Je gaat trouwen, samenwonen of je krijgt een kind

Je gaat trouwen, gaat een geregistreerd partnerschap aan, gaat samenwonen of krijgt kinderen. Dan is het belangrijk dat je partner en/of kinderen een partner en/of wezenpensioen krijgen als je komt te overlijden.

Wat krijg je wel via Scildon Pensioen?

Ben je in dienst bij een werkgever die je Scildon Pensioen aanbiedt? Dan is voor jouw echtgeno(o)t(e) een levenslang partnerpensioen verzekerd. En voor je kind(eren) een wezenpensioen. Bij samenwonen krijgt jouw partner recht op partnerpensioen als hij of zij minimaal zes maanden met jou op één adres woont. Bij overlijden moet jouw partner dit aantonen via de BasisRegistratie Personen (BRP).

Soms is bovenop het partnerpensioen ook nog een tijdelijk partnerpensioen verzekerd (Anw-hiaatpensioen) Dit is afhankelijk van de pensioentoezegging van je werkgever.

Controleer waar jouw partner en kinderen recht op hebben

Het is heel belangrijk dat je controleert waar jouw partner en/of kind(eren) recht op hebben zolang je werkt of als je uit dienst gaat. Hoe hoog het partner- en wezenpensioen is, staat in de pensioenregeling die je werkgever aanbiedt.

Wat krijg je niet via Scildon Pensioen?

Ben je niet meer in dienst bij de werkgever die je Scildon Pensioen aanbood? Dan krijgen jouw partner en/of kinderen na je overlijden minder partner- en/of wezenpensioen. Dit pensioen is meestal niet voldoende inkomen voor je nabestaanden.

Wat moet je doen?

  • Vraag bij je werkgever of je bij ons moet melden als je gaat trouwen, samenwonen of een kind krijgt.
  • Vraag bij je werkgever hoe het partner- en/of wezenpensioen is verzekerd.
  • Controleer of het partner- en/of wezenpensioen genoeg is. Je kunt de actuele hoogte van het pensioen zien door in te loggen op Scildon Online Pensioenen.
  • Kijk of je partner recht heeft op een nabestaandenuitkering vanuit de overheid (Anw).
  • Is het nabestaandenpensioen niet genoeg? Vraag dan een adviseur met je te kijken hoe je het pensioen kunt aanvullen.

Waar vind je meer informatie?