Scildon maakt echt het verschil

Direct Ingaande Lijfrente

Met de Direct Ingaande Lijfrente van Scildon krijgt u direct een aanvulling op uw inkomen. Tegen betaling van een koopsom (de waarde van uw lijfrentekapitaal op de einddatum) ontvangt u periodiek een uitkering.

Over de uitkeringen betaalt u inkomstenbelasting. De uitkeringsmogelijkheden hangen af van de fiscale spelregels die gelden voor uw lijfrenteverzekering. In het online magazine “Mooie Plannen” leest u hier meer over.

De hoogte van de periodieke lijfrente-uitkeringen hangt onder meer af van de leeftijd, de looptijd, de rente, kosten en hoogte van de te storten koopsom. De lijfrente-uitkering staat vast voor de gehele looptijd en is niet afhankelijk van beleggingsresultaten of renteontwikkelingen. Als de uitkering is ingegaan kunt u deze niet meer wijzigen of beëindigen.

U kiest zelf of u de uitkering per maand, kwartaal, halfjaar of jaar wilt ontvangen. Ook de looptijd van de lijfrente-uitkeringen kunt u grotendeels zelf bepalen. Zo kunt u kiezen voor een levenslange uitkering. Een veilig gevoel want hierdoor ontvangt u een inkomen zo lang u leeft. U bent niet verplicht om uw lijfrente-uitkering aan te kopen bij de maatschappij waar u het kapitaal heeft opgebouwd. Scildon is een verzekeraar en biedt dus alleen verzekeringen aan. De regels om lijfrente-uitkeringen via een verzekeraar of via een bank te laten uitkeren zijn verschillend. U kiest zelf wat het beste bij u past.

Bekijk de verzekeringskaart

Wat gebeurt er bij overlijden?

Als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering, stoppen de periodieke lijfrente-uitkeringen. Heeft u gekozen om een tweede persoon mee te verzekeren, zoals een partner? Dan stopt de uitkering pas als beiden zijn overleden. Een eventueel restant van de koopsom wordt niet uitgekeerd. Het risico bestaat dus dat er na overlijden minder geld is uitgekeerd dan de koopsom die is betaald.