Veelgestelde vragen over hypotheek orv

Wie is wie op de polis?

Op de polis van een overlijdensrisicoverzekering vind je verschillende personen.

Handig schema

Veel mensen is het niet duidelijk wie bijvoorbeeld de verzekeringnemer is of de verzekerde. Daarom hebben wij een schema gemaakt waarin je in een oogopslag ziet wie wie is op de polis.

Is de premie voor de Scildon Hypotheek ORV aftrekbaar?

Bij een Scildon Hypotheek ORV betaal je een vast bedrag per maand aan premie. Deze premie is niet aftrekbaar van de belasting.

Is het mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering te verpanden?

Het verpanden van een overlijdensrisicoverzekering betekent dat je je ORV koppelt aan je hypotheek. In dit geval krijgt de hypotheekverstrekker direct het geld van de overlijdensrisicoverzekering als je binnen de looptijd overlijdt. Het verpanden van je overlijdensrisicoverzekering is mogelijk, maar niet verplicht. Bij sommige hypotheekverstrekkers wordt zelfs geëist om de
overlijdensrisicoverzekering af te sluiten en te verpanden.

Kan ik mijn overlijdensrisicoverzekering mee nemen naar een nieuwe hypotheek?

In de meeste gevallen kun je je overlijdensrisicoverzekering (ORV) meenemen naar je nieuwe hypotheek. Dit kan zowel als je bij jouw huidige hypotheekverstrekker een nieuwe hypotheek aanvraagt, als bij een andere hypotheekverstrekker. Om zeker te weten of je je huidige ORV mee kunt nemen, neem je contact op met de hypotheekverstrekker.

Hoe hoog moet een overlijdensrisicoverzekering voor een hypotheek zijn?

Een overlijdensrisicoverzekering bij een hypotheek is bij sommige hypotheekverstrekkers verplicht. Voor een hypotheek met Nationale
Hypotheek Garantie (NHG) is in de meeste gevallen geen overlijdensrisicoverzekering meer nodig. De hoogte van het te verzekeren
bedrag hangt af van de eisen van de hypotheekverstrekker en jouw financiële situatie. Bij de meeste hypotheekverstrekkers moet het bedrag boven de 80% van de marktwaarde verzekerd worden. Het kan voorkomen dat het beter is om een hoger bedrag te verzekeren dan verplicht is. Dit vermindert bij overlijden de druk op je nabestaanden. Een financieel adviseur kan je helpen om het geschikte bedrag te bepalen.

Hoe zit het met een overlijdensrisicoverzekering als ik in het buitenland ga wonen?

De overlijdensrisicoverzekeringen zijn geldig in de hele wereld.

Op welke dag van de maand schrijven jullie de premie van mijn rekening af als ik kies voor automatische incasso?

Bij automatische incasso schrijven wij de premie af op of rond de eerste dag van de maand. Tenzij jouw verzekering is ingegaan op een andere dag van de maand. In dat geval houden we die dag van de maand aan voor de incasso.

Wie krijgt de uitkering na overlijden?

Voor de Scildon Hypotheek ORV hebben wij standaard geregeld wie de uitkering ontvangt: de partner en/of de kinderen.

Wanneer keert de Scildon Hypotheek ORV uit?

De Scildon Hypotheek ORV sluit je af voor een bepaalde periode. Overlijdt de verzekerde voor de einddatum van de verzekering? Dan keren wij uit aan degene(n) die je daarvoor hebt aangewezen. Die noemen wij ‘de begunstigde(n)’. Uiteraard hebben wij voordat we uitkeren een aantal gegevens nodig. Zoals een akte van overlijden, het rekeningnummer en een kopie van een legitimatiebewijs van de begunstigde(n).

Als de verzekerde nog leeft op de einddatum van de verzekering, keren wij niets uit.

Ik zoek een adviseur

Vind hier een onafhankelijk financieel adviseur bij jou in de buurt.

Hoe lang kan de Scildon Hypotheek ORV lopen?

Voor de Scildon Hypotheek ORV geldt dat de verzekering loopt tot aan de 75e levensjaar van de verzekerde(n).

Welk bedrag kan ik verzekeren binnen de Scildon Hypotheek ORV?

De Scildon Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering kun je afsluiten voor bedragen tussen de € 50.000,- en de € 350.000,-.