Overlijdensrisicoverzekering | Scildon Overlijdensrisicoverzekering | Scildon

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering, hoe werkt dat?

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat uw partner (plus eventuele kinderen) financieel verzorgd achterblijft na uw overlijden. U verzekert voor een bepaalde periode een bepaald bedrag en daarvoor betaalt u premie. Het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. 

imageimage

imageimage

De voordelen van een overlijdensrisicoverzekering

imageimage

imageimage

Heb ik een overlijdenrisicoverzekering nodig?

Wanneer heeft u een overlijdensrisicoverzekering nodig? Als u een partner of gezin heeft is een overlijdensrisicoverzekering eigenlijk onmisbaar. 

  • Bent u tweeverdiener? Dan is uw bestedingspatroon waarschijnlijk ook afgestemd op twee inkomens. Valt één van de u beiden weg, dan zou de achterblijvende partner bijvoorbeeld de hoge lasten van de woning niet meer kunnen opbrengen.
  • Overlijdt de kostwinner binnen het gezin? Dan daalt het inkomen van de achterblijvende partner. De woonlasten of de kosten voor de kinderen kunnen dan al snel onbetaalbaar worden.
  • Overlijdt een niet-werkende ouder? Dan zal juist de kostwinner voor extra financiële uitgaven komen te staan, bijvoorbeeld voor kinderopvang bij kleine kinderen en voor studie bij opgroeiende kinderen.

Altijd een overlijdensrisicoverzekering bij een hypotheek

Gaat u een huis kopen? Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht. Met het bedrag dat u verzekert bij overlijden wordt in dit geval een deel van de hypotheek afgelost. Dat maakt de hypotheeklasten beter draagbaar voor de partner die achterblijft.

Overlijdensrisicoverzekering, welk bedrag moet ik verzekeren?

Bereken snel en eenvoudig welk bedrag u nodig heeft met de Risico-scanner.

Welk bedrag heeft u nodig als extra inkomen na het overlijden van uw partner? Uiteraard hangt dit af van uw persoonlijke situatie. Het is belangrijk om in ieder geval een schatting te maken van uw  huidige gezamenlijke uitgaven. Houd daarbij rekening met:

  • Wat zijn de vaste lasten voor bijv. de huur, aflossing van de hypotheek en/of andere geldleningen, energie/water, telefoon, verzekeringen, auto, studie en abonnementen?
  • Hoe hoog zijn de variabele lasten, zoals huishoudelijke uitgaven, kleding en reizen?
  • Welke bedragen zijn nodig voor vakantie, onderhoud en belastingen?

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

Wilt u weten wat een overlijdensrisicoverzekering van Scildon kost? Bereken uw premie.

Wilt u zelf een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Een overlijdensrisicoverzekering van Scildon kunt u zelf online afsluiten. Dat gaat wel via een financieel adviseur. U vraagt zelf de verzekering aan en een financieel adviseur neemt de aanvraag telefonisch met u door. Dan weet u zeker dat u de juiste keuzes maakt.

De overlijdensrisicoverzekering van Scildon

Onze overlijdensrisicoverzekering is de  Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering keert éénmalig  een bedrag uit aan uw nabestaande(n) als u komt te overlijden tijdens de looptijd van de verzekering.

Pluspunten van de verzekering:

  • Scherpe premie.
  • Geen financiële zorgen als u of uw partner overlijdt.
  • Als u niet rookt en geen nicotinehoudende middelen gebruikt ontvangt u een korting op de premie.
  • Geen premieverhoging tijdens de looptijd.

Meer productinformatie leest u in de brochure  >>

 

Daarom een overlijdens-risicoverzekering

Voor nabestaanden heeft een overlijden ingrijpende gevolgen. Naast het verdriet krijgen zij plotseling te maken met een andere financiële situatie. Door het overlijden van u en/of uw partner is de kans groot dat er opeens extra geld nodig is. Voor bijvoorbeeld de hypotheeklasten, levensonderhoud of de opleiding van de kinderen. U of uw partner staat er immers alleen voor. Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit aan de nabestaanden als de verzekerde persoon komt te overlijden.

Video

image
Hoe zorgt de Nederlandse consument voor haar nabestaanden?