Betaalachterstand op je verzekering
Het betalen van je rekeningen is een belangrijke financiële verplichting. Dat geldt ook voor de premie voor je levensverzekering. Zolang je op tijd betaalt, blijf je goed verzekerd. Maar een betalingsachterstand kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld als je door persoonlijke veranderingen minder inkomen hebt. Belangrijk is dat je op tijd actie neemt. En weet dat je adviseur én wij altijd voor je klaarstaan, om mee te denken over passende oplossingen!

Mogelijke gevolgen bij betalingsachterstanden
Een overlijdensrisicoverzekering kan uiteindelijk stoppen bij een betalingsachterstand. Dit betekent dat er bij overlijden van de verzekerde geen uitkering plaatsvindt. Hierdoor kan bijvoorbeeld een hypotheekschuld niet worden afgelost en/of blijven jouw nabestaanden financieel onverzorgd achter.
Bij een beleggingsverzekering bouw je door een betalingsachterstand misschien te weinig waarde op. Dit betekent dat je mogelijk je hypotheek niet (volledig) kunt aflossen of dat de gewenste aanvulling op je pensioen lager is dan je nodig hebt. Bel ons gerust om te vragen wat een achterstand voor jou betekent.
Een premiebetaling gemist?
Dan ontvang je van ons een herinnering. Per post en/of per e-mail. Dan kan je de premie alsnog eenvoudig betalen. Lukt dat je niet? Neem dan contact met ons op. Dan denken we met je mee over mogelijke afspraken, afhankelijk van je verzekering.
Voorbeelden van financiële oplossingen
Zoals gezegd verschilt dat per levensverzekering en de bijbehorende polisvoorwaarden. Maar hieronder vind je voorbeelden van oplossingen.
Een verzekering in onderpand gegeven aan een hypotheekverstrekker?
Dan heeft de hypotheekverstrekker recht op de uitkering uit jouw verzekering. Goed om te weten: bij een premieachterstand zijn wij wettelijk verplicht de hypotheekverstrekker hierover te informeren.
Probeer een schuld te voorkomen
Je kunt jouw schuld voorkomen of tegenaan. Onze tips op een rij:
- Breng in kaart welke rekeningen er open staan en laat een rekening nooit liggen.
- Vraag advies aan een schuldhulpverlener of neem contact op met de gemeente waar je woont.
- Zorg voor inzicht in je inkomsten en uitgaven. Dit kan met het Nibud Persoonlijk Budgetadvies. Ook vind je daar bespaartips - handig!
- Neem contact op met de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren.
- Ga naar Wijzer in geldzaken
Advies is belangrijk
Een aanpassing van je verzekering kan financiële en fiscale gevolgen hebben. Onze tip is om je goed te laten adviseren door je eigen adviseur.
Aanpassingen? Dan krijg je een wijzigingsofferte van ons via jouw adviseur, die hij of zij met je doorneemt.