OndernemerParticulier

3 voordelen van een beleggingsverzekering 

24 mei 2024

Je gaat beleggen! Een mooie stap om geld te sparen, waarmee je later je dromen van kan waarmaken. Maar dan begint de zoektocht en vliegen de vraagtekens rond. Ga ik vrij beleggen? Laat ik vóór mij beleggen? Kies ik voor een bank of een verzekeraar?

We zetten vast 3 voordelen van een beleggingsverzekering op een rij.  

1. Een beleggingsverzekering biedt ook zekerheid bij overlijden 

Met een beleggingsverzekering krijg je meer zekerheid dan wanneer je bij een bank of broker belegt. Kies je bijvoorbeeld voor de beleggingsverzekering Scildon Easy B? Dan bieden wij extra zekerheid bij overlijden. Zo werkt het: overlijd jij onverwacht? Je begunstigde ontvangt dan 110% van de waarde van jouw beleggingen op dát moment. De begunstigde kan je partner zijn of één van je kinderen. Net wie je hebt gekozen. 
 
Voor deze extra zekerheid rekenen wij een zeer lage risicopremie van 0,02% per jaar over de beleggingswaarde. Om hoeveel geld dat gaat? Even een klein rekenvoorbeeld: stel jouw beleggingen zijn € 5000 waard. Dan betaal je in totaal € 1,- risicopremie. 

2. Minder risico bij arbeidsongeschiktheid 

De kans op arbeidsongeschiktheid is misschien klein, maar ze is er wel degelijk. Wat als het jou overkomt? Je toekomst wordt dan onzekerder, terwijl je toch de premies moet blijven betalen. Om financiële problemen bij je beleggingen te voorkomen, hebben wij een oplossing! Bij Scildon Beleggen en Scildon Easy B kun je premievrijstelling kiezen bij arbeidsongeschiktheid (PVA). Een mooie optie voor ZZP’ers! Want ben je arbeidsongeschikt? Dan betalen wij de premie door.

3. Kies zelf de begunstigde: de ontvanger 

Bij overlijden gaat een beleggingsrekening standaard naar de erfgenamen. Onhandig als je bijvoorbeeld samenwoont, maar niets geregeld hebt qua testament. Bij Scildon Easy B kies je zelf de begunstigde(n): de persoon naar wie het geld gaat. Dat staat dus los van hoe je nalatenschap is geregeld. Een mooi voordeel als je het vergelijkt met een beleggingsrekening. Zeker als je hiermee extra pensioen wilt opbouwen. Meer weten?  

Zo simpel kan het zijn! 

Profiteer van de Scildon Easy B Jubileumactie
Wij bestaan dit jaar 40 jaar, en wie jarig is, trakteert. Daarom betaal je tijdelijk geen aankoopkosten bij het afsluiten van een Scildon Easy B beleggingsverzekering. Dat scheelt. Naar de actie

Terug naar overzicht

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.