OndernemerParticulier

Sparinvest ontvangt prijzen van Morningstar

9 maart 2022

Scildon biedt onder andere mix/profielfondsen aan van Sparinvest.
De gezamenlijke investeringsafdeling van Nykredit en Sparinvest heeft in Denemarken de drie belangrijkste prijzen van Morningstar voor beste fondshuis gewonnen en heeft in 2022 in totaal vijf van de acht mogelijke prijzen gewonnen. Elk jaar nomineert het onafhankelijke onderzoeksinstituut Morningstar de beste fondshuizen en beleggingsfondsen wereldwijd.

Hoewel er op dit moment niet veel te vieren valt en de financiële markten tumultueus zijn, is Sparinvest trots op dit mooie resultaat dat zij hebben behaald bij de Morningstar Awards.

In Denemarken heeft Sparinvest dit jaar dus vijf van de acht mogelijke prijzen gewonnen, waaronder de drie belangrijkste prijzen:

  • Beste fondshuis voor aandelen,
  • Beste fondshuis voor obligaties en
  • Beste fondshuis voor aandelen en obligaties.

In een persbericht laat de CEO van Sparinvest, Jørgen Søgaard-Andersen, weten: “We zijn trots dat we vijf prijzen hebben gewonnen bij Morningstar. Het lijdt geen twijfel dat we bij Sparinvest en Nykredit samen een aantal van de allerbeste portefeuillemanagers hebben, en het is mooi om daarvoor weer erkend te worden door Morningstar. De Morningstar-awards zijn een kenmerk van het werk dat onze portefeuillemanagers dagelijks verrichten bij hun inspanningen om robuuste en verantwoorde beleggingsproducten te creëren die een hoog lange termijn rendement garanderen in het voordeel van klanten en partners”.

Een overwinning voor de duurzame agenda

Naast de hoofdprijzen heeft Sparinvest ook gewonnen in de categorieën ‘Global Equities’ en ‘Danish Bonds’. Vooral de categorie ‘Global Equities’ is vermeldenswaardig, aangezien daarmee het Sparinvest Ecolabelled aandelenfonds, ‘Sustainable Equities’, een prijs heeft gewonnen. “Het is het bewijs dat klanten bij duurzaam beleggen niet per se hoeven in te leveren op rendement. Bij de beoordeling van fondsrendementen kijkt Morningstar zowel naar de resultaten van het afgelopen jaar, als naar de resultaten van de laatste drie en vijf jaar”, zegt Jørgen Søgaard-Andersen.

Terug naar overzicht

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.