Dienstverlening

Te laat!

admin

Timing is een essentieel element in de sport. Het maakt vaak het verschil tussen je doel behalen of hierin falen. Zo maken honderdsten van seconden het verschil uit tussen winnen en verliezen bij topsporters op het gebied van bijvoorbeeld zwemmen, wielrennen en bij atletiekonderdelen. Maar dan zien we alleen het eindresultaat. Als je wint als topsporter heb je alles en als je verliest voelt het als een roemloze afgang. Wellicht bent u geen (top)sporter, maar hoe is het gesteld met uw timing?

“Om financiële doelstellingen te bepalen en vervolgens te realiseren, is ook een goede voorbereiding essentieel”

Voorbereiding

Aan dat eindresultaat gaat natuurlijk iets vooraf: een voorbereiding. Tom Dumoulin werkt heel gericht toe naar het behalen van een resultaat, zoals het winnen van de individuele tijdrit tijdens het wereldkampioenschap afgelopen september. In zijn voorbereiding laat hij niets aan het toeval over. Dit geldt ook voor Daphne Schippers die met 0,13 seconden voorsprong in augustus wereldkampioen werd op de 200 meter.
Maar ook buiten de topsport is de voorbereiding net zo belangrijk. Binnen Scildon hebben veel collega’s (geen topsporters) het afgelopen jaar een 100-dagen sportrusten programma gevolgd. Zij hebben heel gericht stappen gezet om een zelf gekozen doel te realiseren. Zoals bijvoorbeeld het lopen van een halve of een hele marathon. Zij hebben tijd en energie gestoken in het behalen van hun doel.

Financieel fit

Hoe vertaalt u deze aspecten naar onze klanten? Door op tijd te beginnen! Om financiële doelstellingen te bepalen en vervolgens te realiseren, is ook een goede voorbereiding essentieel om als winnaar te finishen. Dit betekent een programma uitstippelen en je daaraan houden! Maar ook aanpassen als dat nodig is en vervolgens beloond worden.
Op dit moment verdiept iedereen zich in het regeerakkoord en de gevolgen ervan. Er lijkt een breuk te ontstaan met het beleid huiseigenaren te stimuleren de hypotheekschuld af te bouwen. Starters worden getroffen omdat het maximale leenbedrag in 2018 naar 100% daalt. Verder speelt de verhoging van de AOW-leeftijd. Iemand die nu 25 jaar is, moet straks rekening houden met een AOW-leeftijd van minimaal 71! Kan en wil uw klant straks in die laatste werkzame jaren nog (volledig) aan de slag zijn?

“Veel klanten kunnen een stimulerende coach goed gebruiken”

Coach

Net als bij een topsporter, heeft uw klant een goede coach nodig: u! Maak samen met uw klant een gedegen voorbereiding, zodat uw klant een schema doorloopt, gericht op het behalen van het gewenste resultaat. Er zijn veel klanten die een stimulerende coach goed kunnen gebruiken. Pak deze kansen en maak van hen een winnaar, voordat het te laat is!
Heeft u een suggestie of wilt u uw ervaringen delen, dan lees ik uw reactie graag onder dit blog.

Geschreven door Jan-Albert van Laar
Voormalig manager Pensioen

Reacties zijn gesloten.

Terug naar blog