Scildon maakt echt het verschil

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Wanneer u of uw partner overlijdt heeft dit ingrijpende gevolgen. Met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) zorgt u ervoor dat uw nabestaanden financieel goed verzorgd achterblijven. Hier vindt u alle informatie over het afsluiten van een Lifestyle ORV. Informatie over de Hypotheek ORV van Scildon vindt u op deze pagina

Scildon werkt samen met financieel adviseurs

Scildon vindt het belangrijk dat u de juiste financiële keuzes maakt. Daarom werken wij met financieel adviseurs. Als u uw postcode invult, vindt u een adviseur in uw buurt bij wie u online een Lifestyle ORV van ons kunt aanvragen. De adviseur neemt de aanvraag daarna telefonisch met u door*. Zo bent u zeker van de juiste keuze.

Eenvoudig uw ORV afsluiten:

  • Selecteer hieronder een adviseur bij u in de buurt.
  • Op de site van de adviseur klikt u op het plaatje ‘Bereken uw premie’. Zie onderstaand voorbeeld.

  • U vult de aanvraag in en verstuurt deze naar de adviseur.
  • De adviseur neemt de aanvraag telefonisch met u door.
  • Na akkoord stuurt de adviseur de aanvraag naar Scildon.

*De adviseur brengt hiervoor kosten in rekening. Die kosten zijn vanzelfsprekend lager dan voor een uitgebreid persoonlijk adviesgesprek. De kosten vindt u op de website van de adviseur.

Aanvullende informatie voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering

Voordat u een overlijdensrisicoverzekering af gaat sluiten zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo moet u tussen de 18 en 65 jaar oud zijn om een orv af te kunnen sluiten. Daarnaast moet u een aantal keuzes maken, bijvoorbeeld de hoogte van het verzekerde bedrag en de looptijd. Tijdens de looptijd van de verzekering betaalt u maandelijks een premie, de hoogte van de premie hangt af van de looptijd, verzekeringsvorm en uw gezondheid. In dit artikel vertellen wij u waar u op moet letten voordat u een overlijdensrisicoverzekering afsluit. 

Stel uw verzekering samen

Kies het verzekerde bedrag
Bij het afsluiten van uw orv kiest u welk bedrag u wilt verzekeren. Dit is het bedrag dat uitgekeerd moet worden als u komt te overlijden. U kiest de hoogte van het bedrag aan de hand van uw wensen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om een deel van uw hypotheek af te lossen of om het verlies van uw inkomen op te vangen. Het verzekerde bedrag moet tussen de €50.000 en €750.000 liggen. Bereken snel en eenvoudig welk bedrag u nodig heeft met de Risico-scanner.

Kies de duur van de verzekering
U kunt zelf de looptijd van uw overlijdensrisicoverzekering bepalen, de enige voorwaarde is dat u aan het einde van de looptijd tussen de 20 en 75 jaar oud bent. Vaak hangt de duur af van uw situatie en wensen. Zo kunt u een orv afsluiten voor de lengte van uw hypotheek of tot uw jongste kind 18 jaar wordt. 

Kies de verzekeringsvorm
De hoogte van uw premie wordt mede bepaald door de verzekeringsvorm. Er zijn drie soorten verzekeringsvormen: annuïtair dalend, gelijkblijvend en lineair dalend. Neem contact op met een financieel adviseur wanneer u twijfelt over welke verzekeringsvorm het beste bij uw situatie past. 

Uw partner meeverzekeren of niet
U kunt er voor kiezen om uw partner mee te verzekeren. Uw partner is dan voor hetzelfde bedrag en dezelfde looptijd verzekerd. Houdt er rekening mee dat het bedrag in één keer wordt uitgekeerd, ook als u beiden overlijdt. Houd hierbij ook rekening met kruislings verzekeren.

Niet-rokerskorting
Er is een aantrekkelijk tarief voor niet-rokers. U komt in aanmerking voor de niet-rokerskorting als u in de afgelopen 24 maanden niet gerookt heeft. Nicotinehoudende middelen als pleisters of kauwgom worden ook tot roken gerekend.