Scildon maakt echt het verschil

Aanvullend pensioen opbouwen met lijfrente

Na uw pensionering wilt u graag net zo blijven leven als nu. Echter, met het pensioen dat u heeft opgebouwd gaat u er in veel gevallen op achteruit. Voorkom dat door nu al extra pensioen opzij te zetten voor later. Er zijn verschillende manieren om extra pensioen op te bouwen. Zo kunt u gaan sparen op een spaarrekening, beleggen, banksparen door middel van een lijfrentespaarrekening of u kunt een (tijdelijke) lijfrenteverzekering afsluiten.

Lijfrente is een fiscaal voordelige manier om een vermogen op te bouwen dat u kunt gebruiken voor een aanvullend pensioen. En het geld dat u nu opzij zet voor later kunt u in veel gevallen aftrekken van de belasting. Aantrekkelijk voor iedereen die te weinig pensioen heeft opgebouwd en zelf pensioen wil opbouwen.

Lees meer over het pensioenstelsel in Nederland.

Met een lijfrente spaart u lijfrentekapitaal. Dit kapitaal kunt u gebruiken om uw pensioen mee aan te vullen. Voor uw lijfrente kunt u één keer een groot bedrag inleggen (koopsom) of periodiek een premie betalen. Wanneer uw lijfrente afloopt kunt u een lijfrenteverzekering afsluiten. Dat hoeft niet bij dezelfde verzekeraar te gebeuren als waar het kapitaal is opgebouwd. Tijdens de uitkeringsfase ontvangt u periodiek een bedrag. Met dit bedrag kunt u uw pensioen aanvullen.

Scildon biedt drie productoplossingen voor het opbouwen van uw lijfrente:

  • Scildon Profiel Beleggen
  • Scildon Beleggen
  • NOVA Polis

Scildon Profiel Beleggen

Bent u op zoek naar een eenvoudige en ook duurzame beleggingsoplossing? Dan is Scildon Profiel Beleggen een goede mogelijkheid. U hoeft zelf geen fondskeuzes te maken, dat hebben wij al voor u gedaan. Wel zo makkelijk! Vanzelfsprekend is dat een duurzame fondskeuze. Zo bouwt u op een verantwoorde manier aan een aanvulling op uw pensioen.

Lees meer over het verzekeringsproduct Scildon Profiel Beleggen

Scildon Beleggen

Scildon Beleggen is een levensverzekering op basis van beleggingen. De premies die u inlegt worden belegd in een of meerdere door Scildon aangeboden beleggingsfondsen. Hiermee bouwt u vermogen op voor een aanvullend pensioen. Scildon Beleggen kenmerkt zich door lage bijkomende kosten. U kunt al instappen vanaf €50 per maand of met een eenmalige koopsom van €1000. De uitkering bij overlijden voor de einddatum is 110% van de waarde van beleggingen.

Lees meer over het verzekeringsproduct Scildon Beleggen

Nova Polis

De Nova Polis is ook een levensverzekering op basis van beleggingen. De premies worden belegd in een of meerdere door Scildon aangeboden beleggingsfondsen. Hiermee bouwt u vermogen op voor een aanvullend pensioen. Deze vorm van vermogensopbouw is gekoppeld aan zekerheden. U heeft binnen de Nova Polis verschillende mogelijkheden om het risico van overlijden financieel af te dekken. U kunt zelf de uitkering bij overlijden voor de einddatum kiezen: 90%, 110% of geen dekking bij overlijden.

Lees meer over het verzekeringsproduct Nova Polis

Geen pensioengat bij een goed advies over uw levensverzekering

Heeft u een aanvulling op uw pensioen nodig? U heeft een “pensioengat” als u na uw pensionering minder inkomen heeft om te besteden als ervoor. Vaak wordt gesteld dat er sprake is van een pensioengat als uw pensioeninkomen lager is dan 70% van uw laatstverdiende loon. Als u overweegt om aanvullend pensioen op te bouwen met lijfrente is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren over wat in uw situatie verstandig is. Een financieel adviseur kan u hierbij helpen.

Veelgestelde vragen over aanvullend pensioen opbouwen met lijfrente

Heeft u vragen over aanvullend pensioen opbouwen met lijfrente? Bekijk dan onderstaande informatie of neem contact op met een financieel adviseur bij u in de buurt.

Wat is aanvullend pensioen?

Het aanvullend pensioen is het deel van uw pensioen dat u ontvangt bovenop het wettelijk basispensioen (AOW). U kunt aanvullend pensioen opbouwen via het werknemerspensioen of door zelf te sparen voor extra pensioen. Lees meer

Hoeveel aanvullend pensioen heb ik nodig?

Hoeveel aanvullend pensioen u nodig heeft hangt af van uw situatie, wensen en doelen. Maak een inschatting van uw verwachte inkomsten en uitgaven om te zien of u te weinig inkomsten heeft. Lees meer

Hoe wordt aanvullend pensioen belast?

Bij het opbouwen van een aanvullend pensioen betaalt u premie. Over deze premie betaalt u geen belasting, uw pensioen is dus een bruto bedrag. De wettelijk verplichte inhoudingen moeten afgedragen worden aan de Belastingdienst, deze worden dus van uw bruto uitkering afgetrokken. Als u met pensioen gaat, moet u belasting betalen over de pensioenuitkering. Lees meer

Wat is overbruggingslijfrente?

Met een overbruggingslijfrente kunt u de periode tussen wanneer u stopt met werken en u de pensioenleeftijd bereikt overbruggen. Lees meer