AdviseurParticulierPersbericht

Scildon beloont stoppen met roken direct met niet-rokerstarief bij ORV 

2 april 2024

Sluit je een Scildon Lifestyle overlijdensrisicoverzekering (ORV) af én stop je binnen negen maanden met roken? Dan betaal je als nieuwe klant bij levensverzekeraar Scildon sinds kort direct hetzelfde tarief als niet-rokers. Ingrid Oudhuis, Directeur Particulier bij Scildon, over dit nieuwe initiatief: “Het is nooit te laat om te stoppen met roken. En zo gezonder te leven. Met de regeling geven we een duidelijk signaal af: ‘Wij staan achter je, en hebben vertrouwen in je!’” 

Scildon zet een extra stap voor klanten 
Scildon is de eerste verzekeraar die het niet-rokerstarief meteen aanbiedt aan rokers bij de Lifestyle ORV. In de Nederlandse verzekeringsmarkt is het gebruikelijk dat consumenten pas een verlaagd tarief krijgen als zij twee jaar onafgebroken gestopt zijn. Scildon begon in 2021 met een pilot. 

Ingrid: “Wij zijn overtuigd door het succes van deze pilot en bieden onze klanten graag een extra steuntje in de rug. Bij ons werk gaat het om mensen, en het verzekeren van levens. We geven graag een extra zetje om de levens van onze klanten, en die van hun nabestaanden, gezonder en daarmee mooier te maken.” 

Samenwerking met WeQuit en Stichting Fight cancer
Stoppen met roken is moeilijk. Daarom werkt Scildon samen met WeQuit. De coaches van WeQuit zijn specialist in behandeling van rookverslaving en gedragsverandering. Zij bieden een succesvol programma aan om te helpen bij het stoppen met roken. Het slagingspercentage? Maar liefst 94% van de deelnemers stopt met roken met hulp van WeQuit. Dit programma vergoeden bijna alle zorgverzekeraars. Een mooie stimulans voor klanten om binnen negen maanden rookvrij te leven.  

Stoppen met roken betekent gezonder leven. Om dat extra aandacht te geven, is Scildon vanaf 2024 ook sponsor van de LoveLife Run. Dit is een hardloopevenement waarbij (ex-)kankerpatiënten hun grenzen opzoeken door samen met hun naasten en behandelaars 5 kilometer te gaan hardlopen. Deze run wordt georganiseerd door Stichting Fight Cancer op diverse locaties in het land, waaronder Hilversum, Den Helder, Amsterdam, Breda en Leiden. De opbrengsten van de Run besteedt Stichting Fight Cancer aan wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF kankerbestrijding. 

Zó simpel werkt het: 

 
  • Sluit je als klant de Scildon Lifestyle ORV af en rook je? Dan vraagt Scildon of je van plan bent te stoppen binnen nu en negen maanden. Ja? Dan krijg je na acceptatie direct het niet-rokerstarief. En dat scheelt een hoop geld! 

  • Na negen maanden vraagt Scildon je om een verklaring of je daadwerkelijk gestopt bent. Gestopt? Dubbele winst, want je leeft rookvrij én houdt het lagere tarief. Niet gestopt? Geen probleem, je blijft goed verzekerd. Alleen wijzigt Scildon vanaf dat moment het tarief naar het rokerstarief. 

Ingrid: “De beste motivatie om te stoppen is natuurlijk je gezondheid. Maar meer vertrouwen én direct meer geld overhouden, geven extra wilskracht. Zo simpel kan het zijn.” 

Meer weten? Bekijk de regeling hier.

Terug naar overzicht

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.