minder premie betalen? Dan is de Scildon Hypotheek ORV met haar scherpe premie wellicht een interessant alternatief. Met slechts drie antwoorden weet je of je geaccepteerd wordt. Het is helaas niet mogelijk om een bestaande ORV van Scildon over te sluiten.

De pluspunten van de Scildon Hypotheek ORV

 • Je laat je nabestaande(n) financieel verzorgd achter
 • Scildon is een Nederlandse verzekeraar onder toezicht van DNB en de AFM
 • Direct duidelijkheid over acceptatie met maar drie vragen vooraf
 • Je profiteert van een scherpe premie (bereken hier jouw premie)
 • Geen premieverhoging tijdens de looptijd
 • Na verzending van de aanvraag ontvang je meteen de digitale polis
 • Zes maanden voorlopige dekking

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • heer Burggraaf – Mijdrecht
  08-02-2023
  Noord-Oost ORV

  De betreffende verzekering was snel en zonder enige problemen geregeld.

 • mevrouw Schavemaker – Roosendaal
  10-01-2023
  Zuid ORV

  Goedemorgen,
  Het was voor mij de eerste keer dat ik deze vorm van verzekering nodig had en had nog nooit van de naam Scildon gehoord. Dus was waarschijnlijk uit mezelf niet bij jullie uitgekomen. Nu was het via de financieel adviseur.

 • heer Woltjer – Dronten
  06-12-2022
  Noord-Oost ORV

  Aanvraag ging vlot en makkelijk. Snel geregeld.

 • mevrouw Molema – Heerhugowaard
  08-11-2022
  Noord-West ORV

  Makkelijk en snel te regelen waardoor als mij iets gebeurd ik het goed geregeld heb voor mij dochtertje

 • heer van der Haar – Hoogezand
  13-10-2022
  Noord-Oost ORV

  bij het digitaal invullen van een vragenlijst is blijkbaar iets niet goed gegaan. Toen leek het alsof we niets hadden en ingevuld. Bleek later een kleinigheid te zijn.

Direct duidelijkheid met de Hypotheek ORV

Bij de aanvraag van een ORV hoort altijd een gezondheidsverklaring. Vaak is dat een uitgebreide vragenlijst. Op basis van jouw antwoorden beoordeelt een verzekeraar of je aanvraag geaccepteerd is en of de premie nog verandert.
Bij de Hypotheek ORV van Scildon hoef je niet meer te wachten op de acceptatie. Vooraf vragen wij je namelijk akkoord te gaan met drie voorwaarden. Als die akkoord zijn, weet je dat je geaccepteerd bent en hoe hoog je premie is. En daarmee is de aankoop van jullie nieuwe huis meteen een stap dichterbij!

Wat doet de Hypotheek ORV?

 • De verzekering keert het verzekerde bedrag snel uit op het moment dat jij, of je partner, overlijdt vóór de einddatum van de verzekering.
 • Met het uitgekeerde bedrag lost de achterblijvende partner (een gedeelte van) de hypotheek af.

Wat kost de Hypotheek ORV?
De Scildon Hypotheek ORV heeft een scherpe premie. Maak snel en eenvoudig een premieberekening.

Belangrijke informatie voordat je deze ORV afsluit
Als je deze ORV afsluit, moet je een aantal keuzes maken, bijvoorbeeld over de hoogte van het verzekerde bedrag en hoe lang je de verzekering wilt laten lopen (de looptijd). De hoogte van de premie hangt af van je leeftijd, de looptijd, de verzekeringsvorm en of je rookt of niet. Je gezondheid is van invloed bij de acceptatie van de verzekering. Waar je nog meer op moet letten voordat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Documenten

Duurzaam beleggen

Je betaalt premies aan ons voor je verzekering. Die premies beleggen wij om jouw financiële toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we een uitkering aan je doen op het moment dat dat nodig is. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. De bedragen die jij betaalt, gebruiken we alleen voor zaken die verantwoord zijn en liefst een positieve invloed hebben op duurzaamheid. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Hoe hoog moet een overlijdensrisicoverzekering voor een hypotheek zijn?

Een overlijdensrisicoverzekering bij een hypotheek is bij sommige hypotheekverstrekkers verplicht. Voor een hypotheek met Nationale
Hypotheek Garantie (NHG) is in de meeste gevallen geen overlijdensrisicoverzekering meer nodig. De hoogte van het te verzekeren
bedrag hangt af van de eisen van de hypotheekverstrekker en jouw financiële situatie. Bij de meeste hypotheekverstrekkers moet het bedrag boven de 80% van de marktwaarde verzekerd worden. Het kan voorkomen dat het beter is om een hoger bedrag te verzekeren dan verplicht is. Dit vermindert bij overlijden de druk op je nabestaanden. Een financieel adviseur kan je helpen om het geschikte bedrag te bepalen.

Kan ik mijn overlijdensrisicoverzekering mee nemen naar een nieuwe hypotheek?

In de meeste gevallen kun je je overlijdensrisicoverzekering (ORV) meenemen naar je nieuwe hypotheek. Dit kan zowel als je bij jouw huidige hypotheekverstrekker een nieuwe hypotheek aanvraagt, als bij een andere hypotheekverstrekker. Om zeker te weten of je je huidige ORV mee kunt nemen, neem je contact op met de hypotheekverstrekker.

Is het mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering te verpanden?

Het verpanden van een overlijdensrisicoverzekering betekent dat je je ORV koppelt aan je hypotheek. In dit geval krijgt de hypotheekverstrekker direct het geld van de overlijdensrisicoverzekering als je binnen de looptijd overlijdt. Het verpanden van je overlijdensrisicoverzekering is mogelijk, maar niet verplicht. Bij sommige hypotheekverstrekkers wordt zelfs geëist om de
overlijdensrisicoverzekering af te sluiten en te verpanden.

Bekijk meer vragen

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.