Het beste voor uw bedrijf en werknemers

U vindt het belangrijk dat uw werknemers nu al geld opzij zetten voor een goed pensioen later. Daarom investeert u in een goede pensioenregeling. Maar heeft u zo uw vragen bij de kosten van die pensioenregeling? Ervaart u de communicatie rondom pensioen als onduidelijk en onbegrijpelijk? Vindt u de flexibiliteit binnen zo’n pensioenregeling erg beperkt?
En heeft u er al eens aan gedacht wat er gebeurt als er een belangrijke kracht binnen uw bedrijf plotseling wegvalt?
Scildon denkt met u mee!

Collectief Pensioen
Uit onderzoek blijkt dat werknemers een goede pensioenregeling als belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde zien. Tegelijkertijd wordt communicatie rondom pensioen als onduidelijk en onbegrijpelijk ervaren. Het Prisma Pensioen is een pensioenproduct dat staat voor duidelijkheid en begrijpelijkheid.

Met Prisma Pensioen stelt u jaarlijks een premie beschikbaar waarmee uw werknemers vermogen kunnen opbouwen voor een ouderdomspensioen. De premies worden voor 100% belegd in één of meer door Scildon aangeboden beleggingsfondsen. Zo wordt een pensioenkapitaal opgebouwd. De hoogte daarvan bepaalt op de pensioendatum de hoogte van de pensioenuitkeringen.

Prisma Pensioen is volledig digitaal ingericht. Via internet (het portaal Scildon Online Pensioenen) hebben u en uw werknemers altijd inzicht in de pensioenregeling en de ontwikkelingen va de beleggingen en het pensioenkapitaal. Zo weet u altijd waar u en uw werknemers aan toe zijn.

Lees meer over het Prisma Pensioen.

Overlijdensrisico
Iedereen is vervangbaar maar niet altijd even makkelijk. Een sleutelfiguur (keyman) is voor een bedrijf tot op zekere hoogte onvervangbaar. Het wegvallen van zo’n persoon kan grote financiële gevolgen hebben. Denk aan kosten voor werving en selectie van een vervanger, het inhuren van interim-managers, opleiding van personeel maar ook (tijdelijke) winstdalingen. U kunt zich tegen dit financiële risico verzekeren door een zogeheten keymanverzekering af te sluiten.

Om te bepalen of u het risico van overlijden van één of meer mensen binnen uw bedrijf zou moeten verzekeren, raden wij u aan advies te vragen bij een financieel adviseur. Die kan u bovendien alles vertellen over pensioenregelingen en de mogelijkheden daarvan. Samen met u zoekt de adviseur naar de financiële oplossing die het beste bij uw situatie en die van uw bedrijf past. Vul hiernaast uw postcode in om een goede adviseur in uw omgeving te vinden.