OndernemerParticulier

Situatie in Oekraïne en de gevolgen voor uw verzekering

3 maart 2022

De militaire acties van Rusland tegen Oekraïne en de economische sancties tegen Rusland en Belarus leiden tot grote turbulentie op de financiële markten. De beheerders van beleggingsfondsen waarmee Scildon samenwerkt volgen de situatie nauwgezet en zo nodig worden beleggingsportefeuilles aangepast.

Uw financieel adviseur kan u adviseren over de mogelijke effecten van de koers- en renteontwikkeling op uw persoonlijke financiële situatie.

Met betrekking tot de overlijdensverzekeringen van Scildon is er een werelddekking, ook in oorlogsgebieden. Dit geldt echter niet als de verzekerde toetreedt tot een niet Nederlandse gewapende- of militaire dienst.

Waar het gaat om de beleggingen aangehouden voor Scildon zijn er geen beleggingen in de landen Rusland en Belarus. Scildon bezit voor eigen beleggingen (en/of risico) dus geen aandelen en obligaties van bedrijven in deze landen en daar ook geen staatsobligaties.

Scildon houdt deze situatie vanuit een breder oogpunt in de gaten. Naast de financiële kant zijn wij ons onder andere ook bewust van verhoogd risico op IT-gebied. We signaleren geen extra issues momenteel, hebben geen connecties met systemen in deze regio, besteden blijvend aandacht aan awareness en werken waar nodig actief met security partners.

Terug naar overzicht

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.