Met nieuwe samenwerkingsovereenkomst klaar voor de toekomst

In de komende weken ontvang je onze nieuwe samenwerkingsovereenkomst (SWO). Met deze nieuwe SWO zijn wij weer helemaal up-to-date en klaar voor de toekomst, samen met jou!

Eenvoudig digitaal akkoord

Eerst ontvang je van ons een e-mail waarin wij je vragen akkoord te gaan met onze nieuwe SWO. Daarvoor ontvang je in de e-mail een aantal gegevens om in te loggen. Nadat je bent ingelogd kom je op een pagina waarop je jouw akkoord aan ons kunt doorgeven. Het kost je dus niet veel tijd!

Nadrukkelijk aandacht voor Wwft en Sw

In onze nieuwe SWO zijn recente ontwikkelingen op het gebied van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) en de Sanctiewet (Sw) opgenomen. Bovendien benutten we dit moment om onze SWO eenvoudiger, korter en duidelijker te maken. Zo hebben wij onder meer verwijzingen naar wettelijke bepalingen die vanzelfsprekend nageleefd dienen te worden, geschrapt.

Heb je vragen over de nieuwe SWO?

Hieronder vindt u een aantal vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met uw (desk)accountmanager of de Servicedesk, via telefoonnummer (035) 625 25 25.

Veelgestelde vragen nieuwe SWO

Waarom krijgen we een nieuwe SWO?

Binnen onze branche is er verscherpte aandacht voor een correcte uitvoering van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Sanctiewet (Sw). Wij hebben op basis hiervan een aantal aanpassingen doorgevoerd in ons beleid en bedrijfsvoering. Hier hebben wij ook nadrukkelijk aandacht voor in de nieuwe samenwerkingsovereenkomst (SWO, artikel 6) en -voorwaarden (artikel 7). En wij hebben het moment meteen aangegrepen om de SWO eenvoudiger, korter en duidelijker te maken.

Wat is het verschil met de vorige SWO?

  • Een nieuw onderdeel in onze samenwerking is onze Wwft-verklaring. Zie ook artikel 7.10i van de samenwerkingsvoorwaarden. Dit in-control statement sturen wij je vanaf nu jaarlijks toe. Je verklaart hiermee (rechts)personen die een rol spelen bij de aanvraag, en die via jou bij ons een verzekering hebben afgesloten, bij aanvang te hebben geïdentificeerd en geverifieerd.
  • De nieuwe SWO is eenvoudiger, korter en duidelijker. Zo hebben wij onder meer verwijzingen naar wettelijke bepalingen die vanzelfsprekend nageleefd dienen te worden, geschrapt.
  • Je had mogelijk een aanstelling op basis van een bepaald product. Met de nieuwe SWO krijg je toegang tot alle producten van Scildon waar je op basis van je Wft vergunning in mag bemiddelen.

Als je een pensioenvergunning hebt en toegang wilt tot Scildon Pensioen, kun je een bericht sturen naar pensioenservice@scildon.nl onder vermelding van je kantoornaam en samenwerkingsnummer met Scildon. Dan zorgen wij er voor dat je toegang tot het portaal krijgt

Wat moet ik doen als mijn kantoor niet meer actief is? Of als er wijzigingen binnen mijn kantoor hebben plaatsgevonden?

Wil je dit zo spoedig mogelijk via mail aan ons doorgeven op servicedesk@scildon.nl. Vermeld daar je agentnummer bij. Wij verwerken dit dan in onze administratie. Je kunt ons ook bellen op (035) 625 25 25.

Bekijk meer vragen