Pensioen

We moeten kiezen!

Jan-Albert van Laar

We zijn aan het einde van het jaar beland en dat is altijd een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken.

Wat hield ons dit jaar allemaal bezig?

Het bruto binnenlands product (bbp) neemt in 2019 met meer dan 2% toe. Daarmee wordt 2019 het zesde jaar op rij met economische groei. Ondanks dat was het was toch wel het jaar van het protest in Nederland. Een paar gevallen die iedereen nog op het netvlies zal staan:

  • Ziekenhuismedewerkers staken voor een betere cao, stakingen in het onderwijs voor structureel meer geld en werknemers van de NS die het werk neerleggen voor een beter pensioen.
  • Wereldwijde staking door miljoenen mensen om een einde te eisen aan het tijdperk van klimaatontwrichting en vervuiling. Duizenden Nederlanders kwamen bijeen in Den Haag.
  • Boerenprotesten tegen stikstofmaatregelen en dreigende blokkade van de bevoorrading van supermarkten voor de kerst. Net als boerenprotest omdat ze zich genegeerd voelen door de overheid.

“Economisch gaat het goed in ons land. Maar we moeten keuzes maken”

Keuzes maken

Economisch gaat het goed in ons land. Maar we moeten keuzes maken. Voor de lange termijn of dat we onze economische groei boven ons klimaat willen stellen. En het zijn soms moeilijke keuzes. Want bouwprojecten liggen stil, we gaan op de snelweg naar maximaal 100 km/u en een aantal boeren gaan we uitkopen. Maar ook op andere terreinen moeten we kiezen: Wat gaan we doen met de asielzoekersstromen? Gaan we de vrouwen en kinderen van Syriëgangers terughalen? En op een heel ander niveau: moet Tom Dumoulin de Tour de France of de Giro d’Italia rijden?

Ons vak is pro-actief adviseren

Ook binnen ons vakgebied moeten we keuzes maken. Maken we in onze adviespraktijk genoeg tijd vrij voor bestaande klanten? Bijvoorbeeld onze ORV-klanten, om hen te benaderen, om zo tijdens de looptijd ook periodiek eerder geleverd advies te updaten? Een belangrijke afweging! In juni 2019 hebben de sociale partners (eindelijk!) een pensioenakkoord gesloten. Daarom; kies ervoor nu met werkgevers in gesprek te gaan over wat zij nu al op willen pakken. Waar zij naar toe willen met hun bedrijf en wat de gevolgen zijn van keuzes. Pak pro-actief de communicatie hierover op.

“Ook binnen ons vakgebied moeten we keuzes maken”

Scildon kiest voor u

Uit onderzoek dat wij dit jaar hebben uitgevoerd blijkt dat veel werkgevers behoefte hebben aan ondersteuning bij pensioencommunicatie. Scildon heeft daarom gekozen voor de verdere ontwikkeling van onze PensioenServices. Wij hebben de keuze gemaakt hierin samen met u kansen op te pakken! En dat zetten we in 2020 graag voort!
Heeft u een suggestie of wilt u uw ervaringen delen? Dan lees ik uw reactie op dit blog graag.

Reacties zijn gesloten.

Terug naar blog
JanAlbert-Scildon
Jan-Albert van Laar Manager Client Serviceteam Pensioen

Manager bij Scildon met daarbij de verantwoordelijkheid voor pensioenen. Ruime commerciële ervaring binnen de financiële sector in verschillende managementfuncties. Afgestudeerd aan de HEAO in Utrecht (commerciële economie), Master of Business Administration (MBA) afgerond bij Businesschool Nederland en Certified Pensioen Executive behaald via Erasmus.