In het verleden boden wij de mogelijkheid om binnen een beleggingsverzekering te kiezen voor beleggen in individuele aandelen uit de AEX/AMX. Voor nieuwe verzekeringen bestaat deze mogelijkheid al sinds 2007 niet meer. Voor klanten met bestaande verzekeringen met dergelijke beleggingen, veranderde op dat moment nog niets.

De regels voor beleggingsverzekeringen zijn aangescherpt. Hierdoor kunnen wij deze klanten vanaf 15 februari 2021 niet langer de mogelijkheid bieden om in deze aandelen te beleggen.

Klanten ontvangen brief

Heeft u bij Scildon een verzekering en belegt u in één of meerdere individuele aandelen in de AEX/AMX, dan heeft u van ons een brief ontvangen. Daarin noemden wij de einddatum van 15 december 2020. Deze datum is inmiddels verschoven naar 15 februari 2021. Klanten ontvangen hierover uiteraard bericht van ons .

Wij bieden u een alternatief aan. Dat is het aandelenfonds BNP ESG Netherlands Index Fund. Deze omzetting voeren wij automatisch en uiteraard kosteloos voor u uit. Wilt u kiezen uit één van de andere fondsen die Scildon aanbiedt? Dan kunt u hiervoor een formulier insturen. Ontvangen wij dat formulier voor 1 februari 2021? Dan voeren wij deze wijziging zonder transactiekosten voor u door op het moment van ontvangst van uw formulier. Hiervoor geldt dat de fondswijziging tegen de openingskoers(en) van de eerstvolgende beursdag na ontvangst van het door u ingevulde en ondertekende formulier wordt verwerkt.