Scildon maakt echt het verschil

COLLECTIEF PENSIOEN

Voor werkgevers en werknemers is pensioen een zeer belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Vaak worden de kosten als ondoorzichtig ervaren en is de communicatie onduidelijk. Scildon Pensioen is een collectief pensioenproduct met duidelijke taal en goed inzicht in de kosten en de te betalen premies. Wij werken alleen met het professioneel en onafhankelijk intermediair. Onze dienstverlening is hier dan ook volledig op ingericht.

Lees verder >

ONTMOET HET TEAM

Een bevlogen team van professionals, met allemaal een eigen expertise, maar er is een passie die ze delen: Pensioen! Leer onze accountmanagers kennen.

Jan-Albert
Manager Client Serviceteam Zakelijk

Meer over Jan-Albert

Ilse
Accountmanager

Meer over Ilse
Jordi
Desk Accountmanager

Meer over Jordi

SCILDON BIEDT ONDERSTEUNING


Voor onze adviseurs hebben wij passende PensioenServices ontwikkeld om de communicatie over pensioen makkelijker te maken. Daarnaast bieden wij een kennisbank met heel veel informatie: Scildon Support. 

Informatie PensioenServices

PENSIOENADVISEURS OVER SCILDON PENSIOEN

Onderstaand vindt u interviews met pensioenadviseurs. Zij vertellen over ons pensioenproduct en onze dienstverlening. In deze video’s heeft het product nog zijn oude naam.

Winfried van Kouwen over de accountmanager (pensioencoach) van Scildon.
Remie Aleven over de offerteservice bij Scildon.

Meer video’s


NIEUWS

02-11-2022Duurzaam pensioenbeleggen

Meer dan de helft van het aantal werkgevers vindt duurzaamheid belangrijk bij de keuze van een pensioenregeling. Voor pensioenadviseurs dus een belangrijk onderwerp in hun gesprekken met werkgevers….

Lees meer

13-09-2022Nieuwe lifecycles voor iedereen

In oktober dit jaar gaan wij de pensioenkapitalen van onze deelnemers overbrengen naar onze nieuwste lifecycles. Wij hebben het aantal beleggingscategorieën en -fondsen binnen de lifecycles flink…

Lees meer

12-09-2022Persbericht: Werkgevers dringend behoefte aan advies over nieuwe pensioenwet

Op 1 juli 2023 wordt een start gemaakt met één van de grootste wijzigingen op het gebied van pensioenen. Werkgevers tasten voor de start nog behoorlijk in het duister hoe ze ermee aan de slag…

Lees meer

Nieuwsarchief >

NIEUWE LIFECYCLES

Verbeterde lifecycles, lagere kosten, scherpere tarieven

Events en onderzoek

Scildon Pensioen Trilogie: eerste Webinar 24 maart

Bekijk hier de presentatie van Lisa Brüggen.

Bekijk hier het webinar!

Wtp Pensioenevent 3 februari

Bekijk hier de presentatie van Theo Gommer, Ilse Heeremans en Jan-Albert van Laar.

Onderzoek HR managers

Klik hier voor de infographic over de kennisbehoefte Wtp bij werkgevers.

DIRECT INLOGGEN OP ONS PORTAAL

Wet toekomst pensioenen

Antwoord op veelgestelde vragen

Heb jij voor een klant een Prisma Pensioen regeling afgesloten? Deze is omgezet naar Scildon Pensioen. Hierover heb je bericht ontvangen.

AANBEVOLEN DOOR


Veelgestelde vragen

Wat betekent de Wet toekomst pensioenen voor Scildon Pensioen?

Scildon bereidt zich voor op aanpassingen van Scildon Pensioen. Zo gaan wij voldoen aan de nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp). De Tweede Kamer heeft de Wtp inmiddels goedgekeurd. Nu is het in behandeling in de Eerste Kamer. Er kunnen dus nog veranderingen plaatsvinden. Tijdens de overgangsperiode, die ingaat nadat de wet is ingegaan, blijven de huidige opties van Scildon Pensioen bestaan. Naar verwachting gaat de Wtp in op 1 juli 2023. Onderstaand vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

