Scildon maakt echt het verschil

Wat is een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering?

Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het uit te keren bedrag gedurende de gehele looptijd van de verzekering gelijk. Het maakt bij deze verzekeringsvorm dus niet uit in welk jaar van de looptijd de persoon overlijdt. Deze verzekeringsvorm wordt vaak gebruikt bij een gelijkblijvende lening.

Premie bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

De premie blijft gedurende de looptijd in principe gelijk, tenzij er een en bloc clausule in de polisvoorwaarden meegenomen wordt. In dat geval heeft de verzekeraar de optie om de premie tussentijds te verhogen. Scildon heeft geen en bloc clausule. Omdat zowel het verzekerde bedrag als de premie gelijk blijven is de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering een duidelijke en transparante verzekering.

Wanneer kiezen voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering?

Een verzekering met een gelijkblijvende dekking wordt vaak afgesloten in combinatie met een aflossingsvrije hypotheek. Bij deze hypotheekvorm blijft de hypotheekschuld gelijk. Het is dan verstandig om ervoor te kiezen dat het verzekerde bedrag ook gelijk blijft, zodat de schuld bij overlijden eenvoudig afgelost kan worden. Ook voor andere leningen waarop tussentijds niet wordt afgelost is deze verzekeringsvorm interessant. Het biedt zekerheid voor de toekomst en er hoeven geen financiële zorgen te zijn voor de nabestaanden. De uitkering kan naast het aflossen van schulden ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een aanvulling op het inkomen van de nabestaanden, een bijdrage aan de studie van de kinderen of het opkopen van aandelen door een compagnon. De leningverstrekker is echter vaak wel de eerste begunstigde. Een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering is niet voor elke situatie de beste oplossing, mogelijk kan een dalende overlijdensrisicoverzekering interessanter zijn. Het is belangrijk om deze verzekeringsvorm te vergelijken met dalende verzekeringsvormen om te zien wat het beste bij uw financiële situatie past. Een financieel adviseur kan hierbij helpen.