Scildon

Scildon Beleggen

Pensioen opbouwen

Na je pensionering wil je toch net zo comfortabel blijven leven als je nu doet? Je hebt dan alle tijd van de wereld en wilt genieten. Daar moet je dan wel voldoende geld voor hebben. Met Scildon Beleggen kun je dat nu regelen. Scildon Beleggen is een levensverzekering op basis van beleggingen. En bij Scildon Beleggen heb je de keuze uit een ruim aanbod van externe beleggingsfondsen. De inleg die je doet, beleggen we voor je. Op die manier bouw je vermogen op voor je pensioen. Fiscaal noemen wij dit vermogensopbouw in box 1.

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar van 9.00u-17.00u.

Naar contact

Hoe werkt Scildon Beleggen?

Bij Scildon kun je pensioen opbouwen door je fiscale jaarruimte te benutten. Je krijgt dan inkomstenbelasting terug over het bedrag dat je belegt. Beleggen voor je pensioen doe je voor een lange termijn. Het kapitaal dat je binnen de verzekering hebt opgebouwd, kun je niet op elk moment opnemen. Dat kan pas op de einddatum van de verzekering. Het bedrag dat op dat moment beschikbaar komt, moet je dan gebruiken om een pensioen (lijfrente) aan te kopen. Dat kan bij Scildon, maar ook bij een een bank of andere verzekeraar. Met een lijfrente ontvang je dan periodiek een uitkering. Over deze uitkering betaal je dan (vaak minder) belasting. Hoe hoog het bedrag precies is dat op de einddatum beschikbaar komt, is vooraf niet met zekerheid te zeggen. Dat is namelijk afhankelijk van de bedragen die je inlegt tijdens de looptijd en het behaalde rendement van de beleggingen.

Zekerheid bij overlijden

Bij Scildon Beleggen wordt bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering de waarde van de beleggingen, plus 10% extra, uitgekeerd. De uitkering vindt plaats aan de begunstigde(n) die je zelf hebt opgegeven. Vanaf de leeftijd van 75 jaar van de verzekerde is de uitkering 100% van de waarde van de beleggingen. Voor deze verzekerde dekking betaal je slechts 0,02% per jaar over de waarde van de beleggingen.

Lage minimale inleg

Deelnemen aan Scildon Beleggen is al mogelijk vanaf € 50,- per maand of door een eenmalige inleg (koopsom) vanaf € 1.000,-. Ook een combinatie van periodieke inleg en een extra storting bij aanvang is mogelijk. En wil je later nog eens een extra bedrag storten? Dat kan altijd.

Lage kosten

De kosten van Scildon Beleggen zijn laag.

 • 0,36% administratiekosten per jaar over de waarde van je beleggingen
 • 0,50% aan- en verkoopkosten
 • Op fondsswitches die je zelf uitvoert via Mijn Scildon krijg je 50% korting op de aan- en verkoopkosten.

Daarnaast zijn er nog fondskosten die door de fondsaanbieders in rekening worden gebracht. Deze kosten staan in de Fondsvergelijker.

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • heer Oord – Loenen aan de Vecht
  03-11-2022
  Noord-West Beleggen

  Ik kan eigenlijk helemaal niet over u oordelen. Ik ben zoals u aangeeft door de verzekeringsagent bij u aangemeld. Ik krijg informatie en moet 2 formulieren invullen. Het stelt tot nu toe nog niet zoveel voor. U bent snel met reageren. Geeft snel duidelijkheid. Dus dat voelt goed.
  Belangrijk voor mij is dat het ook aan het einde goed gaat komen.

 • heer Vaes – Heythuysen
  14-12-2022
  Zuid Beleggen

  Duidelijke offerte, goed gecommuniceerd en ingeregeld. Bevestiging van de polis gekregen per post

 • heer Bakhuis – Sibculo
  22-08-2022
  Noord-Oost Beleggen

  Mijn pensioen adviseur Ten Hag heeft Scildon op de lijst gezet als Mogelijke pensioen uitvoerder, de offerte van Scildon paste het beste bij onze wensen. Tot heden heeft Scildon dit ook waar gemaakt.

 • heer Maalderink – Steenwijk
  27-10-2022
  Noord-Oost Beleggen

  Ik ben net overgestapt naar een produkt van SCILDON, tot nu toe geen problemen, maar weet nog niet veel, nog niet veel ervaring.

 • heer Jaspers – Kerkrade
  08-12-2022
  Zuid Beleggen

  zo doorgaan, minder papier werk betere communicatie met adviseur.

Lijfrente en de fiscus

Beleggen voor je pensioen is fiscaal voordelig als je in het verleden geen of te weinig pensioen opgebouwd hebt. Je profiteert dan namelijk van belastingvoordeel. Als je een pensioentekort hebt, dan is je inleg (tot een bepaald bedrag) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en betaal je over het opgebouwde kapitaal geen vermogensbelasting. Maar let op, over de volledige uitkering (inleg en rendement) betaal je wel inkomstenbelasting. Omdat je na je pensionering meestal in een lagere belastingschaal valt, kan dit wel fiscaal voordelig zijn.

Documenten

Duurzaamheid

We geven je graag inzicht in de mate van duurzaamheid van de fondsen waarin je gaat beleggen binnen Scildon Beleggen.

Scildon selecteert bij voorkeur fondsen die hoog scoren op ESG-kenmerken. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (ondernemingsbestuur) en verwijst naar drie centrale kenmerken in het meten van de duurzaamheid van een belegging. De ESG-kenmerken zijn echter geen verplicht selectiecriterium voor Scildon Beleggen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Scildon Beleggen is een beleggingsverzekering. Wat is dat?

Een beleggingsverzekering is een verzekering waarmee je door te beleggen vermogen opbouwt. Dit type levensverzekering bestaat uit een combinatie van verzekeren en beleggen. Je betaalt een premie en deze wordt vervolgens belegd. Lees meer.

Hoe lang mag ik mijn moment van lijfrente-uitkering uitstellen?

In de wet is vastgelegd tot welk moment je je lijfrente-uitkering mag uitstellen. Je mag je lijfrente-uitkering uitstellen tot vijf jaar na het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Dit is de uiterste datum en dan moet je je opgebouwde lijfrentekapitaal omzetten in een lijfrente-uitkering.

Is lange termijn beleggen met Scildon Beleggen slim?

Je inleg beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Hoe langer de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. De kans dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden, zijn bij een lange horizon groter dan bij een korte horizon. Lees meer.

Bekijk meer vragen

Is lange termijn beleggen slim?

Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Hoe langer de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. De kans dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden, zijn bij een lange horizon groter dan bij een korte horizon. Lees meer.

Wat is vermogensrendementsheffing?

Vermogensrendementsheffing (ook wel vermogensbelasting) is de belasting die je over je vermogen betaalt. De overheid gaat er vanuit dat je met je vermogen een bepaald (fictief) rendement kunt behalen. En daarover berekent de Belastingdienst vervolgens de hoogte van de te betalen belasting. Lees meer.

Kun je beter sparen of beleggen?

De grootste verschillen tussen sparen en beleggen zijn het risico en het rendement. Beleggen is meestal geschikt voor de lange termijn, onder andere omdat het meer risico met zich meebrengt. Als je voor een korte termijn doel zoals bijvoorbeeld een nieuwe auto geld opzij zet, kun je beter voor sparen kiezen. Lees meer.

Bekijk meer vragen

Financieel advies

Wil je weten hoe je voldoende pensioen opbouwt voor later? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast hoeveel geld je opzij moet zetten voor later. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.