 • Wat is de uiterlijke datum waarop pensioenregelingen moeten zijn aangepast aan de Wtp? Uiterlijk op 1 januari 2027 moeten pensioenregelingen zijn aangepast.
 • Wat verandert er in de spaarpremie? De spaarpremie wordt een leeftijdsonafhankelijke premie (vlakke staffel) van maximaal 30% over de pensioengrondslag.
 • Wat houdt het overgangsrecht in? De leeftijdsafhankelijke progressieve premie mag voor bestaande deelnemers blijven bestaan.
 • Wat verandert er in de risicodekkingen voor de pensioendatum? Het partnerpensioen en het wezenpensioen worden berekend op basis van een percentage van het salaris, onafhankelijk van de diensttijd. Voor het partnerpensioen is dit percentage maximaal 50% en voor het wezenpensioen maximaal 20% (voor volle wezen maximaal 40%). Het wezenpensioen wordt uitgekeerd tot een vaste eindleeftijd van 25 jaar.
 • Wat verandert er in de Wtp in de risicodekkingen als een deelnemer uit dienst gaat? Zolang de werknemer geen nieuwe baan heeft loopt de risicodekking de eerste drie maanden of, ingeval van een WW uitkering, de hele WW periode door. Ook kan een werknemer na die periode vrijwillig de risicodekking voortzetten zolang er geen nieuw dienstverband is.
 • Zijn er aanpassingen te verwachten in de lifecycles? Wij hebben een risicopreferentie onderzoek uitgevoerd onder onze (ex)deelnemers. Ook hebben wij de lifecycles doorgerekend in het kader van de Wtp. Beide onderzoeken wezen uit dat er geen noodzaak is om de lifecycles aan te passen.
 • Blijft restitutie bij overlijden bestaan in Scildon Pensioen? Hierover geeft de Wtp nog geen uitsluitsel.
 • Blijft de dekking voor het ANW hiaat bestaan in Scildon Pensioen? Ja, de dekking voor het ANW hiaat blijven wij aanbieden.
 • Hoe helpt Scildon bij de keuzes die moeten worden gemaakt? Scildon stelt aan de adviseurs een rekentool beschikbaar om te helpen bij de keuze voor de hoogte van de vlakke premie en de hoogte van de risicodekkingen. Werknemers gaan wij helpen met klantreizen en portalen, waardoor zij passende keuzes kunnen maken.
 • Moet er een transitieplan komen? Als de hele pensioenregeling overgaat naar een vlakke staffel, moet er een transitieplan van de werkgever komen. In het transitieplan wordt opgenomen hoe de nieuwe pensioenregeling eruit ziet en wat de achtergrond en gevolgen zijn van de gemaakte keuzes. Scildon kan helpen bij het opstellen van dit plan.
 • Heeft Scildon een implementatieplan? Als de hele pensioenregeling overgaat naar een vlakke staffel zal Scildon een implementatieplan opstellen waarin staat hoe de nieuwe pensioenregeling wordt geïmplementeerd. Ook staat hierin hoe we alle betrokkenen informeren over de gevolgen van de veranderingen.
 • Wat doet Scildon met eventuele compensatie? Scildon gaat ervan uit dat eventuele compensatie door werkgevers in het salaris wordt verrekend. Deze compensatie kan de deelnemer binnen de fiscale mogelijkheden aanwenden om bij te sparen in de pensioenregeling.

Hoe kan ik inloggen op het pensioenportaal met gebruikersnaam en wachtwoord?

Je wilt inloggen op ons nieuwe portaal Scildon Online Pensioenen met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wanneer je het pensioenportaal voor het eerst bezoekt, opent het onderstaande scherm. Hier kies je de mogelijkheid: ‘Eerste bezoek? Activeer uw account’.

Er opent een nieuw scherm. Hier vul je je e-mailadres in. Vervolgens ontvang je een e-mailbericht in je e-mailbox. Ter illustratie hoe deze mail eruitziet, onderstaand een printscreen.

Voorbeeld van de e-mail die je ontvangt wanneer je jezelf de eerste keer gaat aanmelden op het nieuwe Scildon Online Pensioenen.

In de e-mail die je zojuist hebt ontvangen staat een activatiecode, deze activatiecode vul je vervolgens in op het inlogscherm van Scildon Online Pensioenen.

Het is gelukt! Nu kun je een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 14 tekens.

Waar kan ik inloggen op het pensioenportaal?

Je kunt het pensioenportaal bereiken via deze link.

 

Alle veelgestelde vragen >


VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP

Telefoon

Bel 035-625 48 85

Direct persoonlijk contact met een van onze professionals.

E-mailadres

pensioenservice@scildon.nl

Binnen 48 uur reactie.