AlgemeenOverlijdensrisico

Een druk op de reset-button

André Broeke

Er zijn terecht veel zorgen over COVID-19 en sommigen van ons hebben helaas ook persoonlijk verdrietige situaties meegemaakt. Daarbij heeft de recente lockdown ons voor tal van uitdagingen gesteld en zal ons zeker ook nog voor nieuwe uitdagingen gaan stellen. Ik kan mij echter niet onttrekken aan de gedachte dat er ook mooie dingen uit de lockdown voortkomen. Het voelt voor mij soms zelfs als een pas op de plaats maken. Even een stapje terug in ons hectische, westerse bestaan. We worden gedwongen om te onthaasten door een druk op een fictieve reset-button of hoe je het ook wilt noemen. Ik betrap mij er regelmatig op dat ik daardoor mijzelf de vraag stel over wat er nu eigenlijk belangrijk is in het leven. Dit met name ook ingegeven door de extra tijd die ik met mijn gezin ‘gedwongen’ heb doorgebracht de afgelopen maanden.

“Zonder de afleiding van allerlei randzaken even oprechte aandacht voor elkaar.”

Over uitdagingen gesproken

Drie jongens opgroeiend in de leeftijd van 14, 12 en 7 jaar die even niet meer naar school, judo of scouting gingen. Probeer dat maar eens in het gareel te houden. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat mijn vrouw zich als juf gericht heeft op de schoolbegeleiding, zodat ik mij kon blijven concentreren op mijn werk. Heel fijn. En dat niet iedereen dezelfde luxe heeft, realiseer ik mij ook. Zelf ben ik veel met ze gaan sporten. Een à twee keer in de week hardlopen op de hei, zodat ze toch nog hun energie kwijt konden. En misschien nog wel belangrijker, vooral ook om te zorgen dat ze even uit huis waren en hun gedachten konden verzetten. Overigens deed ik dat met ieder apart met een eigen uitdaging in afstand. Ik kon en kan enorm genieten van die momenten, omdat we tijdens het lopen of uitrusten over tal van kleine en grote onderwerpen spraken. Zonder de afleiding van allerlei randzaken even oprechte aandacht voor elkaar. Vaak kreeg ik ook zelf een spiegel door ze voorgehouden. Zo leerde ik ook nog eens veel over mijn eigen gedrag. Zucht…

“Oprechte aandacht en interesse maakt dat we beter zien we van toegevoegde waarde kunnen zijn.”

Wat is eigenlijk belangrijk?

Als ik deze vraag meeneem naar onze rol als levensverzekeraar dan realiseer ik me steeds meer dat onze toegevoegde waarde zit in het ontzorgen van uw en onze klanten en hun nabestaanden. Oprechte aandacht en interesse maakt ook dat we beter zien waar we daarbij van toegevoegde waarde kunnen zijn. Dat zit hem niet in enkel een van de goedkoopste aanbieders te zijn. De recente uitbreiding van de polisvoorwaarden van onze Lifestyle ORV vind ik daar een mooi voorbeeld van. Er is daarbij gekeken naar wat echt belangrijk is voor de klant en zijn nabestaanden. Niet alleen nu, bij het afsluiten van de verzekering, maar ook op een later moment. We lopen immers allemaal verschillende fases door in ons leven en daardoor veranderen ook steeds onze behoeftes.De twee meest aansprekende aanpassingen in dit voorbeeld vind ik zelf de mogelijkheid om gedurende de looptijd het verzekerd kapitaal te verhogen zonder medische waarborgen en de vooruitkering bij terminale ziekte. Twee hele verschillende situaties met twee hele verschillende oplossingen waarbij het afsluiten van de verzekering misschien niet direct wordt stilgestaan. Maar die wel een zorg in de toekomst kunnen wegnemen.

Ik ben benieuwd hoe u deze tijd ervaart (en wat u van de uitbreiding van onze polisvoorwaarden vindt).

Reacties zijn gesloten.

Terug naar blog
Andre-Scildon
André Broeke Manager Client Serviceteam Vermogen

Werkzaam bij Scildon sinds 2003 in diverse (leidinggevende) functies en sinds 1 juli 2019 in de rol van Manager Client Services. Verantwoordelijk voor de aansturing van Client Serviceteam Noord-Oost. Afgestudeerd aan de HEAO in Utrecht (Management, Economie en Recht) en diverse diploma’s behaald op het gebied van management en agile werken.

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.