Scildon maakt echt het verschil

Duurzaam beleggingsbeleid

We maken onderscheid in verschillende beleggingen. Beleggingen die Scildon doet, ook wel ‘eigen beleggingen’ genoemd en beleggingen van klanten, ook wel ‘unit-linked’ (waarbij ‘unit’ verwijst naar een eenheid in een beleggingsfonds) beleggingen genoemd. Die laatste zijn beleggingen in fondsen en lifecycles voor de beleggingsverzekeringen en pensioenopbouw. Hieronder hebben we ons duurzaam beleggingsbeleid van de eigen beleggingen, onderdeel voor onderdeel, toegelicht.

Het icoon het meest rechts gaat specifiek over beleggingen van klanten; de unit-linked beleggingen.

Thema’s die verschil maken

Uw premies beleggen wij om uw financiële toekomst veilig te stellen. We willen dat onze beleggingen renderen, maar wel zo duurzaam mogelijk. Uw kapitaal mag alleen worden gebruikt voor zaken die verantwoord zijn, en liefst een positieve invloed hebben. Door heldere keuzes te maken, kunnen we met kracht veranderingen ten goede bevorderen.

Extra streng voor gevoelige sectoren

Een aantal sectoren volgen we op de voet. Dit zijn de elektriciteits-, de mijnbouw-, de olie- en gasindustrie en de maakindustrie. Deze industrieën hebben mogelijk flinke positieve of negatieve impact. Daarom hanteren we strikte beleggingscriteria. We ontwikkelden daarnaast een duidelijke visie op de wapenindustrie en sluiten enkele sectoren principieel uit.