Lijfrente verzekeren

Na uw pensionering wilt u graag net zo blijven leven als nu. Om dat mogelijk te maken, is het noodzakelijk om nu al geld opzij te zetten voor later. Door premie(s) te betalen voor een lijfrenteverzekering, kunt u vermogen opbouwen. Dat vermogen gebruikt u als aanvulling op uw pensioen. En het geld dat u nu opzij zet voor later, kunt u in veel gevallen aftrekken van de belasting. Aantrekkelijk voor iedereen die te weinig pensioen heeft opgebouwd.

Lees meer over het pensioenstelsel in Nederland.

Lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering is een levensverzekering. Doel is u te verzekeren van extra inkomen op een bepaald moment. Het woord ‘lijfrente’ slaat op de verzekering van het ‘lijf’: als de verzekerde overlijdt, stoppen ook de uitkeringen. Lijfrenteverzekeringen worden altijd voor een bepaalde periode afgesloten. Het ingelegde geld wordt belegd. Als de premies in één keer worden betaald, spreken we van een koopsom. Op het moment dat de verzekering afloopt, kunt u met het opgebouwde kapitaal een lijfrente aankopen. Dat hoeft niet bij dezelfde verzekeraar te gebeuren als waar het lijfrentekapitaal is opgebouwd.  In de uitkeringsfase ontvangt u periodiek een bedrag. Over deze periodieke uitkeringen moet u dan belasting betalen. Daar staat tegenover dat u – als u een pensioengat heeft – de inleg op uw lijfrenteverzekering mag aftrekken van uw belastbaar inkomen. Om te bepalen of u aan deze fiscale voorwaarde voldoet, kunt u hier uw jaarruimte berekenen.

Scildon Beleggen

Scildon Beleggen is een levensverzekering op basis van beleggingen. Hiermee bouwt u vermogen op als aanvulling op uw pensioen. De premies worden belegd in een of meerdere door Scildon aangeboden beleggingsfondsen. Scildon Beleggen kenmerkt zich door lage kosten. De uitkering bij overlijden voor de einddatum is 110% van de waarde van beleggingen

Meer over Scildon Beleggen >>

Scildon Profiel Beleggen

Bent u op zoek naar een eenvoudige en ook duurzame beleggingsoplossing? Dan is Scildon Profiel Beleggen een goede mogelijkheid. U hoeft zelf geen fondskeuzes te maken, dat hebben wij al voor u gedaan. Wel zo makkelijk! Vanzelfsprekend is dat een duurzame fondskeuze. Zo bouwt u op een verantwoorde manier aan een aanvulling op uw pensioen.

Lees meer over Scildon Profiel Beleggen >>

Nova Polis

De Nova Polis is een levensverzekering op basis van beleggingen. Hiermee bouwt u vermogen op als aanvulling op uw pensioen. De premies worden belegd in een of meerdere door Scildon aangeboden beleggingsfondsen. De uitkering bij overlijden voor de einddatum kunt u kiezen: 90%, 110% of geen dekking bij overlijden.

Meer over de Nova Polis >>