Scildon maakt echt het verschil

Uw lijfrente komt vrij, wat te doen?

Heeft u een lijfrenteverzekering afgesloten voor de aanvulling op uw pensioen? En heeft u informatie ontvangen van de maatschappij waar uw lijfrenteverzekering loopt dat deze binnenkort tot uitkering komt? Dan is het belangrijk om een keuze te maken wat u wilt doen met uw vrijkomende lijfrente. U heeft hiervoor twee mogelijkheden, de einddatum uitstellen of uw lijfrente laten uitkeren.

De einddatum van uw lijfrenteverzekering uitstellen

Aangezien de pensioen en AOW-leeftijd steeds verder opschuift is de kans is groot dat u nog geen direct ingaande lijfrente wil aankopen. Als u het geld niet direct nodig heeft kunt u uw lijfrente-uitkering uitstellen. Uw lijfrentekapitaal kan dan nog even doorgroeien. Het blijven beleggen van uw lijfrente kan financieel aantrekkelijk zijn. Wanneer de lijfrente uitgekeerd wordt ontvangt u periodiek een bedrag. Dit wordt door de Belastingdienst gezien als inkomen, hier moet u dan ook inkomstenbelasting over betalen. Vanaf het moment dat u de AOW-leeftijd bereikt heeft, hoeft u minder inkomstenbelasting te betalen.

Uitkeringen direct starten met een direct ingaande lijfrente

Met de Direct Ingaande Lijfrente van Scildon krijgt u direct een aanvulling op uw inkomen. Tegen betaling van een koopsom (de waarde van uw lijfrentekapitaal op de einddatum) ontvangt u periodiek een uitkering.

In onderstaande video en de brochure Mooie plannen kunt u de voor- en nadelen van beide mogelijkheden bekijken.

Advies over vrijkomende lijfrente

Scildon vindt het belangrijk dat u de juiste financiële keuzes maakt. Daarom werken wij met financieel adviseurs. Hier vindt u een financieel adviseur bij u in de buurt die u advies kan geven over uw vrijkomende lijfrente.