Scildon

Scildon Beleggen

Je wilt je dromen waarmaken. Een wereldreis, met je eigen boot of camper rondreizen of de studie van je (klein)kinderen ondersteunen. Daarvoor moet je dan wel voldoende geld hebben. En als je daar nu al mee begint, is de kans daarop het grootst! Met Scildon Beleggen kun je dat regelen. Scildon Beleggen is een levensverzekering op basis van beleggingen. Met onze fondsvergelijker maak je op basis van je voorkeur eenvoudig een keuze uit meer dan vijftig externe beleggingsfondsen. De bedragen die je inlegt worden belegd in deze fondsen. Op die manier bouw je vermogen op om je dromen voor later te kunnen realiseren. Fiscaal noemen wij dit vermogensopbouw in box 3.

Wat is verstandig?

Aflossen, sparen of beleggen? Met deze rekentool zie je wat voor jou de beste keuze is.

Reken het uit

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Hoe werkt Scildon Beleggen?

Je persoonlijk risicoprofiel is de basis. Als vuistregel geldt: hoe langer je de tijd hebt om je doelen te realiseren, hoe kleiner je risico zal zijn. Hoeveel risico je als belegger precies wilt en kunt lopen, wordt bepaald door je persoonlijk risicoprofiel. Je adviseur stelt dat vast aan de hand van specifieke vragen. Hierbij spelen je doelstellingen, financiële mogelijkheden en persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. Je neemt nooit meer risico dan je zelf wilt.

Zekerheid bij overlijden

Bij Scildon Beleggen wordt bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering de waarde van de beleggingen, plus 10% extra, uitgekeerd. De uitkering vindt plaats aan de begunstigde(n) die je zelf hebt opgegeven. Vanaf de leeftijd van 75 jaar van de verzekerde is de uitkering 100% van de waarde van de beleggingen. Voor deze verzekerde dekking betaal je slechts 0,02% per jaar over de waarde van de beleggingen.

Lage minimale inleg, flexibele opnamemogelijkheden

Deelnemen aan Scildon Beleggen is al mogelijk vanaf € 50,- per maand of door een eenmalige inleg (koopsom) vanaf € 1.000,-. Ook een combinatie van periodieke inleg en een extra storting bij aanvang is mogelijk. En wil je later nog eens een extra bedrag storten? Dat kan altijd.

Lage kosten

De kosten van Scildon Beleggen zijn laag.

  • 0,36% administratiekosten per jaar over de waarde van je beleggingen
  • Als je fondsswitches zelf uitvoert via Mijn Scildon krijg je 50% korting op de aan- en verkoopkosten.
  • 0,50% aan- en verkoopkosten

Daarnaast zijn er nog fondskosten die door de fondsaanbieders in rekening worden gebracht. Deze kosten staan in de fondsvergelijker.

Documenten

Duurzaamheid

We geven je graag inzicht in de mate van duurzaamheid van de fondsen waarin je gaat beleggen binnen Scildon Beleggen.

Scildon selecteert bij voorkeur fondsen die hoog scoren op ESG-kenmerken. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (ondernemingsbestuur) en verwijst naar drie centrale kenmerken in het meten van de duurzaamheid van een belegging. De ESG-kenmerken zijn echter geen verplicht selectiecriterium voor Scildon Beleggen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Is lange termijn beleggen met Scildon Beleggen slim?

Je inleg beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Hoe langer de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. De kans dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden, zijn bij een lange horizon groter dan bij een korte horizon. Lees meer.

Wat is vermogensrendementsheffing?

Vermogensrendementsheffing (ook wel vermogensbelasting) is de belasting die je over je vermogen betaalt. De overheid gaat er vanuit dat je met je vermogen een bepaald (fictief) rendement kunt behalen. En daarover berekent de Belastingdienst vervolgens de hoogte van de te betalen belasting. Lees meer.

Is beleggen met Scildon Beleggen verstandig?

Je inleg beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt daarom alleen beleggen met het geld dat je op korte termijn kunt missen. Door (een gedeelte van) je spaargeld te beleggen, kun je meer rendement behalen dan door te sparen. Toch kan het zijn dat beleggen niet past in je situatie. Beleggen kan voor sommige spaardoelen zinvol zijn, maar dit is niet altijd het geval. Lees meer.

Bekijk meer vragen

Financieel advies

Wil je weten of je voldoende inkomen hebt voor later of hoe je je plannen kunt waarmaken? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu geld opzij te zetten voor later. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.