Scildon maakt echt het verschil

Lijfrente-uitkering uitstellen

Als u het geld niet direct nodig heeft, kunt u uw lijfrente-uitkering uitstellen. Uw lijfrentekapitaal kan dan nog even doorgroeien. Wanneer uw lijfrentepolis bijna tot uitkering komt moet u beslissen wat u met dit vermogen wil doen. Als u deze niet direct nodig heeft kan uw vrijkomende lijfrente beleggen financieel aantrekkelijk zijn.

Particulier Pensioen Plan (oud regime)

Het oud regime biedt u veel flexibiliteit en vrijheid om uw kapitaal te besteden zoals u dat wilt. De voordelen van het oud regime kunt u alleen benutten als uw ‘oud regime kapitaal’ in een levensverzekering blijft. Dat geldt ook als uw huidige oud regime lijfrenteverzekering binnenkort afloopt.
Met het Particulier Pensioen Plan (oud regime) behoudt u alle voordelen van het oud regime. Loopt uw lijfrenteverzekering binnenkort af? Dan is het eenvoudig het oud regime lijfrentekapitaal te laten overboeken naar een Particulier Pensioen Plan (oud regime). U bepaalt zelf of u uw oud regime kapitaal (gedeeltelijk) wilt gebruiken voor direct ingaande uitkeringen of dat u dat later wilt doen. Maar het behouden van de oud regime rechten is altijd de moeite waard. Vraag ernaar bij uw financieel adviseur.

De voordelen van het Particulier Pensioen Plan (oud regime)

  • De lijfrente-ingangsdatum uitstellen tot uiterlijk uw 80-jarige leeftijd.
  • U belegt uw kapitaal in één of meer bij u passende beleggingsfondsen. Uw financieel adviseur helpt u graag bij uw keuze.
  • U hoeft uw kapitaal niet in een keer om te zetten in een lijfrente. U kunt dit op verschillende momenten en in verschillende gedeelten doen. Hierdoor kunt u uw inkomen jaarlijks afstemmen op uw behoefte.
  • U kunt bedragen opnemen. Handig als u onverwachts voor een grote uitgave staat. Deze opnames vormen (net als termijnen van lijfrente) belast inkomen. Normaal gesproken wordt een dergelijke opname van lijfrentekapitaal extra zwaar belast. Deze fiscale boete geldt niet voor oud regime lijfrentekapitaal.
  • U bepaalt zelf wie de uitkeringen van de lijfrente gaat ontvangen. U kunt dit later ook weer aanpassen.
  • Lijfrente-uitkering(en) schenken aan anderen. Bijvoorbeeld aan een (klein)kind voor de financiering van een studie. Dit is fiscaal extra interessant als de ontvanger, door een lager inkomen, in een lager belastingtarief valt dan u.
  • Het gehele oud regime lijfrentekapitaal schenken aan een ander. Op dat moment kan de ontvanger een lijfrente in laten gaan. Of de ontvanger kiest voor verder uitstel met behoud van de voordelen van het oud regime.
  • Overlijdt u voor de einddatum, dan ontvangt de door u aangewezen begunstigde 90% van de opgebouwde waarde. De begunstigde kan weer kiezen. Of een lijfrente in laten gaan of uitstellen met behoud van de voordelen van het oud regime.

Uw financieel adviseur laat u graag zien hoe de voordelen aansluiten op uw specifieke wensen.

Heeft u al een Particulier Pensioen Plan en wilt u een opname doen? Rechts op de pagina kunt u een opnameformulier downloaden.