Scildon maakt echt het verschil

COLLECTIEF PENSIOEN

Voor werkgevers en werknemers is pensioen een zeer belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Vaak worden de kosten als ondoorzichtig ervaren en is de communicatie onduidelijk. Scildon Pensioen is een collectief pensioenproduct met duidelijke taal en goed inzicht in de kosten en de te betalen premies. Wij werken alleen met het professioneel en onafhankelijk intermediair. Onze dienstverlening is hier dan ook volledig op ingericht.

Lees verder >

ONTMOET HET TEAM

Een bevlogen team van professionals, met allemaal een eigen expertise, maar er is een passie die ze delen: Pensioen! Leer onze accountmanagers kennen.

Jan-Albert
Manager Client Serviceteam Zakelijk

Meer over Jan-Albert

Ilse
Accountmanager

Meer over Ilse
Jordi
Desk Accountmanager

Meer over Jordi

SCILDON BIEDT ONDERSTEUNING


Voor onze adviseurs hebben wij passende PensioenServices ontwikkeld om de communicatie over pensioen makkelijker te maken. Daarnaast bieden wij een kennisbank met heel veel informatie: Scildon Support. 

Informatie PensioenServices

PENSIOENADVISEURS OVER SCILDON PENSIOEN

Onderstaand vindt u interviews met pensioenadviseurs. Zij vertellen over ons pensioenproduct en onze dienstverlening. In deze video’s heeft het product nog zijn oude naam.

Winfried van Kouwen over de accountmanager (pensioencoach) van Scildon.
Remie Aleven over de offerteservice bij Scildon.

Meer video’s


NIEUWS

02-11-2022Duurzaam pensioenbeleggen

Meer dan de helft van het aantal werkgevers vindt duurzaamheid belangrijk bij de keuze van een pensioenregeling. Voor pensioenadviseurs dus een belangrijk onderwerp in hun gesprekken met werkgevers….

Lees meer

13-09-2022Nieuwe lifecycles voor iedereen

In oktober dit jaar gaan wij de pensioenkapitalen van onze deelnemers overbrengen naar onze nieuwste lifecycles. Wij hebben het aantal beleggingscategorieën en -fondsen binnen de lifecycles flink…

Lees meer

12-09-2022Persbericht: Werkgevers dringend behoefte aan advies over nieuwe pensioenwet

Op 1 juli 2023 wordt een start gemaakt met één van de grootste wijzigingen op het gebied van pensioenen. Werkgevers tasten voor de start nog behoorlijk in het duister hoe ze ermee aan de slag…

Lees meer

Nieuwsarchief >

NIEUWE LIFECYCLES

Scildon heeft haar lifecycles verbeterd, de kosten verlaagd en tarieven aangescherpt!

DIRECT INLOGGEN OP ONS PORTAAL

WAAROM EEN SCILDON PENSIOEN?

 • Prijswinnend
 • Gemak & up-to-date
 • Online + Offline hulp

Heb jij voor een klant een Prisma Pensioen regeling afgesloten? Deze is omgezet naar Scildon Pensioen. Hierover heb je bericht ontvangen.

STA JE OPEENS TE

HIGHFIVEN MET

WERKGEVERS

AANBEVOLEN DOOR


Veelgestelde vragen

Wat betekent de Wet toekomst pensioenen voor Scildon Pensioen?

Scildon bereidt zich voor op aanpassingen van Scildon Pensioen. Zo gaan wij voldoen aan de nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp). De Tweede Kamer heeft de Wtp inmiddels goedgekeurd. Nu is het in behandeling in de Eerste Kamer. Er kunnen dus nog veranderingen plaatsvinden. Tijdens de overgangsperiode, die ingaat nadat de wet is ingegaan, blijven de huidige opties van Scildon Pensioen bestaan. Naar verwachting gaat de Wtp in op 1 juli 2023. Onderstaand vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

 • Wat is de uiterlijke datum waarop pensioenregelingen moeten zijn aangepast aan de Wtp? Uiterlijk op 1 januari 2027 moeten pensioenregelingen zijn aangepast.
 • Wat verandert er in de spaarpremie? De spaarpremie wordt een leeftijdsonafhankelijke premie (vlakke staffel) van maximaal 30% over de pensioengrondslag.
 • Wat houdt het overgangsrecht in? De leeftijdsafhankelijke progressieve premie mag voor bestaande deelnemers blijven bestaan.
 • Wat verandert er in de risicodekkingen voor de pensioendatum? Het partnerpensioen en het wezenpensioen worden berekend op basis van een percentage van het salaris, onafhankelijk van de diensttijd. Voor het partnerpensioen is dit percentage maximaal 50% en voor het wezenpensioen maximaal 20% (voor volle wezen maximaal 40%). Het wezenpensioen wordt uitgekeerd tot een vaste eindleeftijd van 25 jaar.
 • Wat verandert er in de Wtp in de risicodekkingen als een deelnemer uit dienst gaat? Zolang de werknemer geen nieuwe baan heeft loopt de risicodekking de eerste drie maanden of, ingeval van een WW uitkering, de hele WW periode door. Ook kan een werknemer na die periode vrijwillig de risicodekking voortzetten zolang er geen nieuw dienstverband is.
 • Zijn er aanpassingen te verwachten in de lifecycles? Wij hebben een risicopreferentie onderzoek uitgevoerd onder onze (ex)deelnemers. Ook hebben wij de lifecycles doorgerekend in het kader van de Wtp. Beide onderzoeken wezen uit dat er geen noodzaak is om de lifecycles aan te passen.
 • Blijft restitutie bij overlijden bestaan in Scildon Pensioen? Hierover geeft de Wtp nog geen uitsluitsel.
 • Blijft de dekking voor het ANW hiaat bestaan in Scildon Pensioen? Ja, de dekking voor het ANW hiaat blijven wij aanbieden.
 • Hoe helpt Scildon bij de keuzes die moeten worden gemaakt? Scildon stelt aan de adviseurs een rekentool beschikbaar om te helpen bij de keuze voor de hoogte van de vlakke premie en de hoogte van de risicodekkingen. Werknemers gaan wij helpen met klantreizen en portalen, waardoor zij passende keuzes kunnen maken.
 • Moet er een transitieplan komen? Als de hele pensioenregeling overgaat naar een vlakke staffel, moet er een transitieplan van de werkgever komen. In het transitieplan wordt opgenomen hoe de nieuwe pensioenregeling eruit ziet en wat de achtergrond en gevolgen zijn van de gemaakte keuzes. Scildon kan helpen bij het opstellen van dit plan.
 • Heeft Scildon een implementatieplan? Als de hele pensioenregeling overgaat naar een vlakke staffel zal Scildon een implementatieplan opstellen waarin staat hoe de nieuwe pensioenregeling wordt geïmplementeerd. Ook staat hierin hoe we alle betrokkenen informeren over de gevolgen van de veranderingen.
 • Wat doet Scildon met eventuele compensatie? Scildon gaat ervan uit dat eventuele compensatie door werkgevers in het salaris wordt verrekend. Deze compensatie kan de deelnemer binnen de fiscale mogelijkheden aanwenden om bij te sparen in de pensioenregeling.

Hoe werkt eHerkenning?

Je wilt inloggen op ons nieuwe portaal Scildon Online Pensioenen door middel van eHerkenning. Wanneer je het nieuwe portaal voor het eerst bezoekt, opent het onderstaande scherm. Hier kies je de mogelijkheid: eHerkenning.

Wanneer je eHerkenning hebt geselecteerd, wordt het volgende scherm geopend. Hier voer je je eigen inloggegevens (naam en wachtwoord) van eHerkenning in.

Het inloggen is gelukt! Selecteer in het scherm de eHerkening serviceprovider. Voor Scildon is dit: We_ID. Na het selecteren van We_ID wordt de landingspagina getoond van Scildon Online Pensioenen.

In welke browsers werkt het pensioenportaal het beste?

Wanneer je een online portaal bouwt heb je te maken met een snel veranderend medium met haast nog sneller veranderende software, namelijk: de browser. Browsermakers als Google, Mozilla, Microsoft en Apple introduceren in rap tempo vernieuwingen in hun producten. Als gebruiker moet je dus regelmatig software-updates uitvoeren om optimaal gebruik te kunnen blijven maken van je browser. Wij doen dit ook met ons portaal. Ondersteunt jouw browser ons nieuwe portaal niet omdat hij toe is aan een update, kijk dan even op onderstaande links!

Update Safari: https://support.apple.com/en-en/HT201541
Update IE: https://www.microsoft.com/en-us/download/internet-explorer.aspx
Update Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/update-firefox-latest-version
Update Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95414?hl=en

Alle veelgestelde vragen >


VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP

Telefoon

Bel 035-625 48 85

Direct persoonlijk contact met een van onze professionals.

E-mailadres

pensioenservice@scildon.nl

Binnen 48 uur reactie.